Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maskaradolania

Ile dać do koperty? (świadkowa)

Polecane posty

Gość Maskaradolania

Jestem świadkową przyjaciółki na weselu (dwa dni), cena talerzyka to 160 zł. Zasugerowałam prezent, ale ona woli zdecydowanie pieniążki :) często tu czytam ile powinno się dać (rodzice, rodzeństwo), ale nie spotkałam się jeszcze z tym ile powinni dać świadkowie młodym:) ile wy dawaliście?

Co wy macie z tymi swiadkami :o świadek daje taki sam prezent jak każdy inny gość. Dajesz tyle ile dałabyś koleżance gdybyś nie byla świadkiem.

Gość yyyhmyyy
Nie wierzę, już tyle ostatnio takich samych tematów, chyba ciągle jedna osoba go nakręca. Daj ile cię stać i finito.

Gość elag
moja świadkowa była studnetką dała mi czajnik w kształcie kurki fajny prezent i wystraczyło

Gość 889y8uy8o
prowo :-0 już dajcie spokój z tymi ślubami, kopertami, talarzykami!

moim zdaniem świadkowa powinna wcale nie dawać prezentu bo przeciez i tak duuuuzo robi-po pierwsze i najwazniejsze swiadczy przy slubie a po drugie pomaga pannie mlodej w niektorych przypadkach fizycznie a w wiekszosci psychicznie.Moim swiadkiem była najlepsza przyjaciółka-zarówno siostra od razu powiedziałam ze nie che od niej zadnych prezentow alke ona sie uparła i dała Na jak sie nie myle 500 zł. Zdenerwowałam sie jak otworzyłam koperte bo wiedziałam ze nie moge zwrocic jej tych pieniedzy a wiec rozegrała to w inny sposob wykupiłam jej karte na zabiegi do SPA ,była zadowolona jak dziecko :-)

Gość kolejny
temat ile to młodzi płacą od talerzyka,a czy goście to sponsorzy, każdy musi dać tyle aby zwróciło się wesele?Teraz jest jakieś parcie na kasę.Daj ile możesz,ale teraz jest dużo osób które się przejmują tym że jeśli dadzą mniej to ich obgadają.Dla mnie to głupie.A jeśli mogę dać 200 zł to mam nie iść na wesele bo to niby obciach.

Gość laminata ata
ja kilka lat temu dałam przyjaciółce 100zł po czym mnie opierdoliła że ja jej daje jakikolwiek prezent bo dla niej fakt że byłam świadkową był najpiękniejszym prezentem :)

Gość napiszę ile bym dała
Zacznę od tego że świadek nie musi dać więcej. Daj tyle ile dałabyś idąc jako gość. Jeżeli koleżanka od osoby płaci 160zł pewnie trzeba doliczyć do tej ceny ok 40zł (bo pewnie nie jest wliczony w to alkohol i coś jeszcze) Więc zakładając że 200zł płaci ze wszystkim od osoby a ty idziesz z os towarz. to razem za was wyjdzie 400zł. Dołożyłabym jednak 100 więcej czyli Razem dałabym 500zł (nie ważne czy idąc za świadka czy jako gość)

Gość Swiadkowa siostry
ja bylam swiadkowa mojej siostry i dalismy im z mezem 500zl. Duzo nas to wszystko kosztowalo, poza tym nie bylo to nic diwnego, dalismy tyle i nie bylo tematu :) widac, ze ludzie sie sami nakrecaja, ida na wesele, chca sie pokazac, ale nie chca dac za duzo. zwalaja wtedy na mlodych ze chca zeby wesele sie zwrocilo, ze parcie na kase jest, ale to najczesciej goscie wyolbrzymiaja :) taka prawda

Gość napiszę ile bym dała
Jakbym miała siostrę i szła do niej na przyjęcie weselne niezależnie od tego czy byłabym świadkiem czy zwyczajnym gościem dałabym NIE 500zł a jeszcze raz tyle. Nie żałowałabym dla rodzeństwa tego tysiaka. Przecież to najbliższa rodzina

Gość dxcscaazdcsc
ide jako świadkowa na wesele do mojej przyjaciólki, mam na ten cel 500 zł

Gość klaudia1617
a idziesz z osoba towarzyszącą/facetem? to jest tez roznica myśle ze jak sama to 300zl to juz tak ok:) na 2 osoby 500 ewentualnie 400. zalezy ile masz:) i ile mozesz na ten cel przeznaczyć:)

Hej dziewczyny. Za dwa miesiące mam dwa wesela... Pierwsze kuzynki a w następną sobotę koleżanki( jestem świadkową) jak myślicie ile powinnam dać jednej parze a ile drugiej? Pomocy... Jak tu czytam niektóre wypowiedzi to włos staje mi dęba... Nie stać mnie na wielkie koperty.... (chodzi o pieniążki w nich ) Ja nie pracuję jedynie narzeczony... pomocy....