Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alicja023482

Długie włosy, jak wam się podoba?

Polecane posty

Są piękne, ale trudno zapuścić i utrzymać je w dobrej formie, bo długie i zniszczone włosy wyglądają fatalnie;/

Gość u mnie z kolei
j.w. do tego musisz mieć gęste bo liche długie wyglądają marnie

Gość Alicja023482
No właśnie mnie się też tak wydaje, strasznie długo i często je trzeba myć niestety.

wyglądają świetnie, możesz wiele z nimi robić, ale owszem: wymagają cierpliwości, długo się je myje, długo czesze, trudniej o nie dbać. Ale nie obciełabym nigdy na krótkie. Zapuszczam od lat.

marze dniami i nocami o długich włosach ale ciężko mi je zapuścić. dbam o nie jak tylko potrafię, ale one i tak się puszą i stawiają opór.

Gość ale pieprzyce
Ja mam wlosy za lokiec, myje je codzienni i zajmuje mi to max 15 minut. Przeciez jwst miliard specyfikow dla dlugih wlosow, ktore ulatwiaja rozczesywanie z teraz to zaden proble i wysielek.

Gość ale pieprzyce
Sory za literowki al pisze z telefonu i czasami jakas literka nie kontaktuje :)

Gość Ja mam dlugie włosy
za pas i problemu z nimi nie ma. Jak chcę żeby mi nie przeszkadzały to wystarczy, że zrobię koczek i nie czuje się, że się ma włosy, z tyłu nic nie wisi. Koński ogon też jest bardzo wygodny, albo warkocz. Lepsze dłuższe niż krótkie, bo nic nie wchodzi do oczu i nie trzeba ciągle chodzić do fryzjera. Wystarczy uczesać i podcinać. Rozczesywanie jest proste, bo co jakiś czas po umyciu używam specjalnego serum na rozczesywanie, albo kupuję taki szampon co to ułatwia. Co prawda to są większe koszty, ale i tak na inne niepotrzebne rzeczy wydaje się więcej. Mamy czas pokoju, półki w sklepach pełne, więc żaden problem zdobyć i używać coś takiego.

Gość mam dlugie wlosy, myje je codz
iennie, bo akurat tak lubie, nakladam jakies serum, zeby sie lepiej rozczesywaly, pozostawiam do wyschniecia i tyle. Mycie zajmuje mi 10-15 minut, razem z odzywka od czasu do czasu. Do fryzjera na podciecie koncowek chodze maksymalnie dwa razy w roku, bo wlosy mam zdrowe i koncowki mi sie zbytnio nie rozdwajaja. OD czasu do czasu susze je suszarka, jesli chce, zeby byly proste, bo sa naturalnie falowane:) kiedys mialam krotkie wlosy i poldlugie, i ukladanie, zeby to to jakos wygladalo, zajmowalo mi duzo wiecej czasu:)

ja mam włosy do łopatek, ale ciągle zapuszczam, najważniejsza jest pielęgnacja i regularne podcinanie końcówek. Po ostatnim podcięciu włosy urosły mi w 1,5 miesiąca ok 5 cm! :) ale to oczywiście zależy od włosów. Używanie kosmetyków o naturalnym składzie, odżywki, maski, nakładanie 2-3 razy w tygodniu olejków na kilka godzin, unikanie suszarek, prostownic, lokówek i innych takich ;)

nie zapominając o zdrowej diecie! można łykać tabletki na skórę-włosy-paznokcie , ale z tego co wiem nie wszystkim pomagają...

Gość ilooś
ja mam dosyć długie, ale takich nigdy nie uda mi się zapuścić :) ale są piękne takie długie włosy