Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kingulka1986

powrót do PL z UK ...

Polecane posty

Gość wyhebfwehj
kingulka1986uk a co,wyjeżdzając z Pl nie maiąłś p[ojęcia,ze bedziesz tęskniła za rodziną? A jakbyś dzecka nie poroniła,to na pewno byś w UK została nie patrzac na tęsknotę za rodziną i przyjacółmi.

wyhebfwehj powiedzialam dla mnie z toba dyskusja nie ma sensu ! prosze zebys odpuscila sobie i nie udzielala sie wiecej na tym temacie dziekuje

Ktoś kiedyś też pociskał kity polakom którzy wyjechali za granice, że Polska to kraj mlekiem i miodem płynący i co obiecanki cacanki a głupiemu radość.

Gość zaczarowany olowek10000
sorry dla mnie twoj powod jest ciut naciagany. Skad wiesz czy otrzymalabys w Polsce pomoc? A moze wlasnie nie? Wyjezdzac, bo poronilas i obwiniasz lekarzy. No sorry, a moze plod byl uszkodzony? Takie pierdolenie." Mamy dobra prace, ale lekarze mi nie dali nicna podtrzymanie ciazy wiec tupie noga i sie wynosze:o"

Gość iceberg
do autorki nie odpowiem na Twoje pytanie ale sie wypowiem bo juz nie moge tego czytac nie tłumacz sie wszystkim tutaj piszącym dlaczego podjełas decyzje o powrocie do PL bo to tylko i wylacznie Twoja decyzja wiekszosc odpowiedzi jakie dostalas nie jest warta przeczytania co Was wszystkich obchodzi dlaczego autorka chce wracac? co Was obchodzi czy chciala byc na benefitach czy nie? co Was obchodzi czy bedzie miala prace w PL czy tez lepsza mialaby w Uk? zapytala co powinna zalatwic przed powrotem bo taka decyzje podjela wiec jak ktos ma cos sensownego do powiedzenia to nich odpowie a jak nie to nich zachowa swoje dywagacje dla siebie

Gość Viviennaaaa
Popieram Iceberg. Kingusia 1986 nie tlumacz sie, bo to nie ma sensu. Podjeliscie taka decyzje z mezem, bo jest wam tam zle, nie czujecie sie dobrze i tesknicie za rodzina. Ja to w pelni rozumiem! Na pewno w Polsce bedzie Wam troszke ciezko na poczatku, wrocic do tej polskiej rzeczywistosci, ale po jakims czasie wszystko sie ulozy. Moze bedzie Wam lepiej niz w UK. Naprawde nie rozumiem tych sfrustrowanych gowniar siedzacych na tym forum i udajacych specjalistki. Kingo, ignoruj je! Zycze Wam powodzenia w Polsce i obys zaszla w ciaze niedlugo i urodzila zdrowego maluszka :) Trzymaj sie :)

tez mnie zszokowalo jak mozna tak wtryniac sie w czyjes zycie jak pokazane na forum, co was obchodzi prywatne zycie autorki i jej osobiste decyzje???

Gość zazdrosc, zazdrosc.....
...i jeszcze raz zazdrosc:O Takie to plytkie..i jakie popularne zarazem..:O Nie zazdroscisz komus kto byl/jest/zamierza wyjechac/zamierza wrocic/etc za granica, albo nie zrownujesz z gleba,to nieprawdziwy POLAK_PATRIOTA z Ciebie :O Kingusia zamkniecie kont to jedna wizyta w banku (zalezy jeszcze ktory bank...)Oczywiscie musisz miec je bez zadnych minusow. Co do zasilku to nie mam bladego pojecia ale podejrzewam, ze przydadza Ci sie P45, P60 i inne dokumenty stwierdzajace, ze pracowalas. Sprobuj poszperac na stronie internetowej Twojego Urzedu Pracy, albo napisz do nich maila :) Powodzenia :) Trolle sie ignoruje. Zwlaszcza te bezczelne i upierdliwe jak tygodniowa sraczka :)

Gość wyhebfwehj
Jak niby zazdrosc?:-) Ja tylko nie rozumiem jak ktos,kto ma dobre perspektywy w Pl wyjezdza do UK,tam niby ma dobrą pracę i zycie dobre i wraca do PL,tylko ze względu na to,ze doszło do poronienia i niby przez tęsknotę za rodzine. Czy Polacy wreszcie przestaną kłamać jak najęci.Czy nie mozna prawdy napisac,ze w PL nei miało się perspektyw i wyjechało poza PL w poszukiwaniu lepszego życia,ale tam nie wyszło,bo też nei jest tak słodko,szczególnie jak ktoś ma niezbyt dobrze opłacana pracę Przeciez wiadomo,ze bardzo,a to bardzo rzadko ktos,kto ma w PL dobrze opuszcza kraj,no chyba,ze na jakieś intratne stanowisko pracy. To co napisała autorka kupy sie nie trzyma. kingulka1986 a jak nie daj boże poronisz następne dzecko mieszkając w PL ,to co zrobisz?Uciekniesz ze swojego miasta do inengo miasta,bo bedzie ci sie maisto w którym poroniłas żle kojarzyło?:-) Przepraszam za uśmieszek,ale dla mnie to dzecinne wytłumaczenie. Trezeba było napisac prosto z mostu,wyjechaliscie z PL,bo nie wiodło wam sie tak jak byscie chcieli,a tam niestety nie dosc,że rzeczywistosc nei pokrywała sie z marzeniami,to jeszcze doszło poronienie,mozliwe,ze dzeki złej opiece medycznej i nic was nie trzyma w UK i wolicie wrócic do PL godzac sie na zycie takei jakie przed wyjazdem wiedliscie. A,i dalej utrzymuję,ze jakbys dziecko urodziła,to nie myslałabys o powrocie do PL,no chyba,ze dopiero wtedy,gdy dzecko osiągneło by wiek,który nie upoważnia do pobierania róznych dodatków na nie.

Gość do wyhebfwehj
jak nie masz nic do powiedzenia na temat to sie nie odzywaj, bo zal cie czytac

Gość wyhebfwehj
do wyhebfwehj jak ci zal mnei czytac,to po co czytasz?:-)

Gość wyhebfwehj
a g n i e s z k a _ i nikt,kto miał w PL biednie nie opuszcza UK gdy ma dobrą pracę i dobre zycie,tylko ze wzgleduu na poronienie dzecka,które mogło byc poronione w kazdym zakątku swiata.

Gość nie każdy wyjechał stąd
bo żył biednie. Ja wyjechałam, bo zawsze chciałam tu wyjechać, studiowałam język, wydawało mi się, że powinnam... Miałam pracę może nie za zawrotne pieniądze, ale dosyć dobrą, bo w swoim zawodzie, gdzie byłam konsultantem marki (z zawodu jestem przede wszystkim wizażystką). Niestety jestem też osobą przewlekle chorą, nie służy mi tutejsze jedzenie, ciągle loty do Polski by odwiedzać swojego specjalistę są kosztowne, a zanim się czegoś dorobię minie sporo czasu, podczas kiedy w PL mam mieszkanie na własność, samochód i wciąż możliwość powrotu do swojej poprzedniej pracy. Też mi każdy śmieje się w twarz (takie to typowe), że widocznie odniosłam porażkę wracając itp., a ja po prostu nie chce żyć tutaj i już. Tęsknie za rodziną, przyjaciółmi chociaż i tutaj pomimo krótkiego okresu pobytu mam już swoje grono znajomych, ale to nigdy nie będzie to samo. Każdy ma swoje priorytety i ja z pewnością tu jeszcze wrócę na odbyć kursy, ale chcę mieszkać w Polsce. Nie każdy kto wraca, wróci na bezrobocie, a wyjechał, bo nie miał co do garnka włożyć.

Gość nie każdy wyjechał stąd
Mało tego mogę porostu ze swojej marki zrobić prosty transfer do Polski, także nawet nie pracy nie muszę zmieniać, tylko kraj tak jak to zrobiła moja znajoma.

Gość wyhebfwehj
nie każdy wyjechał stąd ---Ale takich jak Ty jest niewielu.

Gość daj sobie spokój kobieto
siedzisz w anglii znasz język a nie wiesz co nalezy zrobic przed powrotem do pl , podajesz adres w reveniu,piszesz podanie o rozwiązanie o pracę,bierzesz formularz z baku i po ostatnim wpływie na konto wypełniasz go,wysyłasz razem z przecięta katra Ot wszystko, ja dostałam z pracy rozliczenie roczne, z reveniu pisma przychodziły 3 lata,z banku tez dostałam informacje o zamknięciu i stanie konta, w czym problem? ja żałowałam powrotu po 2 latach, piszesz że wolisz biednie ale razem, no to powodzenia w szukaniu pracy i liczeniu drobnych na chleb

Ja w sumie, też się dziwię autorce, że chce tak szybko uciekać.Coś w stylu pierwsza większa przeszkoda i już zwijamy manatki i wracamy.To taka ucieczka przed problemami.

Ktoś kiedyś mi powiedział, że wyjeżdżając za granicę i chcąc tam przetrwać, trzeba mieć twardy tyłek.

Gość numerowaaa
Nie rozumiem skad to oburzenie, ze autorka chce wracac do Polski. Wolny kraj, wolny wybor, co was to obchodzi? Naprawde nie kazdy tak jak wy wyjechal z Polski, bo tam nie mial zadnych perspektyw, poza tym kazdy ma inne odczucia w stosunku do emigracji, nie kazdy jest szczesliwy za granica, czy naprawde tak to trudno zrozumiec? Nie sadzcie wszystkich po sobie.

Numerowaaa ma absolutną rację. Ja autorce mogę tylko współczuć. Bo straciła dziecko i to dla niej nie jest nic przyjemnego. Nawet pieniądze jakie tu zarabia nie zrekompensują jej starty dziecka. Poza tym każdy ma inna mentalność. To osobista sprawa autorki co by robiła jak by urodziła dziecko. Dziewczyna ma rację jak źle się czuje to zawsze może wrócić do kraju do rodziny. Ja też jestem jedną nogą w Anglii drugą w Polsce. Nie zdecydowałem, czy chce wiązać się z tym krajem na zawsze.

dziękuję za wsparcie macie rację że nie ma sensu tłumaczyć się nikomu, nie mam ochoty po raz kolejny opisywać wielu rzeczy, nie chcę tu być i tyle, chciałabym tylko powiedzieć że racje ma styczniowy przyjaciel, nic nie zrekompensuje straty, zadne pieniadze, jakby zalezalo mi na kasie to bym tu siedziala i kwitla na bezrobociu a tego nie chce do tych ktorzy jednak lepiej ode mnie wiedza dlaczego wyjezdzamy i jak nam sie zylo i bedzie zylo w polsce proponuje zaczac pisac jakies opowiadania albo scenariusze do telewizji bo to sie na to nadaje, wyhebfwehj nie pierwszy raz prosze o to zebys opuscila ten temat, nie masz nic ciekawego do powiedzenia oprocz ciaglej gadki o dodatkach , chcesz to idz i sobie wez te dodatki, ale mnie w to nie mieszaj, a to co ja robilam i co bede robila pl to nie jest twoja sprawa, widac bardzo ci sie nudzi skoro takie bajki piszesz :) powodzenia w dreczeniu innych forumowiczek

Gość wyhebfwehj
kingulka1986uk :-) tak,tak,miałaś w PL dobrze i wyjechałąś do UK ,miałaś w UK dobrze,ale ze wzgl.na poronienie wracasz do PL na bezrobotne :-) Do tego masz takich oddanych przyjaciół i rodzine,ze zasięgasz informacji w necie :-) A pisac bede tyle razy ,ile razy bedę chcaiął,to ja decyduje czy sie wypowiem czy nie:-)

Gość Viviennaaaa
Do tej powyzej : Jestes strasznie bezczelna gowniara! Wkurwiasz mnie juz! No po cholere sie udzielasz, skoro nie wnosisz nic do watku? Co cie obchodzi gdzie na bedzie mieszkac, i czy miala w Polsce zle czy dobrze, no co ci do tego? Jakby chciala, to wyprowadzilaby sie na Syberie, gdyby mialo ja to uszczesliwic. Ty mozesz sobie zostac w swoim pieknym, molorowym, bogatym UK. Nikt za toba plakac nie bedzie. Jestes zalosna i sczepilas sie jej jak rzep psiego ogona. Wielu Polakow wraca do domu, bo obczyzna nie jest dla kazdego. Niektorzy maja silne wizey rodzinne. Daj sobie wiec na wstrzymanie i pohamuj swoja bezsensowana gadka. I dorosnij dziewczynko! Kingo, nie odpisuj jej. Olej to cos. Trolle zazwyczaj szukaja poklasku i lubia byc w centrum zainteresowania. Jak ja olejesz, to sie jej znudzi i sama sobie pojdzie.

Gość wyhebfwehj
Viviennaaaa :-) uwazaj,bo padniesz na zawał jeszcze jak dalej bedziesz sie zagłębiała w moje posty :-) Nie czytaj moich wypowiedzi,będziesz mneij znerwicowana:-)

Gość Viviennaaaa
Wypierdalay smarkulo, idz sie szykowac na dzienna zmiane na zmywak :D :D :D

Gość wyhebfwehj
Viviennaaaa :-) zaraz to zrobie,pójde naczynia umyć po sniadaniu :-)

Gość iceberg
do wyhebfwehj ja na przykład nie czytam Twoich postów, no przynajmniej zadnego nie przeczytałam do konca bo nie znosze czytac bredni przyjmij wreszcie do wiadomosci ze powodem powrotu badz wyjazdu moze byc chociazby to ze ekspedientka w sklepie byla nieuprzejma albo deszcz padal w srode mimo ze zapowiedzieli na czwartek a mowiac wprost bo pewnie i tak nie zrozumiesz to niektórzy po prostu maja mozliwosc wrocic do PL bo wiedza ze tam tez sobie swietnie poradza i to prawdopodobnie boli Cie najbardziej bo dla Ciebie emigracja jest ostatnia deska ratuku, droga bez powrotu, decyzja na cale zycie, a dla niektorych jest tylko przygoda, a wyjazd potwierdzeniem ich wolnosci i prawa wyboru do zycia w ktorymkolwiek kraju beda chcieli

Gość wyhebfwehj
iceberg no wiesz,macie niby racje,ale chodzi o to,że autorka sama miesza swoimi wypowiedziami. Miała dobrze w PL,wyjechała do UK,gdzie niby miała dobrą pracę,ale jednak w innym poscie narzeka na tą pracę,bo nie była sprawiedliwie opłacana,a musiała się narobic tak jak inni. Raz chawli,a potem narzeka. Czy nie mozan raz po polsku napsiac,ze się człwoiek zawiódł na zyciu na obczyźnie,a nie wypisywac,ze wraca sie do PL,bo teskni sie za rodzina i ze wzgl.na poronienie. Myślę i na pewno mam racje,ze gdyby autorka miała dobre zycie w UK i nie doszło by do poronienia,to nie chciała by wrócic do PL ze wzgl.na tęsknotę za rodzina,a nawet jakby tam było tak fajnie,to starała by sie nawet kogos ze swojej rodziny,przyjaciół ściągnąć do UK,aby miec kogoś bliższego przy sobie.