Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poddaję się

Nietolerancja pokarmowa. Czy znacie testy które ją wykrywają ?

Polecane posty

Gość poddaję się

W 2007 roku zaczęły się moje problemy. Zaczęło się od niedowładu palców u nóg, potem drętwienia wszystkich czterech kończyn, wszelakie możliwe badania, w zeszłe wakacje zaczęło mi się coś dziań z rękami. Skóra na rękach stała się cienka i przezroczysta jak kalka, i tak jakby zrypały mi się zastawki w żyłach, na dłoniach wysadziło mi gigantyczne zielone żyły, po kilku miesiącach to samo się zrobiło ze stopami. Zawsze miałam piękne dłonie i stopy a teraz wstydzę się je pokazywać. Stopy wyglądają jak u kobiety 70-letniej, a mam 32 lata. Lekarze nic nie wiedzą, nie potrafią nic powiedzieć, bo wszystkie badania wychodzą w normie, a tymczasem moje samopoczucie i wygląd tych żył sie pogarszają z każdym rokiem coraz bardziej. Z desperacji poszłam już nawet do jasnowidza, jakąś babkę po śmierci klinicznej która widzi choroby. Stwierdziła że mam strasznie zagazowane jelita, że uciskają na serce które jest przez to słabe, że jelita nie tolerują glutenu, mleka, cukru i wielu wielu innych rzeczy. Stwierdziłam że coś w tym jest ponieważ mam notorycznie wzdęty brzuch. Chciałabym sobie zrobić testy na nietolerancję pokarmową ale nie wiem gdzie. Podobno można takie testy zakupić do użytku domowego kosztują 400 zł ale podobno wyniki tych testów są niepełne, że lepiej się udać do przychodni gdzie robią jakiś prime test czy coś takiego ale to kosztuje chyba z półtora tysiąca :O Mimo takiej koszmarnej ceny jestem zdeterminowana aby je sobie zrobić. Myślę o Krakowie bo mam tam stosunkowo niedaleko to raz a dwa nigdzie indziej nie znalazłam przychodni która by takie coś oferowała. Czy ktoś miał już z takimi testami do czynienia ?? Czy one są coś warte ?

Gość dertowi
Wyeliminuj z diety gluten i laktozę na początek, a potem wprowadź jedno, jak nie będzie problemów to włącz drugie. Dopiero potem, jak przy takiej eliminacji i włączaniu nie dojdziesz problemu (wzdęcia się utrzymają) szukaj lekarza (ale porządnego a nie nawiedzonego). I poczytaj: http://pl.wikipedia.org/wiki/Wzd%C4%99cie#Diagnostyka_wzd.C4.99.C4.87

Gość gość
W Kaliszu test na nietolerancję pokarmową robi pani Aneta Falczyńska. Polecam gorąco tego dietetyka, bo naprawdę się zna na tym, czym się zajmuję. Poza tym idealnie dopasowuje dietę do człowieka, dzięki niej czuję się wyśmienicie i nowe nawyki żywieniowe są teraz dla mnie czymś oczywistym. Nie pozwolę już sobie nigdy na zaniedbania.

Gość gość
W Kaliszu test na nietolerancję pokarmową robi pani Aneta Falczyńska. Polecam gorąco tego dietetyka, bo naprawdę się zna na tym, czym się zajmuję. Poza tym idealnie dopasowuje dietę do człowieka, dzięki niej czuję się wyśmienicie i nowe nawyki żywieniowe są teraz dla mnie czymś oczywistym. Nie pozwolę już sobie nigdy na zaniedbania. http://www.szczuplabyc.net/