Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość upior w opeeeerze

Dziecko 6,5m jeszcze nie siedzi

Polecane posty

Gość upior w opeeeerze

Podpiera sie raczkami do przodu ale leci na boczki :( Co robic???

Gość Niuniulkai
poprostu poczekać to jest jeszce maleństwo nie każde dorasta książkowo moja pierwszy raz usiadła jak miała 5 miesiecy zas kuzynki syn jak miał 8,5 miesiaca

Gość ghjvvb
moj miała 7,5msc jak siedział! ale nie sam tylko jak sie go posadziło

poczekać i cieszyć sie życiem mój młody siedział po skończonym 7 miesiącu, wcześniej też leciał do przodu, a teraz bryka szybciej od starszych kolegów

Gość upior w opeeeerze
A skoro leci na boczki mam go sadzac zeby trenowal czy mu tym zaszkodze??

moja siadła w dniu skończenia 7 miesiąca, jakoś nigdy nie myślałam, że to późno... skąd Wy macie takie przyspieszenie?

Gość autorka pyta czy ma je sadzacc
Czy zaszkodzi tym?sama mam podobny dylemat

raczej moze nie ja nie sadzałam, od czasu do zcasu tylko posadziłam, może z3 razy w sumie sprawdzając czy już jest gotowy, nie był, wiec za ok 2 tygodnie znowu ale nie ćwiczyłąm w ten sposób młodego, a i tak usiadł jak ma siedzieć to będzi to robił, nie przyspieszajmy na siłę, bo jakieś inne dziecko już siedzi przyjdzie czas, widocznie nie jest jeszcze gotowy

Ja w ogóle nie rozumiem jak można sadzać dziecko, które nie siedzi;/ Można spróbować raz czy dwa, ale skoro leci to po co to robić. Ono w ten sposób nie nauczy się siedzieć. Jak przyjdzie na nie czas to będzie siedziało. Każde dziecko rozwija się indywidualnie.

Gość bfrbero
Moja córka za 5 dni skonczy 7 miesiecy i niby siedzi sama, ale czesto jeszcze poleci do tylu/przodu/na boki albo po prostu sie chwieje. Czasem ją sadzam sama, żeby stymulować odrobinę, ale np nie uszczęśliwiam na siłę i nie wożę non stop w spacerówce. Córka generalnie robi, co chce- chce leżeć to leży, chce siedzieć- siedzi. Najsmieszniejsze, ze probuje wstawac :D

Gość liliannnak
spokojnie, każde dziecko rozwija się w swoim tempie i to do tego skokowo. To nie jest powód do niepokoju.

Gość nie lepiej jesli
Moja mala jak miala 7,5 miesieca to siedziala posadzona, wczesniej sadzalam ja na krotko, z podparciem z poduszek, bo sama rwala sie z lezenia. Sama siadac (podnosic sie z lezenia do siadu) zaczela chwile przed skonczeniem 9 m-cy. Wiec sie autorko nie martw, rozwoj dziecka to nie wyscigi, nie ma co tez sie sugerowac tym, ze dziecko kolezanki bedace w tym samym wieku, robi wiecej.

Gość ewfaqewQEWQ
autorko moje dziecko miało 8 czy 9 miesięcy jak zaczeło siedziec bez oparcia,nie wiem skąd ten przesad ,że ma siedziec kiedy ma pół roku :) spokojnie doczekasz się :)

Gość a co tu tlumaczyc.
moje pierwsze wcale nie siadalo, w wieku 5 miesiecy od razu wstawala. Za to synek w wieku okolo 6 miesiecy zaczal sie podciagac do siadania.

Gość ja tez nie wiem dlaczego
wy tak sie spieszycie. Synek moj zaczal siadac jak mial 8 miesiecy. Teraz jest super rozwinietym prawie 3 latkiem, corcia ma 8 miesiecy i tydzien i jeszcze sama nie siedzi, chociaz podejrzewam, ze jeszcze ze 2 tygodnie i zacznie. Czesto jest tak, ze dzieci najpier raczkuja, a dopiero z pozycji raczkowania zaczynaja samodzielnie siedziec (samodzielnie czyli bez zadnej asysty, poduszek, podpierenia, podtrzymywania itd. :)

Gość ja jestem ja
moja miała 11 miesięcy jak umiała samodzielnie siedzieć nie lecąc na boki, wyglądało to śmiesznie bo potrafiła chodzić naokoło stołu ale samodzielnie usiąść nie

Gość upior w opeeeerze
Minal miesiac a moj Mikolaj nadal nie siedzi :(

Gość Dalera
moje dziecko siedzialo samodzielnie jak mialo 8 czy 9 miesiecy,a syn siostry jak mial 10. Czytalam,ze jesli nie usiadzie do 10 miesiaca to warto to sprawdzic. Poza tym reszta z dzieckiem ok?

moj syn usiadl dopiero w 9 miesiacu, wczesniej " nie mial sily ". najpierw zaczal raczkowac a dopiero potem usiadl.Takze spokojnie :)

Gość upior w opeeeerze
Tak poza tym wsio gra. jeszcze nie raczkuje ale podnosi sie juz na raczki i nozi i to jego ulubiona pozycja.

Gość kocilapka.a
Moja tez nie siedziala i to jeszcze dlugo dlugo. Nie czytaj tych glupich schematow,bo tylko sie bedziesz martwic

Gość moj syn siedzial sam jak mial
13 miesiecy kazde dziecko jest inne i rozwija sie w innym tempie a sadzanie na sile lub patrzenie bo inne dzieci w tym wieku siedza niczemu nie sluzy ciesz sie ze zdrowe i ze ma osiagniecia ruchowe

Gość Podobnie
Skoro tak cię to martwi to idź do pediatry. Ja ostatnio byłam bo mój nie uginał kolanek. Dostałam skierowanie do neurologa a na drugi dzień zaczął pięknie "sprężynować". Moja siostra chodziła jak miała skończone 8 miesięcy ale w tym czasie nie umiała jeszcze siedzieć - leciała na boczki. Także każde dziecko jest inne. Jedne raczkują inne pomijają zupełnie ten etap.