Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dusigrosz-ka

POKRZYWA I OLIWA Z OLIWEK A WLOSY SKORA, PANZOKCIE

Polecane posty

Gość dusigrosz-ka

mam absolutnego hopla na punkcie dbania o włosy. Kiedyś moje wlosy byly zupelnie inne- chyba zniszczylam przez codzienne mycie, nmotoryczne prodtowanie i częste rozjaśnianie. W listopadzie ub.r. ścielam je na krotko i mimo lykania roznorodnych suplementow do tej pory nie zauwazylam jakiejś szczegolnej poprawy w ich wygladzie. Mimo że zaprzestalam rozjaśniania i prostuję bardzo sporadycznie. Za to niedawno przeglądając zdjęcia z przeciągu 3-4 lat zauważylam że mialam ładne, blyszczące i zdrowo wygladajace wlosy. przypomnialam sobie że w tamtym okresie czasdu niemalże nalogowo popijałam pokrzywę ( a właściwie herbatkę, trudno byloby popijać chwast ). Postanowilam wrócić do starych dobrych zwyczajów i.. moje drogie, po prawie 2 tyg. stosowania zauwazylam znaczną poprawę-wlosy wypadaja w normalnych ilościach. wydaje mi się także że wzmocnily mi sie paznokcie- do niedawna szalenie rozdwajające się i slabe ( możliwe ze to dodatkowy wplyw oliwy z oliwek ktora popijam codziennie od 7.06 - lyzeczkę po śniadaniu). Przeczytalam też że warto zainwestować w ziarna lnu- i to wbrew pozorom nie te w postaci sproszkowanej, odtluszczone- tylko te w ziarenkach. Po stosowaniu calej masy suplementow na jakiś czas przerzucę się na odrobinę natury .

Gość zrób sobie maseczkę
ja od tygodnia stosuję miksturę polecona przez znajomego "fanatyka" zielarstwa. korzenie pokrzywy umyte i pokrojone, zalane wódką, odstawione na 2 tyg. odtać to i wcierć płun w skórę głowy. ale mozna ją robić w maju a potem dopiero w listopadzie, bo wtedy ma ona w sobie najwięcej tych "fajnych" wartości. polecił mi też zasuszenie pokrzyw a potem robienie z tego naparu i też wcierac.

Gość dusigrosz-ka
I CO? WIDZISZ JAKIES EFEKTY?BABY-HAIR? MAJOWĄ POKRZYWĘ MAM JESZCZE W SPOREJ ILOŚCI ZASZUSONĄ Z ZESZLEGO ROKU...

Gość zrób sobie maseczkę
to dopiero tydzień, efekt ma być podobno po miesiacu;)

Gość dusigrosz-ka
POMYSLALAM ZE TO MOZE FAKTYCZNIE DOBRA OPCJA... ZEBRAC SWIEZE POKRZYWY, ZAGOTOWAC A WYWAR WLAC DO BUTELECZKI ZE SPRYSKIWACZEM I PSIKAĆ NA NOC PRZED MYCIEM.... CIEKAWE.

Gość dusigrosz-ka
ALBO NAWET KUPIĆ SOK Z POKRZYWY W APTECE I TYM PSIKAĆ. BEDZIE BARDZIEJ SKONCENTROWANY I "MOCNIEJSZY"

Gość zrób sobie maseczkę
ja głowę myję wieczorem, nie suszę włosów suszarką, pozwalam im wychnać samym. i wcieram to po umyciu

Gość dusigrosz-ka
POMYSL SWIETNY TAK CZY SIAK. I POLECAM TEŻ TĄ OLIWE- JEŚLI MASZ PROBLEMY Z SUCHĄ SKÓRĄ I PAZNOKCIAMI :)

Gość zrób sobie maseczkę
oliwę też czasem wcieramwe włosy, razem z żółtkiem jaja i tak chodzę przynajmniej 2 godziny

Gość dusigrosz-ka
POMAGA? ja nie znoszę tego zapachu jaki mam po jaju i umyciu wlosow...

Gość zrób sobie maseczkę
fajne są, błyszczące