Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mjugoaaa

wielkosć komórki jajowej

Polecane posty

Gość mjugoaaa

Jaka jest wielkosć komórki jajowej w 7 dniu przerwy antykoncepcji?? Wiecie może??

Gość niugg
O jakiej komórce jajowej ty mówisz?? W czasie brania anty nie ma owulacji przecież. Tabletki ją hamują.

Gość mjugoaaa
bo piszą na opakowaniu że jak sie zapomni po przerwie wziąć kolejnej tabletki to jesli doszło do stosunku w czsi eprzerwy to istnieje ryzyko ciąży.. no ale do zapłodnienia dochodzi jak komórka jajowa ma 20-22 mm więc już pierwszego dnia przerwy muisiałaby być w miare duża żeby plemniki przeżyły do czasu jej uwolnienia.. hmmm ???

Gość niugg
O matko ty sobie żarty stroisz czy jak? Wiesz w ogóle jak wygląda cykl kobiety?

Gość mjugoaaa
tak że do czasu przyjmowania tabletek jest sztuczny wiec nie mają znaczenia miesiączki... a później po przyjęciu ostatniej tabletki??

Gość mjugoaaa
nawet przyjmujac że okres się liczy to jak występuje np 3 dnia przerwy to dopiero wtedy zaczyna rosnąć ta komórka jajowa??

Gość niugg
Ale w ogóle to ty teoretyzujesz czy masz konkretne obawy bo nie chce mi się całej teorii rozkładać. Zasadniczo owulacja jest 14 dni przed miesiączką (mówię o normalnym cyklu a nie o krwawieniu z odstawienia). Ty masz sztuczny cykl a krwawienie występuje jako skutek spadku poziomu hormonów po odstawieniu tabletek. Tak więc kiedy zaliczyłaś wtopę? I jak było z zapomnianymi tabletkami?

Gość mjugoaaa
w piątek o 17 wyjęłam krążek w niedzielę koło 24 był sex w poniedziałek ok 14 okres w niedzielę o 15 włożyłam ring ( cholera z poźno) :(

Gość niugg
To w końcu masz krążek a nie tabletki? A co w ulotce piszą?

Gość niugg
Nie wiem nie znam się na tym. Porozmawiaj ze swoim ginem.