Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gggggaaaaaagaaa

USG ciazowe

Polecane posty

Gość Gggggaaaaaagaaa

Dziewczyny pomozcie! Zrobilam dzis pierwsze usg, jest to koniec 6 tyg. Ciazy. Na zdjeciu widac pecherzyk ciazowy i fasolke tylko teraz mam watpliwosci ktora to fasolka :( Czy da sie je jakos rozroznic, maja jakies cechy charakterystyczne na tym etapie?

Gość Gggggaaaaaagaaa
Wlasnie nie jestem pewna czy go dobrze zrozumialam :/ U mnie na zdjeciu widac koleczko puste w srodku a obok wieksza, biala "fasolke". To puste koleczko lezy jakby przy scianie macicy

Gość niugg
Widziałaś fotkę którą ci podałam?

Gość niugg
Zeskanuj fotkę albo zrób zdjęcie i wrzuć.

Gość Gggggaaaaaagaaa
Fluffy Brush- pytalam, ale bylam w takim szoku ze juz sama nie wiem. Wydawalo mi sie ze powiedzial ze to ta biala fasolka ale potem porownalam rozmiary w opisie pecherzyka ciazowego i zarodka i wydalo mi sie to dziwne Niugg - widze Twoje zdjecie ale u mnie wyglada troche inaczej, widoczne sa 2 oddzielne elementy, a na Twoim zdjeciu rzeczywiscie tak jak piszesz, zarodek jakby byl w srodku pecherzyka. nNiestety nie mam mozliwosci zeskanaowania :/

Gość niugg
A jakie wymiary GS i CRL ci wyszły?

Gość niugg
zawsze jest tak że to większe czarne w środku to pęcherzyk a mniejsze białe to zarodek.

Gość Gggggaaaaaagaaa
Napisane jest tak : Pecherzyk ciazowy GSD 20.3 mm, zarodek CRL 6,7 mm i ze widoczny pecherzyk zoltkowy 3,2 mm

Gość niugg
No to wymiary ok wyglądają. Największy jest pęcherzyk ciążowy. Pęcherzyk żółtkowy będzie się zmniejszał i znajduje się on zaraz przy zarodku -z niego zarodek czerpie pożywienie na początku. co ci nie pasuje?

Gość Gggggaaaaaagaaa
Niugg, tylko ja wlasnie nie widze tego mniejszego, bialego tylko puste koleczko. Boze juz czuje sie jak jakas wyrodna matka ;) A pecherzyk zoltkowy gdzie powinien byc?

Gość Gggggaaaaaagaaa
Aa, nie zdazylam doczytac Twojej wiadomosci o tym zarodku

Gość Gggggaaaaaagaaa
Ooo, na jednym z tych filkmikow widac u Ciebie takie puste koleczko a obok taka waska biala fasolka, jak u mnie :)

Gość niugg
może to taka perspektywa akurat wyszła. :)

Gość Gggggaaaaaagaaa
Chodzi mi o 3.filmik. Mozesz mi jeszcze raz powiedziec? Co to jest ta duza biala fasola? Przepraszam ze Cie tak mecze ale bardzo mi zalezy :)

Gość Gggggaaaaaagaaa
...bo jesli to puste koleczko to pecherzyk ciazowy to ja w srodku nie widze zarodka :/

Gość niugg
Przecież na 3 filmiku jest pęcherzyk ciążowy -to duże ciemne w środku a w nim jest zarodek. Ty chyba mylisz pęcherzyk ciążowy z macicą a zarodek z pęcherzykiem.

Gość Gggggaaaaaagaaa
Aaa, o rany, dopiero to do mnie dotarlo. Tak jak mowisz, myslalam ze to duze ciemne to macica :D Dzieki za wyjasnienie :)