Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kingulka1986

marzec 2013 ?

Polecane posty

Gość kingulka1986

czesc kobietki w końcu po 5 latach starań chyba się udało. ostatni @ miałam 23 maja 2012 w cyklu 28dni powinnam znów "dostać" 19.06 a nie dostałam, zrobiłam w poniedziałek test i wyszły dwie kreski, jedna mocna a druga blada, mam zgagę, senna jestem, moja vagina jest "pulchna" w środku. mam zawroty głowy i dziwne kłucia w jajnikach... czyżby to maleństwo? mam nadzieję. mieszkam w uk i pierwsza wizytę u położnej mam 17 lipca. mam nadzieję że to maleństwo: http://republika.pl/blog_qs_5180116/8056214/tr/aaaaaaaa765aaa.jpg pomóżcie ocenić ten test!!! jutro zrobię następny , może będzie bardziej widoczne :)

Gość miszkowata
Masz dwie kreski, więc jesteś w ciąży.

Gość esteta czy nie esteta
gratulacje!:D

Gość kingulka1986
martwi mnie to ze ta druga jest strasznie blada :(

Gość miszkowata
Blada, bo wczesna ciąża albo mało czuły test.

Gość zla na wszystko
nie koniecznie ciaza. tez tak kiedys mialam ze ta droga kreska byla slaba ale jednak nie bylam w ciazy. zrob jeszcze jeden test za 2, 4 dni. ale zycze powodzenia

Gość turkusowy_sszal
Bo wczesnie jest :) Mozesz dla pewnosci zrobic beta hcg.

ale beta to faktycznie dobre rozwiazanie zrób bete.. poczekaj 48 godzin i powtórz.. wtedy bedziesz wiedziala czy ciaza prawidlowo sie rozwija

Gość to ciaza
Wczesna ciaza=blada kreska. Odczekaj 2 dni a zobaczysz, ze bedzie "grubsza". Gratulacje :)

Gość kingulka1986
w poniedzialek ide do lekarza po skierowanie na badanie krwi, a testy i tak będę robiła.dla pewności. zla na wszystko jeśli to nie ciąża to czemu pokazuje się druga kreska?nie ma okresu i mam "drobne" dolegliwości.

Gość kingulka1986
drobne znaczy zgaga ktora mnie do szaleństwa doprowadza, az w klatce zatyka, nie mam @ a powinien już być, mam zawroty głowy, odrzuca mnie od palenia, ok 1,5 tyg temu palilam 7-10 dziennie- dzis nie moge przebywac z palacymi bo mnie na "cofki" zbiera, nie wspomne juz o tym zebym ja palila-wtedy to juz calkiem porazka, czyli nie pale od 1,5 tyg chodziaz palilam od 20 roku zycia, spac chodze w ciagu dnia co sie wczesniej nie zdarzało... nie wiem ale mam nadzieje :)

Gość zla na wszystko
nie wiem czemu, okres mi sie spuznial 4 dni i zrobilam test i taki wyszedl bylam w szoku bo nie chcialam wtedy dziecka. tez zrobilam termin u lekarza ale 2 dni potem dostalam okres a lekarz powiedzial ze mam zaburzenia hormonalne. ja nie mowie ze nie jestes w ciazy ale dla pewnosci zrob jeszcze jeden test. zycze ci oby to byla ciaza :)

kingulka jesli Cie martwi ta blada kreska to kup test elektroniczny clear blue wtedy Ci pokaze ze to na pewno ciaza :)) tylko tak jak dziewczyny pisza bardzo wczesna :)

Gość kingulka1986
dzis zrobilam kolejne 2 testy , tym razem cyfrowy clearblue pokazujacy tygodnie ciazy, jeden pokazal mi error a drugi pokazal 1-2 . czyli wg instrukcji 4-5tc. jednakze dzis zaczelam plamic , brazowe plamy, malo ale sa, teraz to mnie martwi, i mam bol w okolicy jajnikow i kregoslupa, inne niz przy @. nie wiem co mam robic jutro zrobie kolejny

Gość miszkowata
Brązowe plamienia nie są niczym dziwnym, gorzej by było jakby była czerwona krew, ale powinien to obejrzeć lekarz, bo może powinnaś brać luteinę. Mnie w 7 tc rok temu zaczął tak boleć brzuch i krzyż, że nie dałam rady normalnie chodzić i dostałam leki na 3 miesiące.

Gość kingulka1986
biore luteine dopochwowa 3x dziennie , boje sie, strasznie sie boje,nie chce znow stracic malenstwa

Gość miszkowata
Ja brałam luteinę, duphaston i no-spę doustnie. Trzymam kciuki :) Kurczę: 5 lat starań, wow, ja sobie nawet tego nie wyobrażam...

Gość kingulka1986
plamienie brazem nadal trwa, na 5 testow 2 pozytywne, okresu nie ma, zgaga minela, w szpitalu powiedzieli ze mam czekac bo do 12 tyg nie moga nic zrobic , pieprzone uk...

Gość kingulkaaaaa
ja tez mieszkam w uk,i tez plamiłam w ciazy,poszłam do gp i nakłamałam ze krwawie i boli mnie brzuch,dał mi skierowanie na usg,spróbuj im cos nakłmac,to jedyne wyjscie.

Gość kingulkaaaaa
byłam na usg w 6 tyg jakos

kingulka no niestety w uk to oni nie robia usg przed 12tc ale moze udaj sie do przyszpitalnej antenatal clinic i powiedz im ze krwawisz i ze sie martwisz..na A&E nie ma sensu isc bo tam poza cisnieniem nic Ci nie zbadaja...masz luteine to juz duzy plus...poza tym zabrzmi to nie co okrutnie ale oprocz brania tego progesteronu nie masz wiecej na to wplywu...postaraj sie wyciszyc..bierz luteine jak bierzesz i moze udaj sie za jakies 2 tyg do jakiejs prywatnej praktyki,bo tylko ta droga mozesz miec wczesniejsze usg

wiem ze usg by Cie uspokoilo,ale popatrz na to z drugiej strony...wczesna ciaza..przyjmujesz progesteron i to tyle mozesz zrobic Ty czy nawet lekarze..nie ma znaczenia czy w Pl czy w Uk ..basz dobrej mysli...i pamietaj stres wcale dobrze na dzidzie nie wplywa... trzymaj sie x

aha i test pokazal 1-2 bo jestes dopiero 1-2 po zaplodnieniu...czyli 3-4 tc tak jak licza lekarze

Gość _Alfa_Beta_Omega
I jak Wasze testowanie?