Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość white caffee

Pytanie o pracę dla osoby niepełnosprawnej

Polecane posty

Gość white caffee

Cześć Obecnie jestem studentką 2 roku sm i zaczynam zastanawiać się nad sensem swojego życia. Chciałabym znależć stałą pracę w biurze czy w jakimś przedsiębiorstwie , może nie koniecznie związaną z moimi studiami , bo interesują mnie też inne dziedziny. Jednak obawiam się ,że z racji takiej ,że jestem osobą niepełnosprawną po wypadku nikt nie będzie chciał mnie zatrudnic na normalne stanowisko.Do tego brak prawa jazdy bo mam słaby wzrok i brak większego doświadczenia. co zrobić? Edit. jestem niepełnosprawna ,ale funkcjonuję samodzielnie.

Gość white caffee
mam słaby wzrok od urodzenia i jestem po wypadku i z tych powodów mam przyznana grupe niepełnosprawności.

ale wypadek nie miał żadnych ubocznych skutków? bo zatrudniając osobę niepełnosprawna pracodawca dostaje ulgi z tego tytułu ;)

Gość white caffee
pisze ,że z tego powodu dostałam grupę więc pozostały skutki uboczne....

Gość white caffee
skutki są takie że mam parę blizn i boli mnie głowa czasami na zmianę pogody.

Gość white caffee
i nie mam prawa jazdy. i z tego powodu boje się iść do pracy w ogole. ;(

Gość white caffee
bo jak patrzę wiele ogłoszeń to wymagają prawa jazdy w niektórych ogłoszeniach...

Gość oj rozumiem ...
a jaki masz stopien niepelnosrawnosci?

no wiesz bo zależy jaka to praca ;) często trzeba np. jeździć do klientów ale są tez przecież ogłoszenia bez wymaganego prawa jazdy :)

Gość white caffee
umiarkowany.

Gość white caffee
bardzo żałuje ,że nie mam prawa jazdy , ale z przyczyn mi niezależnych więc nie biorę nawet takiej pracy pod uwagę. Chociaż szkoda bo lubię się uczyc języka ang i planuje w przyszłości kolejny , ale do niczego mi za bardzo bez ćwiczenia go w innym kraju nie przyda....

Gość white caffee
nie mam wykształcenia pedagogicznego i raczej wolałabym celować w jakieś branże usługowo przemysłowe.... ehh cieżkie to wszystko do tego brak doświadczenia,

Gość white caffee
jestem na stosunkach miedzynarodowych :) i oczywiscie ktos powie ,że po tych studiach nie ma pracy a ja uwazam ,że jest. Ale trzeba miec doswiadczenia i znajomości. A ja biorac pod uwage moje zdrowie to nie wiem czy nadaje sie do pracy w jakiejś normalnej firmie ....

Gość gegerererrrer
moja ciocia ma 90 cm wzrostu, nie skonczyla zadej specjalistycznej szkoly, na poczatku lat 90 pracowala w reklamie, ma na swoim koncie kilka slawnych reklam, obecnie pracuje w 3 firmach, kazda na 1/3 etatu, bo nikt nie chce z niej zrezygnowac, , wlasciciel firmy w zimie..mowe powaznie..wykladal przed nia dywan od samochodu do biura, zeby chociaz nie upadla po drodze, ( wczesniej sie przewrocila i zrobila cos z miesniem reki, chodzi o 2 kulach, takze kiedy pada to calym cialem) szef masuje jej juz ta reke 1,5 roku..wszystko po to zeby chociaz nie poszla na zwolnienie, co dzien na sniadanie dostaje tace ptysi itp.. a pisze to dlatego zeby pokazac ze osoby niepelnosprawne sa tak samo wartosciowe jak osoby pelnosprawne, do pracy liczy sie to co masz w glowie..jhestem bardzo dumna z mojej cioci, zreszta cala rodzina jest

Gość cssfdf
w obecnej chwili jest wiecej ofert pracy dla niepelnosprawnych nzi dla zdrowych l;duzi. pojebany ten kraj!!

Gość gegerererrrer
a dlaczego pojebany? jak niepelnosprawny to co?? nie czlowiek? jesc nie potrzebuje? a rachunki pewnie same sie oplacaja, ah nie czekaj jest przeciez glodowa renta...

Gość white caffee
wolała bym szukac pracy jako osoba zdrowa niż po wypadku i z słabym wzrokiem/ Nie chce porównywać lat 90 i tamtego rynku pracy do obecnego bo jak wiemy różnią się zasadniczo.

Gość cssfdf
niepelnosprawny ma zasilek, rente czy co tam a zdrowy nie ma nic

Gość white caffee
no tak za 150 zł , ktore ja dostaje to faktycznie moge żyć :S

Gość gegerererrrer
white cafe, te zdanie to do mnie?? jezeli tak, to ta prace ksiegowej zdobyla po smierci mojej babci, w wieku 40 paru lat poszla na kurs, przed kursem miala wypadek, i byla nieczynna zawodowo ponad 6 lat, w tym czasie poswiecila sie charytatywnie zakladajac stowarzyszenie osob niepelnosprawnych, ktore nota bene po jej odejsciu przestalo istniec, jako ksiegowa pracuje od okolo 5 lat, a propozycje o przejsciu do innej firmy dostaje praktycznie non stop, chwalenie sie ciocia sprawia mi przyjemnosc i prosze tego nie odbierac jako wymadrzanie, ludzie niepelnosprawni fizycznie sa czasami bardziej pelnosprawni umyslowo, bo w zyciu wszystko przychodzi im o wiele trudniej, pierwszy przyklad, po cholere praca osobie niepelnosprawnej...

Gość white caffee
gegerere nie to było do osoby powyżej ;). Ja pomijam moje prywatne problemy , ale sama chciałabym mimo tej niepełnosprawności jakiś braków edukacyjnych wyjść na prostą. Bardzo podziwiam takie osoby , które pomimo swoich słabości prowadzą normalne życie. Sama do tego w jakiś sposób chcę dojść , ale powoli tracę nadzieje ,że do czegoś w życiu dojdę. Ja chciałam iść na wolontariat to moja mama mnie możne nie wyśmiała ,ale tak zareagowała jakby to nie dawało żadnej dodatkowej rubryki w cv.

Gość white caffee
Nie , nie odebrałam tego jako wymądrzanie , bo to znaczy ,że są osoby mimo swoich ułomności dają sobie w zyciu po różnych przejściach w życiu osobistym radę. :) co w jakiś sposób podnosi mnie na duchu i motywuje do pracy nad sobą :)