Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jak to wypic

Przygotowanie do kolonoskopi jak przezyc?

Polecane posty

Gość Jak to wypic

Jestem w szpitalu jutro bede miec kolonoskopie narazie moim najwiekszym problemem jest dzisiejszy podany mi proszek do zrobienia roztworu na 3l i wypicie tego,na przeczyszczenie jelit Z pierwszym 1,5l meczylam sie 5h a mialam wypic w 2h .Do 21 mam wypic nastepne 1,5l nie dam rady kazdy lyk konczy sie cofnieciem do zoladka predzej to wyzygam jak wysram co mam robic jak sie przemoc?to nie ma zadnego zapachu a smak woda z cukrem i sola przy polykaniu gorycz.Juz jak spogladam na ta butelke to az wlos na reku mi sie jezy..co robic?help:(

Gość Jak to wypic
Acha...

Gość brzydkoooooooooo
haha wiem co czujesz też to przeżywałam :) no niestety musisz się przemęczyć i jakoś to wypić :) i lepiej jak najszybciej żeby Cię do badania zdążyło przeczyścić ;) ja sama nie wiem jak ja to ohydztwo wypiłam, trochę małymi łyczkami, a trochę wielkimi żeby jak najszybciej mieć to z głowy ;) i też myślałam że pawia puszczę ;) może zwykłą wodą zapijaj? ale już chyba coś ruszyło, co? ;)

Gość Jak to wypic
Tak po pierwszej serii jestem i ze tak powiem..sikalam tylkiem:D Czyli przedemna nieprzespana noc..biedna ta kolezanka co ze mna na salce jest bo obok jej lozka jest kibelek...a ja dalej nad tym sie modle..nie mogli mi zrobic tradycyjnej lewatywy?

Gość brzydkoooooooooo
poproś później pielęgniarek o jakiś tormentiol czy coś, bo od tych bakterii i tarcia papierem będzie cię tyłek piekł ;) też nie wiem dlaczego nie lewatywa tylko to, ale lepiej to wypij, żeby jelita były czyste w czasie badania ;)

Gość Jak to wypic
Znalazlam sposob:D Tylko zanim na niego wpadlam rozmawialam z pielegniarka i sie okazalo ze dobra by byla woda smakowa np cytrynowa..szkoda ze po fakcie..dobrze ze mam tu soki w kartonach i pojemniczek po tabletkach taki kubeczek 25 ml wlalam soczek i mikro lyczkami zapijam to ochydztwo:-)

Gość gość
Wczoraj mialam badanie o 10.30.Dzeń wcześniej zjadłam śniadanie,bułke,herbate.O godzinie 10 już zaczełam pić wodę ,w ktorej rozpuściłam fortrans i do kazdej wypijanej co 15 minut szklanki dolewałam sok z cytryny.Rozpuściłam po 2 saszetki fortransu w !,5 l wody.W ciągu 2 godzin wypilam 1 butelke ,zrobiłam poł godziny przerwy i zaczęlam 2.Picie zakonczyłam o 15i pięknie się wyczyścilam.Ponieważ jestem żarlokiem i czułam lekki głod ssalam landrynki,zułam gume i pilam sok jablkowy.Przed badaniem dostalam znieczulenie - midazolam ifentanyl .Nie czułam żadnego bolu,lekkie wzdęcie bolesne 2 razy po naciśnieciu prez pielegniarkę przeszlo.Badanie trwalo może 10 minut.Wynik super,nawet nie pobrano ,żadnych próbek,a jestem obciążona dziedzicznie rakie jelita.Jestem szczęśliwa ,że wszystko ok!Mam 60 lat!Pozdrawiam! Odpowiedz na ten temat »

Gość Ludziee
A po co masz to pic? Mialam kolonoskopie 2 razy i nic nie musialam pic ani nie lezalam w szpitalu...

Gość AnnaniNaNaNi
Przeżywałam to też i powiem, że była masakra... Dla mnie przynajmniej najgorszy był smak tego śmiesznego przeczyszczającego roztworu, ale mówię Ci, że warto! Warto, bo nie traktuję tego, jako samego przygotowania do zabiegu, ale jako oczyszczenie organizmu, a przynajmniej flaczków. Jeżeli podczas "sikania z pupy" Cię boli, powinnaś właśnie na przekór naturalnym odruchom się rozluźnić, wtedy absolutnie nic nie czujesz, a takie podsrawanie może być nawet przyjemne. Po oczyszczeniu i głodowaniu przez około 15h, poczułam się na pewno o wiele lżejsza i to było naprawdę boskie.

Gość gość
Ja trafiłam do bardzo dobrego miejsca w którym wykonują kolonoskopię. Byłam w klinice Galena i po konsultacjach zdecydowałem sie na to badanie, lekarze poradzili mi jak się do tego przygotować i skończyło się tylko na strachu. Super profesjonaliści, bardzo chętnie pomagają.

Gość gość
Właśnie zaczęłam pić fortrans bałam się okropnie że to takie paskudztwo tyle się naczytalam na ten temat że byłam przerażona. To w cenie nie jest źle bez problemu wypilam