Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość może i nie problem ale

CO NA ŚNIADANIE I KOLACJĘ dla 11 msc niemowlaka ? BŁAGAM POMOCY

Polecane posty

moje dziecko je tak : wczoraj na śniadanie jajecznica na parze a na kolację kanapki z masłem i szynką dzisiaj : śniadanie płatki owsiane + płatki pszenne + rodzynki + mleko mm i na kolację : ryż z dżemem wiśniowym z łowicza jutro planuję śniadanie : płatki kukurydziane z jogurtem naturalnym na kolację jajecznica na parze z masłem + chleb proszę powiedzcie co wy dajecie do jedzenia swoim dzieciom w tym wieku mi zaczyna brakować pomysłów i czy budyń dajecie na kolację czy deser ? bo ja podaję na deser a sąsiadka na kolację i daję córce 2 razy mleko rano o 7;00 ok 220 ml i o 21:00 ok 180 ml

i oczywiście córka dostaje obiad :) i deser zawsze owoc i ostatnio kupiłam jogurt z nestle czekoladowy ale to pierwszy i ostatni raz :)

Gość Zunna
Nie wiem czy mozna, bo nie mam jeszcze dziecka, ale moze jakis toscik z szynka, skoro kanapki moze albo kaszka z owocami, ryz na mleku z tartym jablkiem, jajka na miekko plus chlebek - musisz zweryfikowac co mozna, bo jak pisalam, dopiero jestem w ciazy ;)

Gość popelnilam ten sam blad
a jak sie robi jajecznice na parze? i od jakiego wieku to podawac?

o toście też myślałam ale boję sie że mi się zadławi ;/ bo to przecież chrupkie jest... i boję się... a jajko na miękko jeszcze nie dawałam ale chyba już mogę ?

gotuję wodę w garnku biorę jakiś głęboki talerz kładę na garnku z wrzącą wodą wrzucam masło jak się masło roztopi dodaję jajka i czekam aż się zetnie i dodaję też szczypiorek albo pomidora

Gość Zunna
A ser zółty już może? Wtedy tost nie będzie twardy jak Dasz sam środeczek. A może jakaś sałatka dwuskładnikowa np. plus kromka chleba? Albo zmiksować owoce i na chleb zamiast dżemu?

a pierwszy raz dałam jak córka miała ponad 10 msc najpierw tylko samo żółtko a teraz z białkiem i nic jej nie jest

tak ser żółty też już dawałam ale z chlebem i masłem

kurcze i nikt się więcej nie wypowie ?