Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktossssss11111111111111111111

mieszkanie

Polecane posty

Witam Mama pytanie dotyczące wkładów do mieszkania spółdzielczego. Rodzice mojego meza maja spoldzielcze mieszkanie,sa po rozwodzie,mieszkanie jest zaduzone i jest nakaz eksmisji,ojciec mojego meza chce mu prze[isac swoja czesc wkaldu.Jeśli maz przyjmie te wkądy to bedzie zobowiazany do spłaty zadłuzenia? dodam ze nie jest tam zameldowany ani tam nie mieszka.

Gość Kurka Wodnaaaaa
Wg.mnie te zadluzenia przejda na Twojego meza i Ciebie bo jestecie malzenstwem...nie wane czy tam mieszkacie czy nie ale formalnie bedzie to tez jego mieszkanie,Wasze mieszkanie...nie dajcie zrobic sie"w kulki"

słyszałam ze to nie mieszkanie bedzie nasze tylko wkłądy (mieszkania ze spółdzielni nie mozna przepisac komus innemu a jedynie wkłądy) dlatego mam watpiliwosci jak to jest

Gość niugg
ale skoro ty przejmiesz jego wkłady to logicznie myśląc przejmiesz też i zadłużenie.

Gość pincetka
po przepisaniu wasze będą wkłady i dług - spłacicie dług - możecie lokal wykupić

dziekuje za odpowiedzi,chyba jednak zrezygnujemy z tego, w mieszkaniu jest tesciowa ktora ma nakaz eksmisji.... nie chce cale zycie jej mieszkania utrzymywac

o ile moj maz juz czegos nie podpisał;( od kilku dni mi wmawia ze nas te dlugi nie beda dotyczyc bo on nie ma praw lokatorskich;(

Gość Kurka Wodnaaaaa
Autorko - najlepiej to poradz sie kogos kto zna sie na takich spawach...moze idz do prawnika?

moze to nie jest zły pomysł,moze przejde sie do administarcji i sie dowiem jak to jest. Kurewsko sie boje ze za chwile bede miala komornika na koncie a mam 2 miesieczne dziecko ;(

up up