Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amilyamilii

32 lata i nie mam faceta...

Polecane posty

Gość obserwatortematu
nie trzeba byc rownoczesnie kobieta i mezczyzna by stwiedziec ze jak sie uderzy piescia kobiete to bedzie ja to bardziej bolalo niz takie damu uderzenia faceta tak smao jest z przyjemnoscia z seksu jeszcze nie rozumiesz? zacznim myslec!

bla bla, tak sobie tlumacz jesli sprawia ci to przyjemnosc" tekst pisany czy wygloszona opinia nie jest w stanie dotknac mojego obszaru odpowiedzialnego za przyjemnosc lub jej brak;-) as esay as it is;-)

Gość obserwatortematu
ROR to nie kwestia doswiadczen tylko rzeczywistosci, faktow usprawiedliwiasz zalosnie swoje puszczalstwo

hhaah tylko wspomniec o patriarchacie a juz sie feminizm w glowie otwiera nie ma to jak generalizacja, co nie? Tak na marginesie, feminizm mnie bawi ----------------------- No wiec co ma patriarchat do macierzyntswa i wieku kobiety i tego o czym pisalismy wczesniej?:) Mam rozumiec ze jesli zapanowalby matriarchat to faceci w ciagu jednej nocy zmieniliby zdanie i masowo zaczeliby gustowac w starszych paniach?;) -------------------------------- ja paoiwdzialam ze twoje wypowiedzi pozwolily mi zzgadanac ze zyjesz w stosunkowo konserwatywnym spoelczenstwie o charaktarzerze patriarchalnym (i dlatego zapytalam o kraj ------------------------ czyli w spoleczenstwach liberalnych faceci gustuja w starszych kobietach i takie wyboeraja na swoje partnerki i matki swoich dzieci oraz uwazaja je za bardziej atrakcyjne seksualnie od mlodszych kobiet? ---------------------------------- nie pytalam o twoje indywidulane upodobania -------------------------- sama ciagle piszesz o swoich spostrzezeniach to ja mowie o swoich, co w tym dziwnego?:) zreszta to nie sa wylacznie moje upodobania tylko opinia znacznej czesci facetow:) ---------------------------------- ]z puntu wiedzenia kobiet - nie tylko mojego ale i kolezanek ------------------- o na przyklad tutaj;) ------------------------------------ - to bajki mozna wstawic ze najlpszy seks jest w okolicach 30-tki - doszlysmy do wnisoku zev to zalezy jak dlugi ma sie staz i tyle ------------------------ cos ty, to wynika z doswiadczenia i wiekszego temperamentu kobiety w tym wieku, dlatego panie w okolicach 30 jest najlepszym materialem na kochanke lub jednorazowa przygode i tak sie zazwyczaj w ich przypadku dzieje;) -------------------------------- jedna kolo 30-tki maja najgorszy seks - a poprwaie im sie kolo 40-tki np., inne najlpesze lata to lata mlodosci itd. ----------------- ja pisze o doznaniach facetow a nie tych kobiet:) ------------------------- nie znam przypadkow zeby faceci ktorzy zyja na okeslonym poziomie na partnerki wybierali osoby o 10 lat mlodsze ------------------- A ja znam i to bardz duzo:) no moze nie 10, ale 5-8 ------------------------ bo te osoby sa na innym etapie zycia -------------------- niekoniecznie, kobieta ktora ma 26-28 lat to juz nie jest jakis podlotek, a jest bez watpienia bardziej konkurencyjna jako kobieta niz 35latka -------------------------------- byc moze takie masz obserwacje juz istalilismy ze zyjemy w innych srowodiwskach a to zwasze ma wplyw ------------------- nie, wcale nie ustalilismy ze zyjemy w innych srodowiskach, to ty tak napisalas i z traktujesz to jako jeden ze swoich koronnych argumentow:) Ze ty zyjesz w wielkim, lepszym swiecie wsrod zamoznych wyksztalconych ludzi, a ja w konserwatywnym zascianku i zapewne jestem niewyksztalcony i biedny;) To tak nie dziala, wybacz;) --------------------- jesli sie nie planuje prokreacji to , owszem, ------------------- wiekszosc par planuje prokreacje:) ------------------------------- wiek rozpatrujemy z innego punktu widzenia i wtedy czesto sie okazuje, ze partner w podobnym wieku pasuje nam najbardziej. ------------ w tym malym promilu par ktore nie planuja prokreacji to owszem:) ------------------------------- Ze swojego doswiadczenia - w wieku 27 lat nie wyobrazam sobie zeby mozna sie bylo zwiazac z super gosciem 24-latkiem kt wowczas byl jeszcze na studiach - po prostu inny etap zycia i tyle ------------------- tak, ale jesli facet ma 30-35 lat a kobieta 25-28 to ciezko tu mowic o jakichs wielce innych etapach zycia. Ty tu wrecz starasz sie rysowac jakas roznice pokoleniowa, a tak nie jest:) --------------------------- zgodze sie ze jedna jaskulka wiosny nie czyni itd. ale tez pokazuje ze ludzie sa rozni ----------------- oczywiscie, ze tak:) --------------------------------- ja akurat nie mam wokol par czy ludzi ktorzy zachowuja sie w sposob opisany przez Ciebie ----------- a ja mam, natomiast mam niewiele par ktore ty opisujesz:) -------------- (chodzi mi o kryterium wyboru) ale to rzecz, nietsety znowu do tego wroice, srodowiska ------------------ nie, to bledny argument:) bardziej biologia i pragmatyzm maja tu znaczenie:)

"zwiazki gdzie kobieta jest mlodsza stanowia znakomita wiekszosc czy ci to poodoba czy nie" ach te 'dane statystyczne' cytowane z glowy;-) "mowilem zebys zaczela myslec, nie sluchasz sie" rzadko kiedy robie to co zycza sobie inni;-)) wiec tracisz zabko swoja energie gdy tak wijesz;-) choc przyznam jest to dosc zabawne ;-) "nie chodzilo o zadne bol w seksie, tylko odczuwanie bolu jako takiego tak samo jak odczuwanie przyjemnoisci ze seksu kobieto, zacznij myslec troche bo rece opadaja" jeszcze raz wspolczuje ci doswiadczen;/ smutne sa kobiety ktore nie odczuwaja przujemnosci w seksie;/

"kto dzisiaj chce wiecej niz dw wsrod zdrowych kobiet nie ma tendencji do bycia ze starszym mezczyzna, bo i po co ???" dokladnie;-)) zwlascza jak sie jest przy tym niezalezna finansowo;-)

"obserwatortematu nie trzeba byc rownoczesnie kobieta i mezczyzna by stwiedziec ze jak sie uderzy piescia kobiete to bedzie ja to bardziej bolalo niz takie damu uderzenia faceta" naprawde bardzo ci wspolczuje ze odczuwasz bol przy seksie;/ ale sama jestem kobieta - i nigdy mnie nic nie boli - nie liczac driobnych infekcji

Gość kto dzisiaj chce wiecej niz dw
" opowiem o 2 kolegach, ktorych mam wsrod znajomych z tej malej grupki, tak malej, bo prawie wszyscy sa z rowiesniczkami w tych 2 przypadkach roznica jest kilku lat, wiec tez nie jakas duza (5-6 lat): jedna z tych dziewczyn absolutnie nie chce dzieci, a druga mimo licznych namow partnera, niewiadomo kiedy i czy faktycznie:D " " wsrod zdrowych kobiet nie ma tendencji do bycia ze starszym mezczyzna, bo i po co ??? " mysle, ze wplyw srodowiska i zakotwiczone myslenie maja bardzo duze znaczenie, po wypowiedziach latwo wywnioskowac w jakim towarzystwie kto sie obraca i jak bardzo ulega wplywom innym

"to nie kwestia doswiadczen tylko rzeczywistosci, faktow usprawiedliwiasz zalosnie swoje puszczalstwo" puszczalstwo?;-) kazdy sie puszcza - jesli w ten sposob okreslasz zycie skesualne - i twoja mama, i twoj tata rowniez;-) ja z kolei niczego nie usprawiedliwiam - bo i po co?;-) robie to z przyjemnoscia ;-)

Gość alez alez...
puszczalstwo? kazdy sie puszcza - jesli w ten sposob okreslasz zycie skesualne - i twoja mama, i twoj tata rowniez ' ale nie kazdy o tym trabi z takim przekasem jak ty. moge spytac o wiek? nie odpowiadaj jesli nie chcesz :)

"No wiec co ma patriarchat do macierzyntswa i wieku kobiety i tego o czym pisalismy wczesniej?" nic. ja nie laczylam tych dwoch kwestii - ty to zrobiles. "czyli w spoleczenstwach liberalnych faceci gustuja w starszych kobietach i takie wyboeraja na swoje partnerki i matki swoich dzieci oraz uwazaja je za bardziej atrakcyjne seksualnie od mlodszych kobiet?" po prostu zaleznie od swrodowiska - z mlodzymi chetniej krotkoterminowo, na stale w zblizonych wieku - bo maja juz podobne oczekiwania od zycia, podobne doswiadczenia za soba i zwykle podobnej wielkosci srodki na koncie;-) o tym mowilam - ze moim wspomniani kumple szukaja partnerek w swoim wieku - ale widze ze tak tez robia i kumple ichkumpli itd.;-) dlatego mowilam o tenedencjach w pewnych srosdowiskach a nie ow szechswiecie i anatropologiccznych zdgadnien tutaj nie poruszalam;-) "sama ciagle piszesz o swoich spostrzezeniach to ja mowie o swoich, co w tym dziwnego? zreszta to nie sa wylacznie moje upodobania tylko opinia znacznej czesci facetow" na to ze to opinia wiekszosci facetow nie masz dowodow - ja akurat slysze inne opinie, tak wiec wypowidanie sie w imieniu tzw. wiekszosci uwazamn za niedorzecznosc "z puntu wiedzenia kobiet - nie tylko mojego ale i kolezanek o na przyklad tutaj" tak, z tym ze ja spercyzowalam grupe o ktorej mowie "cos ty, to wynika z doswiadczenia i wiekszego temperamentu kobiety w tym wieku, dlatego panie w okolicach 30 jest najlepszym materialem na kochanke lub jednorazowa przygode i tak sie zazwyczaj w ich przypadku dzieje" byc moze w twoim srodowisku - tak sie dziej, nie przecze;-) czesto jest tak ze kobiety uzywaja tego argumentu - to faceci mysla ze one wtedy maja najwiekszy temperament;-) o to mi chodzilo;-) a bywa z tym roznie i zalezy czy zaczely uprawiac seks 6 czy 15 lat wczesniej "ja pisze o doznaniach facetow a nie tych kobiet" tak, zgodze sie. facecibardzo czesto nabieraja sie na te "bajeczke" o najwyzszym tempreamencie u kobiet kolo 30-tki;-) "A ja znam i to bardz duzo no moze nie 10, ale 5-8" w porzadku;-) "niekoniecznie, kobieta ktora ma 26-28 lat to juz nie jest jakis podlotek, a jest bez watpienia bardziej konkurencyjna jako kobieta niz 35latka" 26 lat,hm? i facet 35 lat? moim zdaniem - a mialam taki przypdek pod reka - to nie wychodzi. no chyba ze 26-latka chce tylko rodzic dzieci i jedyne co wnosi do zwiakzu to te swoja "wartosc prokreacyjna" a facet jedyne czego u kobiety szuka to wlasnie to - to wtedy tak - zwiazek jest jak ulal;-) "nie, wcale nie ustalilismy ze zyjemy w innych srodowiskach, to ty tak napisalas i z traktujesz to jako jeden ze swoich koronnych argumentow Ze ty zyjesz w wielkim, lepszym swiecie wsrod zamoznych" czy ja gdzie napisalam ze zyje w "lepszym"? ;-)) napisalm ze w innym - moze gorszym, hm? tak naprawde nie wartosciowalam czy epszym czy gorszym - skupilam sie na tym ze innym,a ty sobie dodales: inne=lepsze, wieksze , bardziej zamozne - czyli dokonales protej projekcji (zaklam ze wiesz co to znaczy w psychologii;-) "a ja w konserwatywnym zascianku i zapewne jestem niewyksztalcony i biedny To tak nie dziala, wybacz" skad wiesz co ja pomyslam? spytalam tylko o kraj, cala rzeszte sam soebie "doprojektowales", pytanie - dlaczego?;-)) tak na marginesie powiem - ze wcale tak o tobie akurat nie pomyslalm, wiecej wiary w siebie next time;-) "wiekszosc par planuje prokreacje" juz napisalam gdzie co sadze na tamet pobudek wiekszosci;-)" tak, ale jesli facet ma 30-35 lat a kobieta 25-28 to ciezko tu mowic o jakichs wielce innych etapach zycia. Ty tu wrecz starasz sie rysowac jakas roznice pokoleniowa, a tak nie jest" juz sie odnioslam do tego przypadku, powtorzyles sie;-) spojrz prosze powyzej;-) "a ja mam, natomiast mam niewiele par ktore ty opisujesz" dlatego podkreslalam ze zyjemy w innych srodowiskach - i inne tendencje obserwujemy;-)

Gość obecna na forum
ROR , przeceniasz seks w związku. Jeśli chodzi o częstotliwosć to poniekąd masz rację, ale o takich rzeczach również można pogadać przed, bo co z tego,że ktoś przed będzie cudowny, jak po ślubie moze okazać sie ,że małżonek udawał ? Co wtedy zrobisz rozwiedziesz się ? Najważniejszą rzeczą jest szczerość i zaufanie w związku, na tym powinno budować się związek ror w jakim wieku jesteś?

"mysle, ze wplyw srodowiska i zakotwiczone myslenie maja bardzo duze znaczenie, po wypowiedziach latwo wywnioskowac w jakim towarzystwie kto sie obraca i jak bardzo ulega wplywom innym" pelna racja;-)

"alez alez... puszczalstwo? kazdy sie puszcza - jesli w ten sposob okreslasz zycie skesualne - i twoja mama, i twoj tata rowniez ' ale nie kazdy o tym trabi z takim przekasem jak ty. moge spytac o wiek? nie odpowiadaj jesli nie chcesz " ja nie trabie - to nawet nie ja poruszylam ten watek, ja sie tylko ustosunkowlaam do "zarzutu";-) wyznaje bowiem zasde ze ludzie dziela sie na dwie kategorie - tych kt maja udane zycie skesualne i tych kt im zazdroszcza;-)

"obecna na forum ROR , przeceniasz seks w związku" to jest twoja opinia o ktora nie prosilam - ale jesli czujesz potrzebe podzielenia sie ze swiatem opinia na moj temat to oki;-) "Jeśli chodzi o częstotliwosć to poniekąd masz rację, ale o takich rzeczach również można pogadać przed, bo co z tego,że ktoś przed będzie cudowny, jak po ślubie moze okazać sie ,że małżonek udawał ?" ludzie sie zmieniaja i zmienia sie ich zachowanie, nie wiem do czego zmierzasz do czystosci pzremalzenskiej? mi tam rybka co robia inni - moga nawet sie powstrzymywac i przez 10 lat. osobiscie uwazam ze przynosi to same negatywne rzeczy - ale jesli ktos tak woli, to oki. " Co wtedy zrobisz rozwiedziesz się ? Najważniejszą rzeczą jest szczerość i zaufanie w związku, na tym powinno budować się związek" to jest twoja opinia o zwiazku i tyle. nie wymagaj zeby kazdy podzielal ja, ok? Z doswiedzczenia powiem ze jak ludzie czuja sie zagubieni - to bardzo szukaja akceptacji swoich decyzji i przekonan u inncyh . Jesli o mnie chodzi to buduj swoj zwiazek na czym tylko chcesz - obys byla sczesliwa i tyle. Czy ja sie rozwiode? to jest dluuga dyskusja pt jak widze intystuacje malzenstwa i jaki mam do niej stosunek - w ksrocie powiem tak - nie popieram niczego co w zalozeniu ma byc "na zawsze"

Gość obecna na forum
Nikogo nie zmusza to podzielania moich poglądów, jedynie kontynuuje dyskusje z tobą z wczorajszego dnia. :) Mogłaś napisać od razu ,że nie uważasz niczego co jest z zasady "na zawsze" To zmienia postać rzecz, bo zawsze jak ci się znudzi, albo zmęczy to możesz porzucić , odejść itd. Osoby, które jednak wierzą i chcą w ten sposób postępować tzn. zwiazać się na zawsze mają inny punkt widzenia na wiele rzeczy. Siłą rzeczy nasza dyskusja jest zakończona bo nie mamy wspólnego mianownika w dyskusji:)

Gość alez alez...
kurcze, widze ze wiek dla ROR to czuly punkt :p zeby nie bylo, starsze tez moga byc atrakcyjne jesli sa zadbane , mam nadzieje ze nie czujesz sie urazona :P

po prostu zaleznie od swrodowiska - z mlodzymi chetniej krotkoterminowo, na stale w zblizonych wieku ---------------- nie, ze starszymi romans lub jednorazowa przygoda (tzn mowiac o starszych chodzi mi o rowiesniczke dla 35latka, a nie ze starsza od niego kobiete), a zakladanie rodziny z mlodsza, co wynika z pragmatyzmu i kwestii biologicznych oraz, przepraszam za brutalnosc, estetycznych;) -------------------------------- - bo maja juz podobne oczekiwania od zycia, podobne doswiadczenia za soba i zwykle podobnej wielkosci srodki na koncie o tym mowilam --------------------- Roznica 5-7 lat nie musi oznaczac jakichs wielkich roznic w oczekiwaniach od zycia i w przypadku kobiety 27-28 letniej zazwyczaj nie oznacza. Jesli chodzi o "srodki na koncie" to w przypadku doboru kobiety przez faceta ma to znaczenie calkowicie drugorzedne (jesli sam je ma, choc jesli ich nie ma to i tak wybierze mlodsza). Najwazniejsze sa uroda, mlodosc i wszystko to, co jest zwiazane z potencjalnym macierzystwem:) ---------------------- - ze moim wspomniani kumple szukaja partnerek w swoim wieku - ale widze ze tak tez robia i kumple ichkumpli itd. dlatego mowilam o tenedencjach w pewnych srosdowiskach a nie ow szechswiecie i anatropologiccznych zdgadnien tutaj nie poruszalam ----------------- co to jes to twoje "srodowisko"? bo to chyba jakas tajemnicza sekta;) --------------------------------- na to ze to opinia wiekszosci facetow nie masz dowodow - ja akurat slysze inne opinie, tak wiec wypowidanie sie w imieniu tzw. wiekszosci uwazamn za niedorzecznosc ---------------------- nie slyszalas o opinii ze 30stki sa najlepsze w lozku?;) nie mowili tak koledzy z twojego srodowiska?;) --------------------------- byc moze w twoim srodowisku --------------- :D -------------------- tak, zgodze sie. facecibardzo czesto nabieraja sie na te "bajeczke" o najwyzszym tempreamencie u kobiet kolo 30-tki -------------------------- ufff to ciesze sie, ze jest chociaz jedna rzecz w ktorej sie zgadzamy;) ----------------------------- 26 lat,hm? i facet 35 lat? ------------- facet 30-35, kobieta 26-30 a nie facet 30 a kobieta 35 jak to probujesz wmawiac:) ------------------------------------------ moim zdaniem - a mialam taki przypdek pod reka - to nie wychodzi. no chyba ze 26-latka chce tylko rodzic dzieci i jedyne co wnosi do zwiakzu to te swoja "wartosc prokreacyjna" ----------------------- "wartosc prokreacyjna" to nie jest "jedyne" tylko "az":) Widzisz glowna roznica miedzy nami polega na tym, ze ty nie doceniasz faktu jak wielkie znaczenie przy doborze partnerki ma potencjalne macierzynstwo. Tu lezy pies pogrzebany;) ---------------------- a facet jedyne czego u kobiety szuka to wlasnie to - to wtedy tak - zwiazek jest jak ulal ----------- No i w koncu zaczynamy sie dogadywac;) --------------------------- czy ja gdzie napisalam ze zyje w "lepszym"? napisalm ze w innym - moze gorszym, hm? tak naprawde nie wartosciowalam czy epszym czy gorszym ---------------- aha to w porzadku, bo takie mialem odczucie, ze starasz sie wejsc w taki tor, ze ty jestes niezalezna, wyksztalcona i bogata, a ja biedny, z kompleksami, chcacy znalezc mlodke do rodzenia dzieci i dyrygowania nia;) myslalem, ze w takim kierunku to zmierzalo i to ciagle powolywanie sie na to magiczne "srodowisko":) dziekuje ze wyprowadzilas mnie z bledu;) --------------------- - skupilam sie na tym ze innym,a ty sobie dodales: inne=lepsze, wieksze , bardziej zamozne - czyli dokonales protej projekcji (zaklam ze wiesz co to znaczy w psychologii ----------------- nie, nie wiem, przepraszam ale zupelnie nie znam sie na psychologii:) ale domyslam sie o co ci mniej wiecej chodzi ----------------------- skad wiesz co ja pomyslam? spytalam tylko o kraj, cala rzeszte sam soebie "doprojektowales", pytanie - dlaczego? ----------------- ok, przepraszam w takim razie, ze "doprojektowalem", po prostu takie mialem odczucie:) zatem cofam;) ------------------------- tak na marginesie powiem - ze wcale tak o tobie akurat nie pomyslalm, wiecej wiary w siebie next time ------------ a dziekuje, dziekuje;) ------------------------- "wiekszosc par planuje prokreacje" juz napisalam gdzie co sadze na tamet pobudek wiekszosci " ---------------- ale rozmawiamy tu o faktach, a nie o co kto o nich sadzi, to chyba bardziej interesuje autorke tego tematu ------------------------ "a ja mam, natomiast mam niewiele par ktore ty opisujesz" dlatego podkreslalam ze zyjemy w innych srodowiskach - i inne tendencje obserwujemy ---------------- Ok, milo sie calkiem rozmawia i nawet cie polubilem, wiec wykresl sobie tam wyzej ta nieelegancka uwage o 30stkach w lozku;) Mam nadzieje, ze pogadamy jeszcze na jakims innym topicu:) Tymczasem uciekam. Na razie:)

"Nikogo nie zmusza to podzielania moich poglądów, jedynie kontynuuje dyskusje z tobą z wczorajszego dnia. Mogłaś napisać od razu ,że nie uważasz niczego co jest z zasady "na zawsze" To zmienia postać rzecz, bo zawsze jak ci się znudzi, albo zmęczy to możesz porzucić , odejść itd" myslalam ze czytajac moje wypowiedzi jest to dla ciebie oczywiste;-) jestem przeciwniczka tkwienia w danej sytuacji - w tym malzenstwie/zwiazku - i unieszczessliwianiu sie w imie tzw. zasad wyzszych. Kobiety - bo to one czesto sa ta strona (ale nie zawsze) - ktore przez lata zmagaja sie z tzw. "niedobrym mezem" uwzam za osoby niedojrzale ktore zatracily zdolnosc kontrolowania wlasnego zycia. I nie wiedze w tym nic szlachetnego. "Osoby, które jednak wierzą i chcą w ten sposób postępować tzn. zwiazać się na zawsze mają inny punkt widzenia na wiele rzeczy. Siłą rzeczy nasza dyskusja jest zakończona bo nie mamy wspólnego mianownika w dyskusji" tutaj sie zgodze, podtawy mamy zupelnie inne. Natomaist watek sama w sobie dotyczy mozliwosci znalezienia partnera po 30-tce - i to obehjmuje zarowno Twoj pkt widzenia, jak i moj

Gość taki se facet lat 30 tyuiopl
a kto mówi że laski po 30sce muszą być niezadbane? tylko tyle za młodsza jest lepsza :) 20stki rządzą a stare no cóż mają problem tyle jeśli chodzi o wygląd, dodawać nie będę że laska po 30sce jest już często zużyta (czyt. z dzieckiem, rozwódka itd)

"alez alez... kurcze, widze ze wiek dla ROR to czuly punkt zeby nie bylo, starsze tez moga byc atrakcyjne jesli sa zadbane , mam nadzieje ze nie czujesz sie urazona" haha;-) tak jestem "singielka'dobiegajaca 53-ciego roku zycia i postanowilam na forum przekonwac wszystkich do moich "feministycznych" pogladow, co by ulzyc wlasnym cierpieniom;-) ;--) ;-)

"nie, ze starszymi romans lub jednorazowa przygoda (tzn mowiac o starszych chodzi mi o rowiesniczke dla 35latka, a nie ze starsza od niego kobiete), a zakladanie rodziny z mlodsza, co wynika z pragmatyzmu i kwestii biologicznych oraz, przepraszam za brutalnosc, estetycznych" przyjelam do widomosci ze takie masz przyklady wokol, jedna sama widze inne tendencje - co jak juz podkreslalam bierzez poczatek z tego ze mamy inne srodowiska oraz inna grupe odniesienia;-) as easy as it is;-) nie widze powodu zeby sie powtarzac;-) " Najwazniejsze sa uroda, mlodosc i wszystko to, co jest zwiazane z potencjalnym macierzystwem" o ile chce on miec dzieci ;-) ta dyskusja zaczyna sie krecic w kolko;/ "co to jes to twoje "srodowisko"? bo to chyba jakas tajemnicza sekta" dla jednych sekta - a dla drugich chleb powszedbi;-)) generalnie mialam na mysli - moich kolegow ok 35 lat (fakt wieksozc z pracy/brancy) ktorzy maja za sopba rozne szalone etapy - w tym mkieszkania w roznych kulrturach/na roznych kontynentach - probowali roznych zwiazkow - ostatnie ok 10 lat zycia spedzili na jego smakowaniu, maja hobby ktoremu poswiecaja duzo czasu, znajomych i ogolnie na nude chyba nie narzekaja;-) natomaist zaczynaja dochodzic do wniosku ze chcieliby zaczac budowac cos z druga osoba - zaczynaja szukac zatem partnerki (jednak zwiazek jest poniekad uzupelnienie zycia a nie celem samym w sobie). Niektorzy szukja tylko partnerek na zon. Inni chca tradycyjnej rodziny. Zyjaw dosc regularnym rytmie - owszem czesto z wyboru wyznczanym prze prace - i szukaja kogos kto zyje podobnie a nie 27-latki ktora jest na innym szczeblu zycia, w tym tez zawodowego, i np. musiliby ja w to wszystko wprowadzac - majac do wyboru kobiety ktore juz takie zycie samodzielnie i niezaleznie prowadza;-) oczywiscie wiek tutaj podalam umowny - ale chodzi mi o to ze styl zycia jest tutaj najwaznijjszy. Inaczej bedzie ta sytuacja wygladala z pkt widzenia 35-latka, wlasciciela hurtowni, w Ilawie dla ktorego zycie rodzinne bedzie stanowilo 50% calosci - nie wiem czy wyrazilam sie jasno - ale chodzilo mi raczej o pewna filozofie zyciowa. Ten 35-latek z ilawy na pewno wieksza wage bedzie przyklad do wieku kobiety - bo jej glowna a moze i jedyna zaleta - nbedzie mozliosc zonowania mu;-)) oraz posiadania wspolnych dzieci. p.s. bardzo lubie ilawe - i przyklad jest fodc przypadkowy;-) jelsi chodzi o miasto uzyte w nim;-) Przy czym bardzo prosze - aby nie nie odczytywac moich slow o jednym czy innym stylu zycia (a takze tzw. czynnikach zewnetrzynych) jako pogardy czy wywyzszania - napisalam to zeby pokazac ze ten sam problem mozna patzrec inaczej that's all;-)

"tylko tyle za młodsza jest lepsza 20stki rządzą a stare no cóż mają problem" 20-latka lyka kazdy kit ;-) wiem bo sama tez mialam 20 lat;-)) "tyle jeśli chodzi o wygląd, dodawać nie będę że laska po 30sce jest już często zużyta (czyt. z dzieckiem, rozwódka itd)" mezczyzna po 30-tce tez czasem zdarza sie byc juz zardzewialy - zwlaszcza jak jeszcze "nie zdazyl" sie od rodzcicow wyprowadzic;-) stereotypy dzialaja w dwie strony ;-)

Gość obecna na forum
Ror fakt , temat jest o czymś innym :) Jestem zdania,że kobieta znajdzie bez problemu mężczyznę po 30 stce. Osobiście znam kilku przed 30 stką i nawet prawie 40 latków, którzy są wolni. Więc autorka nie powinna mieć problemu ze znalezieniem mężczyzny, ale chyba również autorce nie o to chodziło.:)

Gość obecna na forum
Nie wiem skąd się bierze opinia,że lepsza jest 20 stka niż 30 stka :) Jak napisała ROR 20 stka wszystko łyka, może takim panom nie chcę się nic dać z siebie, a może nie mają co dać ? I dlatego biorą się za takie młode dziewczyny. 30 lat to jest perfekcyjny czas, ciało fajne, w głowie już poukładane itd , dużo by wymieniać. :)

na momencik jeszcze obecna na forum: nie 20 tylko 25-27, nie popadajmy w skrajnosci;)

Gość obecna na forum
Tymon to aż taka duża jest różnica między 27 latka a 32 latką ?:)

"Jak napisała ROR 20 stka wszystko łyka, może takim panom nie chcę się nic dać z siebie, a może nie mają co dać ? I dlatego biorą się za takie młode dziewczyny" to wszystko zlezy czego sie szuka - 20-latka jest naiwna (z reguly) ale tez np. bardzo spontaniczna , faceci dostaja poza zwykle jedrnym cialkiem jeszcze - taka role "dojrzalszego, madrzejszego" czyli podziw ;-))) a to zwykle bywa dla nich bardzo istotne;-) tutaj nie chce przechodzic do innego tematu - ale mezczyzni (tez nie wszyscy) ale lubia imponowac kobiecie - stad ona ,mloda i nawina - ja starszy i...w zasadzie to wystarczy a jej zachwyt parwie gwaranatowany, ale poderwac zgrabna i ladna 34-latke (choc moze juz z zacztakami cellulitu) ktora z racji urody ma szerokie porownanie - jak do tego ostatnie kilka lat przepracowala w zawodzie wymagajacym czegos innego niz prezencja - to ma i pienieadze, i wiedze i doswiadczenie;-) nie tak latwo dostac jej "podziw" - ale jak sie juz dostanie to ma sie z tego wielka satysfakcje , bedac facetem? mysle sie? ;-) i nie mowilam o sobie, zeby nie bylo;-)