Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wawira

Pomóżcie w pytaniu z etyki.

Polecane posty

Gość wawira

Czy etyka biznesy jest zbędnym "balasetem" w celu osiągnięcia większej efektywność??? Jakbyście na to odpowiedzieli? prosze o jakas pomoc

Gość a czy efektywność czegokolwiek
zależy od etyki?

Gość Skarbowa Aldona
poczytaj w moich publikacjach... tych za które płaciłam najdroższą wierszówkę w tym kraju :D

Gość wawira
w tym pytaniu chyba chodzi o eektywnosc fimry, to jest z etyki biznesu :/ takie mam tanie jakie podalam i glowie sie nad nim a pojutrze egzamin :/

Gość wawira
w tym pytaniu chyba chodzi o eektywnosc fimry, to jest z etyki biznesu :/ takie mam tanie jakie podalam i glowie sie nad nim a pojutrze egzamin :/

Gość jhkhnkj
no tak, bo nie można wykonywać jakichś "niestosownych" ruchów w celu osiągnięcia korzyści np majątkowej

Gość wiolAA23
etyka czyli zasady pisane niepisane, które mogą zmniejszyć przychody, efekty, np. poprzez niejawne środki dotacyjne

Gość HB500
czy normy etyczno-moralne są balastem?? jeżeli uznamy że w przypadku biznesu są - to wkraczamy w sferę relatywizmu moralnego.. którego ja osobiście jestem wielkim przeciwnikiem

Gość wawira
HB500 uważąsz że moge bez problemu napisać na samym początku odpowiedzi na to pytanie, że: etyke biznesu nie można uważać za zbędny "balaster" w celu osiągnięcia większej efektywności, ponieważ biznes jest jedną z form aktywności człowieka i jako taki powinien być prowadzony według okreśłonych zasad pozwalających na jego skuteczną realizację w społeczeństwie, jako elementu budującego, a nie destrukcyjnego??

Gość wawira
Szkoda HB500 ze nie odpisales juz. A moze ktos inny wypowie sie na moje ostatnipytanie?