Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama małego przedszkolaczka

ciągle mi słabo. Jestem w 8 tc. To normalne?

Polecane posty

Po prostu nie ma we mnie krzty życia. Chodzę jak we mgle, ciagle kręci mi się w głowie, mdli mnie i czuję się potwornie słabo. Śpię całymi dniami.. Dlużej tak nie mogę.. :( mam tak od tygodnia i jestem wykończona. Czy to normalne? Czy minie? :( już nie mam sił ... znacie jakieś sposoby by sobie pomóc?

podnoszę.. :)

Gość przyszłamamamamamama
a byłaś u lekarza na potwierdzeniu?

Gość Zunna
Przechodzilam przez to samo wiec wiem co czujesz. Tylko ja dodatkowo wymiotowalam rano, zwykle zolcia i kilka razy dziennie pokarmem. Przeszlo w 10 tc.

Gość Zunna
Jedyna rzecza jaka wtedy na mnie dzialala byla cola...

cola ? gratuluje durnoty

Gość Zunna
Dzieki. Nie pytalam Cie jednak o zdanie.

cola w ciąży to tak jak alkohol czy papierosy

Gość Upalona Jadzka
Moze brak zelaza.

Gość bercia12654
cola w ciazy tak samo jak alkohol? No chyba cie poyebalo :D Autorko uwazaj, bo zaraz jakies krowy ci powiedza, ze nie masz prawa tak sie czuc i ze ciaza to nie choroba i ze nie wolno ci narzekac tylko masz godnie znosic ten stan a nie narzekac na kafeterii. Czekam na takie bajeczne wypowiedzi :D

Ja na początku czułam się słabo, ale miałam do tego wymioty. Też byłam wykończona. Spać chciało mi się ciągle i to zostało. Bywały takie dni, ze przeleżałam je w łóżku, cięzko było mi ruszyć ręką czy nogą. Do 14 tygodnia wszystkie dolegliwości przeszły.

Droga autorko!! mozliwe ze tak na ciebie dziala ciaza o juz ale jezeli totalnie nie nadajesz sie do niczego i padasz na pycholek albo kimasz na stojaco to moze warto zrobic badanie krwi czy nie masz anemii bo wtedy zelazo postawi cie na nogi. Sa tez leki homeopatyczne na wymioty ale to juz spytaj lekarza. Trzymaj sie.

Gość Kobieta 30 lat
TO JEST SZALENSTWO HORMONÓW ! poczekaj do 15 tyg ciąży to się uspokoi i będziesz się cieszyć ciążą ! Ja tak miałam....

Gość Niuniulkai
Prawie każda tak miała wkońcu to ciąża ;p

Gość oslomama
tak to normalne, Ja spalam cale 3 pierwsze miesiace ciazy, moje kolezanki tez.

to taj jak ja.... syn drzemka a ja w kimono z nim... potem przeszło jak ręką odjął:)

Gość tataankaa
Tak samo mialam w pierwszej ciazy,teraz zaczyna sie podobnie. Spij,jak chcesz spac. A na mdlosci to samo doradze -cola. glupie cipy,ktore porownuja do alkoholu -szkoda z wami gadac w ogole. Nie pilam na raz calej flachy dwulitrowej,jak mnie fest mulilo,to pociagnelam ze dwa lyczki. butelka taka najmniejsza (nie wiem ile tam jest chyba 330 mlalbo 500) wystarczala mi na tydzien-swa. I pociesze cie -to nie trwa wiecznie. u mnie trwalo od 7 do 14 tygodnia,potem przeszlo wszystko jak reka odjal. Dasz rade!

Przestańcie gadac takie bzdury o coli. Nawet lekarz może zalecic podawanie po łyżce coli np podczas silnych wymiotów (dziecku także) wazne zeby była schłodzona i nie typu light tylko zwykła. Mi troche pomagalo. Wiadomo że nie pije się hektolitrów coli ale to nie to samo co alkohol, bez przesady...:o Co do pyt autorki ja miałam tak bardzo dlugo. Bywało że do lazienki szłam dobre pół godz (słabo mi było, nogi jak z waty, duszno, mdliło itd) horror. Z czasem mijało ale incydentalnie ciągnęło się nawet do ok 7msc (nie te wszystkie rzeczy oczywiscie ale np podczas stania ciemno i słabo mi sie robiło). Mialam tak pomimo bardzo dobrych wyników, jakie się robi standardowo podczas ciąży, wiec nie jest to ewenement aczkolwiek przebadaj sie, poradz lekarza bo nie zawsze dzieje sie takie coś "ot tak" a np z powodu jakiś niedoborów czy innych nieprawidłowości, o które bardzo szybko w ciąży.

dziękuję pięknie za wypowiedzi :) rzeczywiście ta cola brzmi zachęcająco, na pewno spróbuję, bo imbir itp produkty nic nie pomagają. Mierzyłam sobie ciśnienie i wyszło dokładnie 100/56 a tętno dość wysokie bo 78. Nie wiem co o tym mysleć. U lekarza już byłam, zlecił badania, no ale wtedy czułam się normalnie. Następna wizyta dopiero w przyszły piątek. z wynikami badań. Zobaczymy co to będzie. czy te ciśnienie nie jest za niskie?

Gość Zunna
Ja cala ciaze mam 100/60. Ze dwa razy mialam 90/60, jest ok :)

Gość moja córka
ja tez się tak źle czułam w ciąży..... mdłości, wymioty ,osłabienie, ...jak na kacu . Ciągle spałam i trwało to do 16tc później było dużo lepiej. Picie coli bardzo mi pomagało.

Gość mamciuchna
ja tak miałam cały pierwszy trymestr i jedyne co mnie ratowało to jedzenie co 1,5-2 godziny i to nie podjadanie, ale zjedzenie całkiem solidnego posiłku. Nie zawsze mi się chciało, ale wmuszałam w siebie jedzenie, bo wiedziałam że wtedy poczuję się lepiej.

Gość gośćA
ja mam podobnie to tej pani 8 tydzien a ja ledwo zyje a chce cos zrobic w domu dwa serce mi nawala a wizyta 15 maja dopiero.

Gość gość
no a gdzies tam jest temat w ktorym dziewczyny pisza kiedy odeszly na l4. oczywiscie pelno wpisow, ze ciaza to nie choroba, ze na l4 ida prozniaki, ciagna kase z panstwa.. co z tego, ze ciaza to nie choroba, skoro moje cialo reaguje na nia ta, jakby byla choroba?

Gość gość
O jak dobrze wiedziec ze nie tylko ja leze calymi dniami w lozku i palcem kiwnac nie mam sily Ciagle mnie mdli glucho mam w uszach i piecze mnie kark i tył glowy. Jestem w 7 tyg. Ciazy i modle sie by te objawy juz sie skonczyly bo mnie wykańczaja.

Gość gość
Pierwszy trymestr czułam się fatalnie ale miałam mnóstwo obowiązków, które musiałam wykonać:-( nie mogłam sobie pozwolić na odpoczynek, w drugim trymestrze poczułam zastrzyk energii, mogłabym góry przenosić to się okazało że mam niewydolność szyjki macicy i leżeć muszę:o

Gość gość
Należy pić sok z buraków. Jest dużo lepszy jeżeli doda się pomarańcze, nalezy jeść szpinak i wszystko co naturalne i posiada żelazo. Nigdy nie odważyłabym się pić Coca-Cola w ciąży

Gość gość
Mam tak samo...jestem w 5 tyg robi mi się słabo zaraz po przebudzeniu jeszcze zanim zdążę kiwnąć palcem :p jem po trochu regularnie co 1,2 godziny mimo że nie mam apetytu, a dziś w chwili totalnego kryzysu łyknęłam coli i jakby lepiej, udało mi się dojść do toalety ;D łatwo nie jest, ale dla Maleństwa znosi sie wszystko <3

Gość gość
Ja tak mialam w obu ciążach,szczególnie rano. Nieraz oblewały mnie poty i robiło się gorąco a za chwilę zimno. I o ile w pierwszej mogłam się położyć i poleżeć tak w drugiej miałam już obowiązki przy pierwszym dziecku, wtedy 1,5 rocznym. I jak ktoś napisał jak ono kładlo się na drzemkę to ja razem z nim. Potem było lepiej,nie było mi słabo,ale senność została,wiec spałam w ciągu dnia.