Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polkm

Zawroty głowy od zęba??

Polecane posty

Gość polkm

Witam, od,ok 2 miesięcy mam co kilka dni zawroty i szumienie w głowie. Byłem już u lekarzy, dostałem leki i czekam na tomografię. Wczoraj wyczułem w jamie ustnej, że zaczęła mi się wydostawać na zewnątrz ząb ósemka. Moje pytanie: Czy możliwym jest aby to ona powodowała moje dolegliwości, bo np. uciska na jakiś korzeń i nerwy w szczęce??? Może ktoś z was miał podobne problemy??

Gość anna.maria
Zawroty głowy muszą mieć swoja przyczynę. Prawdopodobnie masz jakieś pasożyty lub toksyny w organizmie. Polecam wykonać test obciążeń organizmu metodą Dr. Volla.

Gość Luiza27
słuchaj,nie możliwe wg mnie byś od zęba miał takie coś,aczkowiek mnie też wyrasta 8-ka,miałam rezonans głowy,wykazał,że ok,teraz czekam na wynik rezonasu szyi bo ponoć to od odcinka szyjnego kręgosłupa.Idz do ortopedy.Nie musi cię boleć by było to przyczyną.

Gość Luiza27
oczywiście jak zapewne się domyslasz mam takie same objawy jak ty.

Gość mozliwe mozliwe
mozliwe , ja tak mialam ale moj ząb byl popsuty w dodatku mialam stan zapalny zaraz jak tylko ząb usunęlam problemy zniknęly,

Gość Ostatnio gorzej sie czuje
Mam dużą dziure w jednym zębie.Jeszcze mi wyszły zęby ósemki Ostatnio mam zawroty głowy bóle w skroniach i uczucia gorąca na szyi. Czy to może być od nieleczonych zębów lub od tych ósemek?

Gość gość
Tak, może być od zębów.

Gość makabra2013
tez mam zeba w ciezkim stanie i mam zawroty glowy jak jasny gwint ostatnio omal wypadku nie spowodowalem na drodze bo nagle mnie zarzucilo , bakterie sie dostaly i jest lipa chyba trzeba wyrwac lub wypadek na drodze....

Gość gość
Oczywiście, że od zeba, pare lat temu dostawłam systematyczne napiecia miesni szyi, że nie mogłam ruszać głową na boki, jak to przeszło to bolało mnie ucho, od ucha przechodziło w ból głowy. Miałam wiecznie zaczerwienione gardło, i dopiero pani laryngolog powiedziała, że na pewno wychodzą mi ósemki. I rzeczywiście, ale one same nie dawałay żadnych oznaków, co lepsze bolały mnie wszystkie inne zęby tylko nie ósemki ( ja miałam akurat dwie górne). Stomatolog ocenił, że trzeba jak najszybciej się ich pozbyc, tym bardziej ze u mnie rosły poza łukiem. Nie wiem co się robi jak rosna w łuku. Pewnie nie usuwa sie od razu tak jak w moim przypadku. Wraz z usunięciem ósemek pozbyłam się wszystkich innych dolegliwości prawie z dnia na dzień.