Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Daughter

Żywienie 5-miesięcznego dziecka

Polecane posty

Gość Daughter

Mam pytanie do mam. Zwyczajnie chciałam się poradzić. W tym miesiącu zaczęłam karmić mojego malucha mlekiem modyfikowanym, dotychczas był karmiony piersią. Nie jestem jeszcze bardzo zorientowana w tym typie karmienia. Rano około godziny 7 podaję mm. Zjada 150ml, około godz. 10 mm, godz. 13 obiadek, godz. 15-16 deserek - jabłko czy coś, godz. 17-18 mm, godz. 21 mm. Czasami także w nocy muszę mleko podać. A jak to wygląda u Was? Dajecie mleko w nocy?

Gość anetasandra
Moja córka jest od początku na mm, rano mleko, potem jakis obiadek, po poludniu mleko, potem jakis deserek, wieczorem przed spaniem kaszka, czasem mleko, i w nocy mleko czasem dwa razy pije, różnie to wygląda, teraz przy tych upałach woli słoiczki i kaszki od mleka.

Gość anetasandra
ogólnie wypija około 5-6 butelek mleka po 150-180ml, tyle ile powinno byc

Gość Daughter
No właśnie zastanawiam się co z tym karmieniem nocnym, bo na opakowaniu mleka pisze by dawać 4 x 180ml, a mi takie ilości to już czasami w ciągu dnia schodzą. I co wtedy? Nie dawać mleka? Ale widzę, że Ty też dajesz :)

Gość anetasandra
Jak nie dawac jak dziecko głodne? :D Jasne, że daję, moja mała średnio (ma 5 miesięcy) wypija 3 butelki po 150ml w dzien i 2 w nocy, ostatnio zaczyna po 180 wypijać, ale nie za każdym razem jak jej sie ubzdura :) Na opakowaniach jest wyliczone średnio statystycznie, no chyba że dajesz samo mleko to może dlatego tyle wypija, spróbuj troche zagęścić kaszką lub kleikiem :)