Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Melipeta

Denerwują mnie ludzie

Polecane posty

Ostatnio nie mam ochoty z nikim rozmawiać, denerwują mnie duże grona osób, które mają się za nie wiadomo kogo. Ktoś tak ma?

Gość koxu
kup sobie psa

Nie, sama siebie nie denerwuje :p po prostu szukam bez efektów osób podobnych do mnie - takich, które nie potrzebują błyszczeć na siłę. W moim otoczeniu takich brakuje

Atrakcyjna, lecz nie potrzebująca udowadniać sobie i innym swoich zalet. Nie jestem zakompleksiona, znam swoją wartość, lecz nie umiem się wpasować w towarzystwo wszelakich "gwiazd". Wolę trzymać się z boku

A ponadto nie lubię współdziałania, zdecydowanie wolę sobie radzić sama z różnymi zadaniami. W grupie nie umiem się odnaleźć, po prostu szlag mnie trafia :p

Pewnie wiesz, że jesteś w stanie lepiej wykonać dane zadanie, niż inni, albo nie lubisz otrzymywać poleceń :x

Nie chwaląc się, mam bardzo duże powodzenie, ale jestem świadoma właśnie tej mojej niechęci do większości osób. Z jednej strony czuje się pewnie, z drugiej strony mam wrażenie, że moja postawa zniechęca co po niektórych do mnie

Ależ to nie są żadne przechwałki, ot co - normalna analiza własnej osoby, śmiało możesz pisać o sobie jeszcze!

Tak, coś w tym jest :) ale czasem wolę zrobić coś źle, ale sama, niż dobrze, ale w grupie. A gry zespołowe to dla mnie koszmar

No wiesz, dobre nastawienie do własnej osoby często kojarzone jest niezbyt dobrze :p

Nie preferuje żadnych gier :) jeżeli uprawiam jakąś aktywności fizyczna, to jedynie spacer, jazda na rowerze, pływanie. Czyli wszystko, do czego nie potrzeba kogoś z zewnątrz :p

Też jestem aspołeczny. Moja żona podobnie. Nie znoszę jak ktoś mi np tyłek przez telefon zawraca, unikam spędów rodzinnych, na siłowni z nikim nie rozmawiam (słuchawki na uszy) itp.

Gość nic na sile, to nic nie da
autorko mam to samo co ty, a przynajmniej bardzo podbnie,wiem o czym piszesz.Czasami nieraz tak mnie cos wezmie ze musze sie wykrzyczec w recznik bo bym normalnie wszystkich rozniosla Odkąd pamietam to zawsez ludzie mnie wnerwiali i to juz mam od urodzenia, a jestem bardzo nerwową osobą.Czasami niearz mezowi sie po łbie oberwie,niewinnie i to jest najgorsze Nieznosze jak ktos ze mna sie sprzecza czy wykloca o cos a ja wiem z emma racje, w tym momencie no az krew mi sie gotuje, i jakbym mogla to wcale by sie z nikim nie widywala.Ale pracuje na odpowiedzialnym stanowisku,i musz esowje nerwy trzyac na wodzy

Gość panpsychologod7b
Twoja postawa to też próba wywyższania się nad innymi na zasadzie "być może jesteście w czymś lepsi ode mnie,ale ja i tak jestem ponad wami"

do szkoły chodzę sama, w autobusie unikam znajomych. są osoby, z którymi zamienię słowo od czasu do czasu, ale większość z nich działa na mnie jak płachta na byka. nie żebym czuła się od nich wyższa, po prostu mnie denerwują

ja jestem dopiero w wieku licealnym :) każdy ma jakieś swoje lepsze i gorsze strony i staram się również w takich kategoriach ludzi nie oceniać

czasem patrzę na te wielce zgrane kilkunastoosobowe paczki i myślę, jak oni ze sobą wytrzymują. ja bym tak nie umiała :p

Gość no prosze jaka spoleczna
aspolecznosc na jednym forum sie zebrala... a moze zwyczajnie tych 'gwiazd' brylujacych w waszym towarzystwie nie potraficie przycmic dlatego tak 'ludzi nie lubicie' jednak potrzebni wam oni sa by siedziec i narzekac na innych w jakiejs spolecznosci internetowej? ahhh te emo kids....

Gość nic na sile, to nic nie da
najgorsze jest to ze jak ja widze u innych osob podobną postawe zachowanie, wieczne wkurzenie malujace sie na twrazy to mnie nerwy biora do tej osoby ,i jestem negatywnie do niej nastawiona, za dąsy,i humory,a wiem ze sama podobnie wygladam i sie zachowuje :o

nie chcę nikogo "przyćmiewać" :p po prostu nie lubię wywyższania się, chyba nikt tego nie lubi. inną rzeczą jest pewność siebie, a inną wywyższanie się ponad wszystko i wszystkich

z drugiej strony jednak lubię poznawać nowych ludzi, więc nie wiem, czy można mówić tu o aspołeczności

Gość wciąż szukam odpowiedzi
bardzo stary temat...ale mam identycznie..a wiesz czemu? myślę, że wciąż szukasz ludzi wartościowych...tych, którzy będą właśnie Tobie odpowiadać, specyficzni przyciągają specyficznych, ale specyficzni mają wiele swoich zasad i z czasem (choć są ciekawi na początku ) i tak zaczynają denerwować swoimi filozofiami...ja wciąż zastanawiam się co ze mną jest nie tak...i myślę, że to nie jest aspołeczność. Zwyczajnie szukamy osób, które będą myślały podobnie do nas, żeby zgadzać się w jak największym stopniu, a nie wiecznie zabierać energię sobie nawzajem.... Pozdrawiam;)