Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nefretete w ciazy

Porod w UK

Polecane posty

Gość nefretete w ciazy

Ktora z Was rodzila w uk? Jak wyglada porod w uk? Czy bralyscie znieczulenie do kregoslupa czy sam gaz? Moze ktoras z was rodzila w wodzie? Czy robia lewatywe w szpitalu, a jak nie to ile z was popuscilo? Prosze o te cenne informacje:) Jestem w 7 miesiacu i powoli sie przygotowuje psychicznie do porodu;)

Lada miment bede rodzic 2 dziecko w Uk i jestem zadowolona z poprzedniego porodu,dostalam gaz do wdychania i znieczulenie mu zaoferowano,po porodzie zbadal nas lekarz i po 7 g do domku,maz byl ze mna dostalismy mozliwosc wybory cieplego posilku,wszystkie art higieniczne,typu podklady,podpaski ,majtki z siatki byly na muejscu,w sumie uzylam tylko ubranko dla corki i pampersa...nie jest jakis zle,a gdziw masz rodzic?

ja rodziłam. lewatywy nie robili, przy porodzie non stop była lekarka ze studentka. krocza nie nacinali, znieczulenie tylko do wdychania na zzo było za późno. ogólnie wspominam ok

Gość ale o jaka
Porody w UK chwala tylko te, ktore mialy porody bez komplikacji. Gdy juz cokolwiek zlego sie dzieje, to roznie bywa i potem czesto placz, bo te patalachy czekaja do ostatniej chwili. Sasiadki siostra rodzila, dziecko dostalo sepse, to jelopy czekali do ostatniej chwili z podawaniem lekow-bo moze organizm noworodka sie wybroni. z dzieckiem juz kiepsko bylo.

będąc w UK musisz liczyć się z tym, że opieka medyczna różni się od tej w Polsce. ma to swoje wady, ale oczywiście również zalety.

Gość mama podwojna
Zalety-jesli porod przebiega prawidlowo. Wady-gdy pojawiaja sie nieprawidlowosci. Znam kilka przypadkow porodow, ktore niezbyt ciekawy przebieg mialy. No, ale badzmy dobrej mysli, ze Ciebie to nie spotka. Z tym wychodzeniem do domu kilka godzin po porodzie tez roznie bywa-o ile wszystko jest w porzadku i w domu tak pozostanie, ale ile kobiet wraca do szpitala, bo znienacka cos sie im albo dzieciom dzieje. Jestem za tym, zeby 2-3 doby jednak w szpitalu pobyc, gdzie w razie czego od razu mozna pomoc uzyskac.

mnie w szpitalu trzymali 2 doby po porodzie bo moje dziecko bardzo dużo spało i chcieli je obserwować. wszystko okazało się w porządku i wyszliśmy do domu :)

Gość nefretete w ciazy
ja poki czuje sie dobrze, ciaze przechodze naprawde dobrze...odpukac poki co;) Wiem mam nadzieje ze porod odbedzie sie bez komplikacji..troche sie denerwuje bo mimo iz jako tako znam angielski zawsze jest ta bariera jezykowa, do tego wszystkiego czytalam ze musze napisac plan porodu sama, a myslalam ze z polozna, do tej pory nie wiem czy zdecydowac sie tylko na gaz i powietrze czy na epidural, czy rodzic w wodzie czy na lozku, czy wybrac pozycje lezaca czy stojaca, troche mnie to wszystko przeraza, czy wy dziewczyny od poczatku wiedzialyscie jak chcecie rodzic..czy to przyszlo z czasem..a jak tak to kiedy...jedyne czego jestem pewna to ze bede karmic piersia..i chce zeby moj partner byl przy mnie...nie wiem czy jak zlapia mnie juz skurcze to powinnam dzwonic do szpitala ze przyjezdzam, czy jechac juz jak mi wody odejda..niby tyle czytam o tym wszystkim a boje sie, czuje sie naprawde zagubiona;P

Nie daj sie nastraszyć, ja rodziłam w UK, poród z komplikacjami, dziecko rodziło sie twarzą, podduszało przez kilka godzin (5 dokładnie) , rodziłam w asyście 3 lekarzy i 2 położnych i męża. Sprzęt mają taki że w PL tylko pomarzyć, moje dziecko miało braną krew ze skalpu 5 razy jak jeszcze było u mnie w brzuchu, podłączane diody, bardzo mi pomogli, dziecko urodziło sie zdrowe próżnociągiem z apgar 9 aż strach pomyśleć co by było w PL (słowa naszej polskiej pediatry i znajomej położnej z PL). Do domu wyszliśmy po 12h. Bardzo miło wspomina poród w UK. Na życzenie mozesz mieć cesarke jeśli boisz sie porodu.

ja rodziłam tylko na gazie przez komplikacje, będą pytali o epidural to wtedy zdecydujesz czy dasz rade bez, będą pytali czy chcesz zastrzyk na wydalenie łożyska (ja sie zgodziłam, bezbolesny, potem kazali odkaszlnąć i wyjeli bez problemu, bez bólu) Do porodu jedziesz jak masz skurcze co 3 minuty regularne, wcześniej jak zaczniesz mieć skurcze albo wody odejdą zadzwon do szpitala ze masz bóle /odeszły wody oni przygotują Ci salkę i będzie na Ciebie czekać. Lewatywy nie miałam, przy porodzie sn organizm sie sam oczyści przed nie bój sie.

Jeszcze jedno jeśli chcesz wiecej wiedzieć a temat porodu w UK, ciąży i macierzyństwie to daj mi jakiś namiar do Ciebie dam Ci linka do fajnego forum właśnie dla mam w UK, tam możesz poczytać na wszelkie nurtujące tematy.

Gość nefretete w ciazy
czy 2 pyt.oznacza kogo chce przy porodzie? a przy 4. pyt. moge wybrac kilka opcji, nie wiem tez co odpowiedziec w 10 i w 14, ale mysle ze ten plan napewno mi pomoze..;) dziekuje;D

Gość nefretete w ciazy
annnnnnna dziekuje za pomoc, moj nr gadu 41112192;) czekam na linka

ale o jaka co do tej sepsy - jakoś cięzko mi uwierzyć, 2 tygodnie temu byłam z synem na emergency ponieważ miał wysoką temperaturę i 3 kropki które nie znikały i juz na pogotowiu dostał penicylinę i na sygnale zawieźli nas dna pediatrie do szpitala , z noworodkiem by czekali? 2. wpisujesz imie i nazwisko osoby towarzyszącej przy porodzie i kim jest dla Ciebie 4. tak, wszystkie które Cię interesują i na które sie zgadzasz 10 czy zgadzasz sie na przebicie wód płodowych 14 chodzi o zastrzyk żeby wydalic łożysko to tak naszybko

Gość nefretete w ciazy
dziekuje annnnna i reszcie dziewczyn za jakiekolwiek informacje;)

Mnie w kraju zalatwili na amen 11,5 g meki i ogolnie porod do dupy,porodowka tragedia a oplacona polozna.miala wszystko gdzies,wiec nie ma reguly co do kraju i tu i tu mozna zle trafic,tyle,ze uk jest bogatszym krajem napewno lepszy sprzet maja i wiecej srodkow na wszystko np znieczulenie jest standardem a w jraju nadal niestety z tym do tylu...