Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kinia1222

dieta cud?

Polecane posty

Gość kinia1222

Witajcie:) znacie moze jakas szybka diete...Mam 3 tyg zeby zgubic 5 kg... niby nie jem duzo ale tluszczyk mam na brzuchu i udach' i ten ohydny celulit. Stosuje juz rozne kremy masaze ale tak jakby nic nie dzialalo. Poradzcie cos...

Gość ci odpowiem:
kremy ci nic nie dadza, masaze byc moze. diety cud nie ma, bo jakby byla, nie istnialby ten dzial :D rob cwieczenia na brzuch i zaprzestan jedzenia pieczywa i makaronow, bardzo ogranicz ziemniaki i ryz. nie jedz nic przetworzonego, zadnych ciastek, wafli, sucharow, krakersow. jedz jajka i nabial, a do tego sporo zielonych warzyw. przez trzy tygodnie mozesz jechac na tak malo urozmaiconej diecie, bedzie w niej duzo bialka, ale nie zakwasisz organizmu, bo zielone, zasadowe warzywa odkwaszaja. powodzenia :) (mam na mysli warzywa typu kapusty, salaty, brokuly glownie. warzywa, ktore sa bulwami lub owocami sa bardziej tuczace i wzdeciogenne).

Gość pytajaca mama
zjedz sobie bigosu :classic_cool:

Gość ci odpowiem:
no i oczywiscie ryby w chude mieso bez panierki tez. owoce jedz zamiast wszelkich slodyczy, ale nie za duzo. orzechy tez sa swietne i pestki dyni.

Gość kinia1222
Dzieki za porady:) Ostatnio mam wrazenie ze jem malo a zamiast chudnac tyje;P nie wiem moze to moja obsesja ;p niby waze 55 kg przy wzroscie 168 ale mam strasznie zniszczona skore ud tzn mam rozstepy i celulit nie wiem co z tym zrobic:( a ostatnio osiagnelo to apogeum eh

Gość ci odpowiem:
nie wiem co na to poradzic, slyszalam kiedys, ze celulit moze byc powodowany jedzeniem nienaturalnych przetworzonych rzeczy i slodyczy. bo organizm nie rozpoznaje takich pokarmow jako normalnego jedzenia i odklada to w dziwny sposob .... pij duzo wody i ziloenej herbaty bez cukru. przez 'duzo' nie mam na mysli 5 litrow dziennie, ale tak 1-2 :) niektorzy bardzo sobie chwala masowanie ud fusami z kawy, szczotkami, to prawdopodobnie usprawnia krazenie i przemiane wewnatrzkomorkowa we wierzchnich partiach skory.

Wysportowane ciało nie ma cellulitu, więc warto się ruszać :) Jeśli zaczniesz ćwiczyć gwarantuje że zacznie znikać.Ja miałam niewielki-skacząc na skakance prawie śladu po nim niem ma.Do tego dużo wody mineralnej i zero fast foodów!

Dokładnie tak jak ktoś już wspomniał - nie ma skutecznej diety cud. Nie ma, ponieważ każdy organizm jest inny. Każdy organizm potrzebuje indywidualnego potraktowania i dostosowania diety. Nie warto sięgać po "szybkie" kuracje, ponieważ ich skutki mogą okazać się odwrotne od tych, które były zamierzone (np. efekt jojo). Lepiej skorzystać z porad osobistego dietetyka i cieszyć się dobrą sylwetką przez długi czas:)