Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takajedna mamama

czy 18mies powinien juz mówić cokolwiek??moja nie mówi ;(

Polecane posty

Gość takajedna mamama

moja corka za 2 tyg bedzie miala 18mies, nie mówi mama, pić, jeść, babcia dziadek nicz tych rzeczy... mówi tata, jade , trzy,aaa, tylko pare tch słów, bardzo mało mówi za to wszystko rozumie co ja do niej mówię lub tłumacze, np nakarm misia to idzie i go karmi, jak mówie ze jedziemy samochodem lub na spacer, to ubiera buty do wyjścia i piszczy z radości...gdy mowie czas na obiad to idzie do fotelika i kaze by ją posadzic....... mam sie martwic???

Gość pr.....
nie

Gość smutna mama22222
Witam:) Moja coweczka 18 mieś.kończy 25 .06 i własnie czytam,ze nie musi jescze mowić,ze przyjdzie na nia pora gdy bedzie na to gotowa powie.Moja nie mówi do mnie mama.Nazywa mnie ciocia albo tata.Choć wie,że mama to ja.Nie martw sie wszystko jest ok. Słyszy,coś tam mówi i to jest najwazniejsze i to jest dobry początek. Pozdrawiam.

Gość smutna mama22222
córeczka miało byc oczywiscie:)

Gość mamama27
mój ma 20 m-cy i gada sobie chyba po chińsku - mówi ciągle ale takie tam swoje wyrazy - z ludzkich to praktycznie nic poza jakimś tu no i oczywiście najlepiej wychodzi mu nie .. ale wiem że ma jeszcze czas i jak się rozkręci to jeszcze bede chciała żeby tyle nie gadał