Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malwina :d

Wie ktos ?

Polecane posty

Mieszkam w niemczech od roku i zgubialm tu dowod osobisty(paszportu nie mam). Za 4 dni jade do polski na wakacje ( mam 16 lat) i przy okazji chcialabym sobie wyrobic w polsce nowy dowod. Czy moge okazac sie w razie kontroli na granicy innymi dokumentami ktore potwierdza moja tozsamosc i powiedziec ze jade w celu wyrobienia dowodu? pomocy .

Gość nudy
naucz mnie niemieckiego

Gość nudy
nie zlosc sie tak. zlosc pieknosci szkodzi. ale tak w ogole to jestem facetem

Gość Halina1967
:D

to nie bylo do ciebie, tylko do jakies dziewczyny bo glupote napisala. a ty jak nie znasz odpowiedzi na moje pytanie to tez nie muisz sie wypowiadac :D

Gość poszukaj na stronie
16 latka ma dowód osobisty???

juz nie ma bo zgubila jak jak czytac nie umie. A dowod osobisty kazdy moze miec tylko do 18 lat taki tymczasowy.

Gość poszukaj na stronie
to skoro miała tymczasowy i zgubiła, to dlaczego nie poszła do polskiej ambasady tego zgłosić? Jeśli nie ma zaświadczenia stamtąd, to niech siedzi na d... i się nie rusza zamiast na wakacje jeździć. A czym się legitymuje w takim razie? Bo z tego co napisała, to paszportu też brak. Rodziców nie ma? Sama tam prysnęła?

do ambasady mam bardzo daleko i nie zdaze tego zrobic. A moge okazac sie legitymacja, aktem urodzenia oraz numerem idefikacyjnym. Po wpisaniu tego numeru w komputer bede miec wszystkie moje dane wiec to to samo jak w paszporcie czy dowodzie.