Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yrka77

Odstawiłam tabletki, chcę zajść w ciążę. Na co uważać, co zrobić?

Polecane posty

Gość yrka77

Póki co zainwestowałam w kwas foliowy, biorę go od tygodnia - od momentu, gdy odstawiłam tabletki. Czy są problemy z zajściem w ciąże po dość długim (6 lat) okresie stosowania tabletek? Co powinnam jeszcze zrobić, aby przygotować się na ciążę? :) Dzielcie się swoimi doświadczeniami i wiedzą :)

Ponoć dobrze jest odczekać trzy miesiące, żeby śluzówka macicy "wróciła" do normy.

od jakiegos czasu poszukuje odpowiedzi na to pytanie :jak dlugo? otoz nie dowiesz sie poki nie zajdziesz... jedne kobiety zachodza w ciaze zaraz po odstawieniu (doslownie nawet po 2 tygodniach) a drugie musza czekac miesiacami... to tak jak bez tabletek, jednym sie udaje od razu innym nie z przerwa to zalezy jakie tabsy bralas, przy jednych trzeba odczekac, przy drugich nie trzeba

Poruszyłam tę kwestię podczas poprzedniej wizyty u gina, bo jestem zainteresowana.Stwierdził, że nie ma żadnych przeciwwskazań, bym zaszła w ciążę. Kwas zaczęłam brać już teraz (jeszcze zażywam tabletki). Odżywiam się zdrowo i jestem aktywna cały czas, nie mam nałogów, więc nic nie muszę zmieniać. Zwróć po prostu uwagę, by zdrowo żyć i będzie ok. Powodzenia.

Co zrobić, by szybciej zajść? Na to nikt nie zna odpowiedzi, to kwestia indywidualnych czynników. Moim zdaniem pomaga wrzucenie na luz i cieszenie się nieskrępowanym seksem :)

Gość bialamasajka
Zacznij obserwować swoje cykle - określaj dni płodne i owulację. Tylko wtedy można zajsć. Jak chcesz to mogę Ci polecić mikroskop owulacyjny, mi to pomogło