Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość mama prawie dwulatka

Czy to można jakoś sensownie i pozytywnie zrobić?

Polecane posty

Gość mama prawie dwulatka

Witam. Mam taką sytuację : ojciec mojego dziecka nie figuruje w akcie urodzenia dziecka, teraz chciałabym podać go o alimenty i ustalenie ojcostwa poznalismy sie w Holandii tam zaszlam w ciaze ale urodzilam w Polsce, jak dziecko mialo 2 miesiace ojciec raz odwiedzil syna, od tamtego czasu zero pieniedzy na dziecko, zero zainteresowania, kontaktu jakiegokolwiek, wiem ze przebywa obecnie w Niemczech, pobierał jeszcze w tym roku chorobowe z Holandii, być może nadal pobiera, tylko się nie przyznaje, znam miasto w którym mieszka, jednak ulicy już nie Oprocz dziecka ze mna ma jeszcze biologicznego syna, ktorego imie i nazwisko znam, znam konto na nk, Moje pytania to: czy sąd pomoze znalezc i jednoczesnie doreczyc ojcu mojego dziecka pozew (jak to wyglada?) wiem, ze mozna ustanowic kuratora dla osoby nieznanej z miejsca pobytu ale haczyk jest taki, ze wtedy gdy uzyskam wyrok zeby placil alimenty, nie moge ich sciagnac z zagranicy czy to mozna bez ustanowienia kuratora jakos zalatwic a jesli nie, to czy mozna ewentualnie doprowadzic do badan dna syna biologicznego pozwanego i mojego syna aby dowiec, ze pozwany jest ojcem? Moze ma ktos podobna sytuacje albo wie, jak to wyglada ze strony prawnej? Czytałam, że gdy ma się już wyrok w kieszeni o alimenty to wtedy wystarczy komornikowi podać tego typu dane, co ja znam łącznie z numerem konta i wtedy sprawnie wszystko idzie. Mi jednak potrzeba odnaleźć go w tym mieście w którym wiem że przebywa i doręczyć mu pismo o terminie rozprawy. BARDZO PROSZĘ O PODPOWIEDZI, JAK MOŻNA ROZWIĄZAĆ MOJĄ SPRAWĘ..

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować