Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niejadka

Nie czuję głodu, nie mogę jeść...

Polecane posty

Gość Niejadka

Mam 19 lat, jestem tuż po maturze, nie mogę znaleźć pracy, więc siedzę w domu. Moim problemem jest to, że nie mogę jeść. Nie czuję fizycznie takiej potrzeby. Jeśli już siadam przy stole, z wielkim trudem wpycham w siebie tyle ile mogę, bo mam świadomość, że jeść trzeba. Od dziecka jestem bardzo szczupła i mało jem. Chodziłam po lekarzach, robiłam badania, ale wszyscy oznajmiali, że już taka jestem. Mimo, że był okres krytyczny, kiedy jako kilkuletnie dziecko wymiotowałam wszystko co zjadłam. Kiedy zaczęłam dojrzewać, jadłam w miarę normalnie. Było w miarę ok, ale odkąd skończyłam liceum zaczęły się problemy. Akurat ojciec siedzi w domu i widzi co się dzieje. Podstawia mi pod nos talerz zupy, a ja po kilku łyżkach czuję, że już więcej nie dam rady. W efekcie zaczynają się kłótnie, płacz, wpychanie w siebie jedzenia na siłę... Mam tego dość. Chcę mieć apetyt, chcę przytyć, nabrać trochę kształtów... Tymczasem jestem zasuszona jak patyk. 39 kilo przy wzroście 156 cm. Co robić? Morfologia krwi wychodzi prawidłowo, żelazo w normie, mocz ok, hormon tarczycy ok. Jestem zmartwiona... :(

Gość Niejadka
Proszę o jakieś wskazówki, choćby najmniejsze. Mała podpowiedź może mi pomóc, nie wiem kompletnie co robić.

Zacznij mieć wysiłek fizyczny, zacznij np. od biegania i z czasem na większe dystanse, apetyt wróci.