Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arethaaaaaaa

histerie przed drzemkami..

Polecane posty

Gość arethaaaaaaa

Napiszcie mi prosze o co chodzi co robić? moj synek 5 mcy, regularnie przed drzemkami w dzień starszliwie płacze, wtedy ani tulenie, ani pierś, ani noszenie na rękach...nic nie pomaga, jak się zryczy, padnie z palcem w buzi. przed spaniem nocnym nie ma takich sytuacji, po mleczku kładę do łóżeczka i zasypia sam w 10 minut. A w dzień jakaś tragedia...napewno jest spiący i potzrebuje tek drzemki.

a w jakim momencie go kładziesz po jedzeniu? mój synek ma już rok i od dawna ma 2 drzemki w ciągu dnia 1 po jedzeniu na spacerku w wózku i 2 po karmieniu popołudniu. rano dostaje jakieś sniadanko a popołudniu butlę. to go uspokaja i zasypia.

Gość arethaaaaaaa
zazwyczaj po jedzeniu, ale czasem poprostu mija np. godzina od jedzenia a on jest spiący a jeśc nie chce

Gość arethaaaaaaa
spac raczej spi o stałych porach, karmienie jest różnie.

u mnie synek czasami nie chce spać, ale ja jestem twarda. nigdy go nie usypiałam i nie tuliłam. wkładam poprostu do lóżeczka i daje smoczka, bywało ze i po kilkanaście razt. jak miał te kilka miesięcy to czasami wystarczyło mu pozycje zmienić. z jednego boku na drugi, bo ze zmęczenia nie był sam w stanie tego zrobić :-D

Gość mamama27
spróbuj uspać w łóżeczku albo w bujaku choćby w foteliku samochodowym - po co masz dziecku fundować nerwy i sobie - ja od zawsze tak usypiam i sam leci po bujaka teraz i włazi do środka - 2 minuty i śpi i go przekładam i bez awantur, bez problemu a na noc tak jak twój bez problemu sam usypia już bez bujaka...