Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jagoda..

Młodociane matki.!!

Polecane posty

Gość Jagoda..

Chciała bym poznać i wymienić się informacjami z przyszłymi lub obecnymi młodymi matkami. Chodzi o reakcje otoczenia rodziny i jak sobie ogólnie radzicie.

Gość Dbxidgsb
Młode czyli ile ???

Gość Jagoda..
Nastoletnie czyli przypuszczalnie od ok 14/15 do 19;)

Gość Dbxidgsb
A ty ile masz?

Gość Jagoda..
16,ale chcę się coś na ten temat dowiedzieć ponieważ mnie też to czeka. Ale nie dlatego żebym się puszczała jak inni sądzą.

Gość fffffffgde
co cie czeka? jak jestes w ciazy to sie puszczalas przed slubem OO

Gość Contra
matki od ok 14/15 Chyba: córki albo wnuczki...

Gość AAAAAAAAAAAAAAAnia
14/15 lat to jeszcze dziecko a nie matka. Dla mnie to nie dopomyślenia żeby dziecko miało dziecko. Wiadomo kto będzie wychowywał maleństwo - babcia bo mama nie jest na to jeszcze emocjonalnie, psychicznie gotowa. Ja mam 26 lat i 3 miesięczną córkę, skończyłam studia, mam pracę decyzja o dziecku była świdoma. Generalnie o dzieciach powinno się myśleć po 25 r.ż a nie w wieku 14,15 czy 18 lat wtedy trzeba się bawić, korzystać z życia bo nigdy więcej taki okres w życiu się nie powtórzy

Gość do Jagoda
Jagoda jak chcesz to podaj maila to się odezwę do ciebie. ja co prawda mam 20 lat ale ciążę i poród ,,przeżyłam,, w wieku 19.

Gość ooooooooooooooosiol
ja mialam 23 lata jak urodzilam i tez mnie od mlodocianych wyzywano :(

Gość mowice co chcecie
dla mnie 16 latka w ciąży to puszczalska .

ja uwazam że dzieci w wieku 14, 15 lat nie powinny w ogóle uprawiac seksu

Gość mija żmija20122012
Ja miałam skończone 18lat jak zaszłam w ciążę a 19lat jak urodziłam i szczerze to rodzina się cieszyła. Jakoś nie wiem ale moja rodzina jest dość wyrozumiała,tym bardziej,że znali mojego chłopaka (teraz już męża) a poza tym to jest jedna para w mojej rodzinie która 11lat się starała o dziecko i wyszli z założenia,że lepiej teraz niż potem cierpieć latami i wydawać kasę na in vitro (NIKOGO NIE OBRAŻAM!) jak można teraz to czemu nie?! Ja już kończyłam szkolę,mój M miał już pracę od dawna, wynajęliśmy mieszkanie jak byłam w 3msc ciąży i żyjemy sobie do tej pory spokojnie na własny rachunek-to dla jasności! Nikt Nam nigdy nie pomógł więc darujcie sobie wyzwiska. Gorzej była z ludźmi na ulicy,w sklepie czy gdziekolwiek indziej-wredna hołota która nic nie wie o człowieku a z góry traktuje go jak śmiecia, jak puszczalską i patologie. A ja tak na prawdę z moim mężem straciłam dziewictwo. Przeżywałam to strasznie,że ludzie mnie tak stereotypowo traktują a nic złego nie robię,po prostu to samo co oni tylko jestem młodsza od nich ale teraz wiem,że młodsza nie znaczy głupsza a Ci co tak rzewnie Nas obrażają są po prostu ograniczeni do granic możliwości. Amen:) Pozdrawiam.

mija żmija20122012 moja ciocia miala blizniakow tak samo jak ty. 19 lat to jest wczesnie ale mysle ze nie aż tak zeby wzbudzało to jakiś niesmak. Uwazam że to super, ze jestescie małzeństwem i był on twoim pierwszym mężczyzna :) 16 a 19 lat to niby tylko 3 lata ale jednak ogrooomna roznica

Gość mija żmija20122012
Ja sobie z tego zdaję sprawę,że to różnica jak cholera bo jednak tok myślenia jest jeszcze inny ale w moim przypadku było to tak,że w zasadzie zawsze marzyłam tylko o rodzinie,nie o super pracy czy podróżach-chciałam mieć rodzinę. Pełną ciepła. To były moje ambicje:) Mam całkiem sporo znajomych które mówią "cieszę się-będę mamą" ale kurde chyba nie o to chodzi,one sobie sprawy nie zdają z tego ile pracy,ile główkowania i jak trzeba mieć trzeźwy umysł żeby tego człowieka którego się na świat sprowadziło wychować na "człowieka" dla przykładu: bliska znajoma 22lata ma 4msc córkę i uważa,że jest na tyle młoda iż zostawienie dziecka matce na całe 2dni jest normą... nie wiem dla kogo... Jeżeli ludzie którzy powołają na świat dziecko są w pełni odpowiedzialni to mnie nie interesuje to ile mają lat-ważniejsze jest to jak podchodzą do tej roli. Trzeba przysłowiowo "usiąść na dupie" i stać się postarać:)

Gość lalunaaa
niejedna nalstoletnia matka radzi sobie lepiej niż dojrzała kobieta

Gość czytalam wywiad
ciaza a puszczalstwoi to dwie rozne sprawy. Mozna miec stalego chlopaka w wieku 16 lat i z nim wpasc. A mozna walic sie po katach co rusz z innym i nie wpasc. Ja urodzilam majac 24 lata-tez ludzie sie na mnie gapili, gdy juz w ciazy bylam-bo wygladam na o wiele mniej niz mam w metryce.

Gość lalunaaa
niestety dzieki pani z Sosnowca-społeczeństwo jeszcze bardziej szykanuje takie dziewczyne-mam na mysli tylko te,zktóre troskliwie zajmują sie swoimi dziecmi, a nie te , które opiekezwalaja na rodzinę

Gość lalunaaa
ja mam 158 i w 9 m-cu ważyłam55klg-ciąża donoszona -poród w 40 tygodniu w wieku 26 lat ale dzieki mojemu młodemu wygladowi i dziecinnej twarzy w szpitalu traktowali mnie lekceważąco i wypisałam sie na własne zyczenie na drugi dzień

Dla mnie dziewczyny w ciąży w wieku 14, 15,16,17 lat to puszczalskie i zdania nie zmienie. Wyjątkiem są dziewczyny co zostały zgwałcone ale to tych jest niewielki procent reszta to MŁODE k**** W tym wieku to powinno się uczyć a nie nogi rozkraczać. Potem taka ma dziecko, którym się opiekują jej rodzice i dziadkowie. Takie młode dziewczyny nie są gotowe psychicznie do bycia matką.

Gość ..........................caAB
w wieku nastu lat dziewczyno korzystaj z zycia bo juz nigdy nie bedziesz ''wolna'' tak jak teraz ;)