Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość popopopppppp876

kiedy mleko nie wystarcza?

Polecane posty

Gość popopopppppp876

moj syn ma 5 miesiecy, karmie go tylko piersia? kiedy mleko przestaje wystarczac i co trzeba i kiedy dawac?

Gość ghjvvb
"zalecane jest karmienie wyłacznie piersia do 6msc zycia potem nalezy wprowadzac powoli posiłki stałe" taka informacje znajdziesz wszedzie, ja jednak dawałam owoce i jarzynki jak skonczył 4msc po troszeczku i wszystko było ok

Gość Kropka ..............
mi się wydaje e powinnaś juz powoli urozmaicac kupić taki malutki słoiczek gerbera lub bobovita jabuszzko i podać 3 łyżeczki i odcekać i tak co 2 dzien przez około tydzien pozniej marchewke wprowadzić ;)

Gość ijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
ale po co ma juz cos innego dawac, jak dziecko nie ma pol roku? i czemu papki?

Gość Podobnie
Jeśli nie wracasz do pracy to się nie spiesz. Najlepiej zapytaj pediatry i radzę najpierw wprowadzić warzywa a później owoce.

Gość jolaaaaaaaaaaa865
przeież pediatrzy gówno na temat żywienia wiedzą, po co ma pediatry pytać?

Gość najdoocha
Nie wiem,dlaczego w polsce tak wczesnie daje sie owoce. na moje oko owoce sa kwasne i raczej nie dawalabym ich na pierwszy rzut. Jakbys karmila.mm,to juz powiinabys dawac dziecku papki. jak karmisz swoim mlekiem,to wystarczy po 6mcach. W niemczech najpierw sie wprowadza obiad -marchew,potem marchew z ziemniakami i inne z ziemniakami np.dynoa cukinia -potem do.tego mieso. Jakis miesiac pozniej sie wprowadza.wieczorem papke zbozowa na mleku. po kolejnym miesiacu albo dwoch -papke zbozowa.na.wodzie.z.owocami

jak synek zacznie częściej się domagać jedzenia będzie znaczyło, że zaczyna mu brakować jedzenia. mój synek do 3 m-cy jadł ładnie co 3 godziny a potem to godziny nie wytrzynywał. i jakoś dewiza, że im więcej się przystawia dziecko do piersi tym więcej jest pokarmu jakoś się u mnie nie sprawdziła.

Gość Podobnie
jolaaaaaaaaaaa865 to może zmień pediatrę, bo ja chodzę do kilku i każdy z nich świetnie mnie prowadzi jeśli chodzi o rozszerzanie diety.