Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość A ja jeszcze nie........

Alergia bez świądu

Polecane posty

Ostatnio strasznie bolały mnie oczy, raziło mnie światło, łzawiłam patrząc na niebo. Poszłam do okulisty, który stwierdził, że "to oko alergika". Diagnoza - alergiczne zapalenie spojówek. No ok - wszystko byłoby dobrze jednak mnie nic nie swędzi. Oczy mnie bolą, są zaczerwienione i mam światłowstręt. To wszystko. Czytałam,że każdemu alergicznemu zapaleniu spojówek musi towarzyszyć świąd i że jest to charakterystyczny objaw dla tego typu przypadłości. Czy któras z was zmaga/ła się z alergicznym zapaleniem spojówek nie odczuwając świądu?? Mam też wysypkę na łokciu od dawna. Dermatolog uważa, że to alergia, ale zaczynam mieć co do tego wątpliwości, ponieważ czytałam, że każda alergia objawia się świądem, a te kropeczki nie swędzą ani trochę. Nie dają żadnych objawów, poza tym , że tak sobie są.

halo.. odpowie mi ktoś

Gość uppppppppppppppppppp
up

Gość Maminka 8766
Szczerze mówiąc to nie miałam takiego przypadku, ale polecam wykonać testy na alergię,które dadzą jednoznaczną odpowiedź www.Egooptima.pl

Testy, testy.. powodów może być milion :/ Dlatego zalezy mi na tym by odnaleźć kogoś kto ma alergię bez świądu, by upewnić się, że to w ogóle może być alergia.

Gość a ja mysle ze to
a moze masz zespol suchego oka ? w te upaly powietrze jest suche a oko robi sie suche i przekrwione radze ci - kup sobie krople nawilzajace do oczu a jak to nie pomoze to moze rzeczywiscie alergia - ja mialam alergie jak pylila akacja - oczy nie sedzily tylko byly suche i czerwone . pomagaly mi krople naiwlzajace i przeciwalergiczne - kupione w aptece bez recepty

Gość a ja mysle ze to
a...... i dodam ze oczy tez mnie boly ( zwlaszcza na wieczor ) i mialam taki swiatlowstret . Po deszczach mi przeszlo

Mnie oczy bolą cały czas :/ Nie mogę patrzeć nawet na niebo tak mnie razi. Dostałam 3 rodzaje kropli - OPATANOL - Wskazania : Sezonowe alergiczne zapalenie spojówek. DEXAFREE wskazania : Stany zapalne przedniego odcinka oka, takie jak: brzegowe zapalenie rogówki, obrzęk zrębu w zapaleniu rogówki, zapalenie błony naczyniowej przedniego odcinka oka, zapalenie nadtwardówki, zapalenie twardówki, ostry stan w przebiegu ciężkiego alergicznego zapalenia spojówek. SYSTANE wskazania : Nawilżanie powierzchni oka mające na celu zmniejszenie objawów uczucia suchości, podrażnienia, pieczenia, kłucia, uczucia piasku lub ciała obcego, spowodowanych czynnikami środowiskowymi, takimi jak kurz, dym, ozon, promieniowanie UV, sauna, klimatyzacja, wiatr, przeciągi, kosmetyki, albo zmniejszeniem częstości mrugania (długotrwałe oglądanie telewizji, wytężona praca przy ekranie komputera). Pracuję w miejscu gdzie jest dość ciemno i myślałam, że moze stąd pojawiły się problemy z oczami. Te podejrzewałam, że po prostu mam "wysuszone" oczy. Ale okulista nie widziałby różnicy :/ No nic - ważne, że jednak istnieją osoby, które mają alergię bez świądu. Od poniedziałku używam kropli - 9 razy dziennie. A mimo to zbyt wielkiej ulgi nie odczuwam. Oczy wciąż bolą, są czerwone :(

U nas deszcze, a oczy jak bolały tak bolą :( bez zmian :(

Oczy dalej bolą, światło razi. Byłam znów u okulisty. Powiedziałam, że nic mnie nie swędzi, że nie zauważam żeby dolegliwości nasilały się czy to w domu czy w pracy czy na podwórku, a on stwierdził, że nie muszą. Więc mam rozumieć, że nawet jak objawy na to nie wskazują to jest to jego zdaniem alergia :O oczy nie swędzą, dolegliwości nie nasilają się w określonym miejscu ale mam alergię.. ciekawe na co.. chyba na niego :O Stwierdził, że gdyby to był zespól suchego oka to po kroplach SYSTANE przeszłoby mi już dawno :O

Gość upupuppupupuup
up

Gość chrupcia
Miałam alergię bez swędzenia. Na brodzie pojawiały mi sie wybroczyny, jak siniak. W ogóle ich nie czułam. Po podaniu leku odczulającego znikały. Moje dziecko ma alergie wziewną, na zarodniki pleśni i grzybów i nic go nie swędzi, natomiast kaszle, pochrząkuje, łzawi... Tego paskudztwa pozbyliśmy się dzięki inventerowi. Jak więc widać może nie być świądu.

Tylko, że ja nie kaszlę, nie mam żadnego kataru. W kontakcie z alergenem, objawy czyli w moim przypadku ból oczu, powinien się nasilić, a ja nie zauważyłam by objawy się nasilały czy to na podwórko czy w domu czy w pracy :O i to mnie właśnie zastanawia

Gość zelowka
Ja szukałabym w takim razie dalej... jak coś zachowuje się dziwnie, to może oznaczać np. chorobę autoimmunologiczną...

Alergie są różne, różnie człowiek na nie reaguje i mają różne objawy, powinnaś zrobić testy alergiczne, na pewno coś wykażą.

Gość NikolaL9901
Korzystaliscie z leku o nazwie Opatanol? Bo wyszukiwalam danych na temat tego preparatu i nie wiem co myslec. Moze mozecie cos napisac mi o tym produkcie? Jest sens go kupowac, testowaliscie jakies zamienniki? Na tej stronie przeczytalam troche opinii o Opatanol: http://www.listalekow.pl/opatanol/ - myslicie, ze warto sie tym zasugerowac? Nie w smak mi sie naciac i roztrwonic bezsensownie sianko, dlatego licze na Wasze sugestie. Dzieki za wszelkie porady.

Gość gość
Co do bolących oczu, to może nie alergia. Mogą to być także bóle migrenowe. U mojej narzeczonej dopiero trzeci neurolog to stwierdził, a objawy były podobne.

Gość Lukasz_krk
Opatanol polecam wszystkim alergikom, narzekającym na pieczenie/swędzenie i łzawienie. Przepisał mi go okulista, następnego dnia po zastosowaniu poczułem ulgę. Są to krople bez konserwantów zatem butelkę trzeba wyrzucić po 4 tygodniach. Jeśli testowaliście jakieś zamienniki, które również działają, to podzielcie się (średnio 34 zł za Opatanol to trochę dużo...)