Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kinia90

on naciska na ślub i dziecko

Polecane posty

Gość kinia90

Cześć Dziewczyny ratunku :( jestem z chłopakiem nie cały rok... kocham go i nawet jestesmy juz zaręczeni od jakiegoś miesiąca. Jednak ciagle zastanawiam sie czy dobrze zrobiłam, on ma 30 lat ja 22 więc jest troche różnicy... zaręczyny przyjęłam, ale troche nie pewnie :( bo czułam ze później bedzie tym bardziej nelegał na slub i tak tez się stało... ja nie chce jeszcze się wiązać, niemamy stałej pracy ja mieszkam u rodziców a on z siostra gdzie ja mieszkac nie zamierzam , jednym słowem nie mamy pewnej stabilizacji ze tak powiem. a ślub , dziecko to powazna decyzja. ja jeszcze nie jestem gotowa do roli matki czy nawet zony. Nie wiem jak mu to powiedzieć bo gdy rozmawiamy o tym to jego argumentem jest ze w takim razie nie kocham go tak jak on. Mam tez wrażenie ze on poprostu boi sie ze mnie straci, poprzednia dzieczyna go zostawiła i tez podobno byli zaręczeni... dlatego naciska... wiem ze z racji wieku też, widze jak bawi sie z moja siostrzenicą i widze jak pragnie dziecka. Chce być ojcem. On nigdy go nie miał bo zostawił go jak był mały z matką i 5 rodzeństwa... nie wiem jak juz z nim rozmawiać. nie chce go zranic. pomóżcie prosze.

Gość kinia90
dodam jeszcze, że on ma na imię Azor :(

Gość Powiedz mu, ze kochasz go
ale jestes za mloda na tak powazny krok, ale ze jak bedziesz w jego wieku, to to rozwazysz. Na razie chcialabys, tak, jak on, spedzic kilka lat po prostu cieszac sie zyciem

Opowiedz mu o tym co tutaj teraz napisałaś, jeśli Cię kocha to zrozumie to bez problemu. Powiedz mu, ze jest dla Ciebie za wcześnie na podejmowanie takich decyzji,że jeszcze macie czas na to. Powiedz, ze chcesz się jeszcze nacieszyć nim samym i przekonać się, ze jesteście dla siebie stworzeni. Mam nadziej, że pomogłam. Życzę Ci powodzenia:)

Gość Kobieta 30 lat
Mój mąż jak mnie poznał a miałam wtedy 23 lata to po 3 miesiacach się oświadczał... Wtedy mu powiedziałam że za rok mu odpowiem... i tak zrobił. Skoro masz dopiero te 22 lata to poczekajcie jeszcze 2 lata... Nie ma co się spieszyć ? Do czego do dzieci ??? Dziecko to głównie twój problem bo facet nie będzie się tak poświęcać jak kobieta ! To ty musisz być gotowa. Najlepiej od razu idz do gin i niech ci przepisze plastry antykonc. żebyś nie wpadła.. Ja tak zrobiłam i 2 lata stosowałam a dziecko bedę rodzić w grudniu i jest to świadoma decyzja, choć mąż mnie nie naciskał...

Gość kinia90
dzięki dziewczyny, tak zrobię

Gość sdfsdfsadasfds
wyznacz date slubu np.... 15 wrzesnia 2014 i juz.