Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ostatni mocher

Unia Europejska chce zakazać nam handlu w niedzielę

Polecane posty

Gość ostatni mocher

Około 1/3 europarlamentarzystów podpisało apel o ustanowienie niedzieli dniem wolnym od pracy w całej UE. Jeśli połowa wszystkich eurodeputowanych podpisze się pod nim, to propozycja ta stanie się oficjalnym stanowiskiem Parlamentu Europejskiego - pisze Dziennik Gazeta Prawna.

Gość szomilassa
eurodeputowani zarabiają 45 tysięcy zł na miesiąc a wielu ludzi chce pracować bo placą za godziny a nie stała pensję a w dni wolne podwójną stawkę ale oczywiście syty głodnego nigdy nie zrozumie

Gość szpieg z krainy deszczowców.
a to akurat nie jest głupi pomysł praca w supermarketach gdzie za niedzielę odbierasz sobie wolne w środę lub poniedziałek to pomysł z horroru

Gość lwlwkwke
Oopieram

w wielu krajach niedziele są dniem wolnym od pracy, myślę że to nie jest głupi pomysł, bo każdy by chciał mieć czas dla siebie i swojej rodziny, a nie zapinkalać w pracy po 12 godziny 7 dni w tygodniu...

Gość ta co miała fajne dzieciństwo
pamietam czasy kiedy pracowało sie bądź chodziło do szkoły od poniedziałku do soboty i nadszedł dzień kiedy wywalczono wolne soboty , ja pierdziele co to była za radość!!!! A teraz? KOMUNO WRÓĆ!

za każdym razem kiedy byłam w Czechach, zauważałam że wszystkie sklepy (nie licząc dużych supermarketów) w soboty zamykano ok 12-14, a w niedziele w ogóle ciężko - stacja benzynowa jeśli czegoś ktoś potrzebował. W Polsce to dość paradoksalnie - w niedziele to by niektórzy chcieli pracować (żeby było więcej pieniędzy), ale co chwila wymyślamy nowe dni wolne od pracy jak np trzech króli czy zielone świątki.

Gość mymyu
Boże oby ten przepis wszedł w życie jak najszybciej!!!ja musze pracować w niedziele i g.... mam a nie wolne w tygodniu a co dopiero mówić o podwójnej stawce....

Gość to znaczy w jakim sensie
ja na szczęscie nie pracuję w niedziele i święta--ale byłoby mi baaaardzo cięzko zostawić rodzinę i iśc do pracy w ten dzień. kiedyś,lat temu z 10 tak pracowałam jak jeszcze nie miałam rodziny. Teraz już sobie tego nie wyobrazam.