Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qw23df

czy w Anglii we wszystkich domach są takie dziwne okna ?

Polecane posty

Gość qw23df

czy są też takie normalne jak w Polsce ?

Gość dziewczynahd4453
ales sie przysadzil do okien hehe, okna to akurat najmniejsza absurd. najwiekszym zas absurdem jest to ze wiele ludzi mieszka w takich malych domkach co to na parterze jest jeden pokoj i kuchnia a na pietrze dwa pokoje i lazienka, i przez caly czas latach po schodach jak popierodolony

Gość buraczek cyrwony
Ooo albo te krany-dwa-jeden do wrzatku,drugi do zimnej!super sprawa jak się prysznic spitoli:D

Gość taka jednaaaaaaaa
sa ale w niewielu;p w nowych budynkach bardziej;p ale fakt, okna sa tragiczne wszedzie;p i te domki ze schodami, racja;p albo dwa osobne kurki w kranie;p albo wrząca woda albo lodowata;d i umyj tu buzię albo zęby;p

Gość qw23df
nie rozumiem tego z tymi kurkami :D ja też mam tak w domu ze z lewgo kurka leci ciepła woda, a z prawego zimna i co w tym dziwnego ? przecież każdy tak ma :D

Gość tu i ja jestem tez
zeby pol biedy;) niedawno przeprowadzilam sie do nowej chatki i tam betria prysznicowa to chyba do wymiany.l... leci ciepla, za chwile lodowata a za chwile wrzatek... i wez sie w tym komp ;( masakra;/ a okna ze co?? normalne.. plastiki, otwierane tylko lufciki z gory.

a ja mieszkam w bungalowie ze wspolczesnymi kranami; cos z waszymi agencjami nie tak?! nie chce sie wydac 100 wiecej na miesiac co

Gość no, te od nich krany
to naprawdę porażka ! W ogóle nie rozumiem przesłania :) ALe powoli zaczynają już normalne montować. W kuchni miałam jeden kran, tzn rurke jedna, ale czuć było że mieszana woda i po jednej stronie strumienia zimna po drugiej wrzątek - też zdarzyło mi się oparzyć. Brak kontaktów w łazience też mnie wkurza :) no i te światło - w większości domów u nas zapala się pociągając za sznureczek

Gość bezdomnaiiibezrobotnaiiiiixxxx
qw23df dwa krany jeden od zimnej, drugi od cieplej nie sa polaczone w jeden kran tylko dwa oddzielnie :D

my okna wszedzie mamy normalne, tyle ze otwiera sie czasami prawa strona a czasami tylko lewa, tam gdze jest klamka jedynie co w kuchni mamy okno owterane do przodu a kurki to faktycznie wszedzie 2. ale mozna sobie wymienic moi rodzice niedlugo beda remontowac chate i wszedzie je powymieniaja bo idzie oszalec

Gość taka jednaaaaaaaa
jej;d dwa kurki;d w polsce tez masz dwa, ale woda leje się jedna dziurka, tak? odkrecisz troche goracej i troszke zimnej i leje Ci się po prostu ciepla woda? tak?;p a tu jest tak ze, sa tak jakby dwa krany;p jeden do wrzacej wody, drugi od lowowatej;p tak jak na pierwszym zdjeciu:) poczytaj sobie zreszta tam:) koleś bardzo fajnie to opisuje :) http://www.rozenek.com/polski,394

Gość jiojioj
to jak sie w takim razie brytyjczycy myja?

Gość no, te od nich krany
wezcie mi ale wytłumaczcie skąd u nich sie wzięły te dwa krany ? Bo rozumiem - w lazience brak kontaktu - bo boja się pożaru, wszystkie wtyczki z 3 bolcami i zabezpieczeniem. Okna - też tego nie jarzę, no ale firmy są do mycią i dzieki temu omija mnie mycie okien. No ale te krany ??

Gość tu i ja jestem tez
mygosha chcialas byc zabawna czy co??? ;/ Nie pytalam o porade, ale chyba czytac nie umiesz???

ludzie! jak macie ogromny problem z kranami, swiatlami, swietami, wolnymi dniami, angielskim, woda, kupa itd wrocice do polski albo jedzcie gdzies indziej szukac szczescia a nie tu sie pocicie.wkooriwa mnie to juz powoli. czy my naprawde jestesmy narodem, ktoremu wszedzie bedzie zle??

Gość taka jednaaaaaaaa
szczerze, nie mam zielonego pojecia jak oni sie myja;/ ale chyba wlasnie tak, ze napuszczaja wody do umywalki, jak ten czlowiek w linu opisal. bo faktycznie, wszedzie sa te korki na sznureczku. ja na szczescie mam w mieszkaniu normalnie, jak w polsce, i w kuchni i w umywalce i w prysznicu i wannie :) a okna, no ze otwieraja sie na zewnatrz, nie do srodka.:) i nie ma jak ich ymyc od drugiej strony.

Gość tu i ja jestem tez
mygosha jak ci sie temat nie podoba to na co tu weszlas??? co ciebie obchodzi co ludzie pisza??? wyjazd stad!!! nikt cie nie pyta o porady a ty ciagle swoje - "itd wrocice do polski albo jedzcie gdzies indziej szukac szczescia "

Gość nastepna idiotkanxnc
Krany z oszczednosci wody. Kontakty w lazience ze wzgledu na bezpieczenstwo,bo sporo wilgoci tu powstaje.

tu i ja jestem tez jak chcesz sie KOMPAC to nie dasz rady nigdzie, chyba ze w przedszkolu gdzie nie ma gram; nie chcialm byc smieszna, sama nie jestem omnibusem, ale powiedz mi: jesli masz problem z prysznicem, co za bol go wymienic? nowa sluchawke i caly set masz za 30 funtow... nie szkoda ci czasu na miauczenie tu na forum? lepiej podziel sie czyms pozytywnym ciekawym:D

Mygosha Ty to wlasnie taka typowa polska mentalnosc,rzucasz sie i pyszczysz od razu.

Gość taka jednaaaaaaaa
no brak kontaktow jakoś jestem w stanie zrozumieć, ze bezpieczenstwo. i sumie nie wadzi mi to wcale, susze wlosy w sypialni i tyle;p

Gość vhjdnxwkm
mygosha a ty gdzie mieszkasz? Jezeli poza PL to po co wchodzisz na polskie forum?:-)

A ty czym sie dzielisz?

Rozmawiaja sobie o kranach, i co? Wpadasz i sie przypierdzielasz.

tu i ja jestem tez wrrrr wrrr powarcz sobie jeszcze, spusc z krzyza lol dobrze napisane wczesniej krany z oszczednosci; proste jak drut; do tego kazdy normalny czlowiek wie ze np zebow czy buzi na dobra sprawe nie powinno sie myc ciepla, pelna zarazkow woda, wyluzuj choc przy sobocie ;P

Gość vhjdnxwkm
mygosha To,że ktos mieszka poza PL nie oznacza,ze nie prawa naśmiewać sie ze zwyczajów panujących w danym kraju :-)

powarczcie sobie wiec o tych kranach i oknach hahhah udanego sobotniego wieczoru;P

Takie okna dlatego są takie, to ze względu bezpieczeństwa.Jak będzie pożar w domu to będzie można wyjść przez nie, albo straż pożarna będzie mogla je od razu z nawiasów wyrwać a jak są zamykane w drugą stronę to okna się nie wyrwie od zewnątrz.

Gość qw23df
ja nawet w Anglii nie mieszkam tylko tak oglądałam przed chwilą program o takiej parze która szukała domu i taki lekki szok przeżyłam :D i do ciebie nicku na M, mnie nie chodzi o to żeby się z nich wyśmiewać czy coś tylko po prostu nie ukrywajmy, że dwa krany, okna których nie można umyć są dość hmm zabawne i niecodzienne :D przynajmniej dl polaków 🖐️