Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qw23df

czy w Anglii we wszystkich domach są takie dziwne okna ?

Polecane posty

Ja nie narzekam, nie mam dywanu, dach też nie jest zagrzybiony bo dom z 2000roku. Łazienka całkiem przyzwoita, jedyne co mnie wkurza to tak jak ktoś pisał wczesniej - brak prądu w łazience. Grzyba też nie mam, więc standard jest minimalnie gorszy niż w Polsce

bo to tak jest, ze oni wola pojechac sobie na wakacje niz czyscic dachowki z mchu. nie maja tak jak polacy ze biedno i glodno ale chata co 3 lata do remontu. po prostu sa wyluzowani pod tym wzgledem i jakby gdzie indziej pieniadze znajduja ujscie :)

ja mam standard wyzszy bo mieszkam w duzym domu, z kamiennymi scianami grubosci pol metra, mam kominek na drewno, ogrod, osobna pralnie i parking. w polsce nie mialam tak dobrze. zawsze bylo slychac sasiadow, to mnie glownie wkurza jak jade do mamy do polski bo sie odzwyczailam od halasow w sasiedztwa. ale tez standard mojego domu nie jest tak dobry jak standard domu mojej ciotki w polsce - jakies ogrzewane sciany i podlogi, jacuzzi itd.

Gość jjjjjjjhhhhh
No zgadzam sie z toba, Plenerowa Zona, ale popatrz. Jednej rzeczy nie rozumiem. Niby jezdza na wakacja co rok, ale strasznie malo wiedza o swiecie. Ich glowne destynacje to Hiszpania, Portugalia, Grecja, Cypr, Magaluf itp. Ale to sa wakacje tylko po to, zeby sie porzadnie najebac i przespac caly urlop na plazy. Zero zainteresowan whatsoever :) Jak mozna nie wiedziec co to Unia eUROPEJSKA?

Gość jjjjjjjhhhhh
No wlasnie, moze dlatego mi sie tak zle aklimatyzuje w tych malutkich domkach, bo w Polsce mamy dom jednorodzinny. I tak bylo od zawsze. Nigdy nie mieszkalam w blokach, chyba bym wykitowala. Dopiero tutaj w Anglii poznalam co to zycie w ciasnocie. Nie chodzi mi o lokatorow, bo jest nas tylko dwoch, ale o wielksoc, znaczy sie przestrzen mieszkania. Ale prace mam zajebista, ktorej pewnie w Polsce bym nie dostala :)

moja kolezanka wyszla za maz za anglika i ona by chetnie polezala na plazy a on ja ciagnie na zwiedzanie tylko, no i tak zwiedzaja caly urlop od rana do wieczora i ona zamiast wypoczeta to wraca 3 razy bardziej zmeczona :) bez sensu tak przypisywac cechy ludzkie do narodowosci na przykladzie waszych znajomosci..

Trafiłaś na jednostke... Ja uważam Anglików za kulturalnych i wyrozumiałych z pewnoscią. Za to nienawidze Polaków, którzy udają Anglików bardziej niż oni sami...

nie no ja mieszkam w uk w duzym domu, zawsze mozna sie wprowadzic do wiekszego jak za maly. ale jak to mowia wazne ze ciasne a wlasne :) bo podejrzewam ze ten duzy dom to twoich rodzicow??

Gość jjjjjjjhhhhh
Tak, dom jest mojej mamy. Ale jak i mamy, to i moj. Moja mama nigdy nie mowila, ze dom jest jej, czy cos w tym stylu. Jest nasz :) Tu w Anglii tez nie mam domu wlasnosciowego, wynajmuje, jak wiekszosc rodakow. Poza tym nie chcialabym tutaj kupic mieszkania na wlasnosc, w zyciu. Uwazam to za zla inwestycje, poniewaz ceny nieruchomosci sa wysokie, a standardy mieszkaniowe nie sa dla mnie. A co do charaktery Brytyjczykow... temat rzeka. Fakt, sa wyrozumiali, tacy ugodowi bym rzekla, ale z drugiej strony, sa falszywi, nie wzbudzaja we mnie zbytnio zaufania. Kazdy narod ma wady i zalety przeciez.

ale od reguly istnieja wyjatkii lepiej zebys do ludzi podchodzila otwarta a nie uprzedzona. moi rodzice maja kilka mieszkan, ale ja nie czuje ze one sa moje (bo nie sa). kiedys beda ale jeszcze minie sporo czasu.

Gość jjjjjjjhhhhh
Plenerowa Zona, my z moja mama mamy zupelnie inne podejscie do tego. Nie oddzielamy rzeczy, to jest moje, a to twoje. Wszystko jest wspolne. Od zawsze tak bylo miedzy nami, dom jest nasz, wspolny i tak zawsze bedzie. :) Dobranoc.

Gość martitka-m
Mi anglik powiedzial, ze okna sa otwierane za zewnatrz, zeby bylo wiecej miejsca w mieszkaniu :) i jemu sie nie podoba pomysl otwierania do srodka, bo zabiera duzo miejsca. W sumie to ma racje :P tylko z myciem problem

Gość i8989321321
nie byłamm tam, ale sadze że by mi się spodobało... ZWłaszcza że nie ma firan. :p

Gość dexter
Witam Zastanawiam sie nad otworzeniem malej firmy w Anglii czyszczacej dachy jak sadzicie wypalilo by to?