Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Juznicniewiem

Zaburzenia snu u miesiecznego dziecka?

Polecane posty

Gość Juznicniewiem

Prosze napiszcie czy to normalne i jak jest u was z zasypianiem noworodka.. Moj synek od poczatku trudno zasypial, w zasadzie tylko jak ssal a to piers a to smoczek czy butelke.. Zasypianie trwa bardzo dlugo: ma fazy zasypiania i wybudzenia i to ponad 10'razy sie wybudza zanim na dobre zasnie... Ze smoczkiem usypianie trwa ze 45 min.. Na piersi szbciej ale od kilku dni sie pogorszylo bo teraz po ssaniu lapczywie piersi przez niecale 10 min(pokarmu mam duzo, kazde pociagniecie to lyk) zaczyna plakac.. I juz nie usypia na piersi.. W konsekwencji nie spi czasami po 5-6 godzin nie liczac prob zasniecia.. Innym razem jak juz zasnie to mjsze go budzic do karmienia bo sie nie budzi sam( robie to mAx po 4 h). Czy to wszystko jest normalne? Czy to kwestia wieku i z tego wyrosnie? Pediatra w przyszlym tyg dopiero..

Gość mamakijanki
dziecko mojego brata ma podobnie. Zauwazyli ze zasypia gorzej tuz po jedzeniu a lepiej bez jedzenia i na spcerku w wozku...moze tego sprobuj. mojej corce pomagalo...wozek i samochod :) Moze to tez byc kolka, albo jakies wzdecia? pamietaj o tym zeby malucha odbic po jedzeniu. Ja bym nie budzila na jedzenie...moze w ten sposob maluch reguluje swoje pory spania i czuwania...ale o tym najlepiej pogadaj z lekarzem ;) generalnie zawsze na poczatku jest ciezko,a juz za kilka tygodni bedziecie obydwoje pieknie wyregulowani.

Gość vfgfgfg
tak małe dziecko powinno byc karmione na żądanie i w żadnym razie nie powinno sie go wybudzać do karmienia! To ty mu zaburzasz sen...niech śpi tyle ile tego potrzebuje...gdy sam się obudzi to wtedy go nakarm...

Gość Juznicniewiem
Wozek i samochod tez wyprobowane.. Do konca nie dziala.. Niby zasypia ale zawsze cos wybudzi ostatecznie..

Gość Juznicniewiem
Wybudzm tylko raz w dzien. I to nie zawsze. Spi niespokojnie prezy sie i przeciaga, ma gazy..

Gość mamakijanki
wyglada to na kolke, albo jakies klopoty z trawieniem...pogadaj koniecznie z lekarzem. Nie ma co kombinowac :) powodzenia, bedzie dobrze

Gość turkusowy_sszal
moze byc kolka a moze byc cofanie sie mleka z przewodu pokarmowego.