Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pigułki antykoncepcyjne

pigułki antykoncepcyjne - opinie

Polecane posty

dzieki bgbb, przeczytalam. no coz, moze bede miala szczescie. Tylko jeszcze nikt nie odpowiedzial na moje pytanie - Czy wszystkie tabsy nalezy zaczac brac w 1 dniu cyklu? Jesli tak to jestem troche w czarnej d... :(

Gość ehhhh....
harmonet, yasmin, diane, yasminelle - tak, od pierwszego dnia miesiaczki. reszta nie wiem.

Gość ciekawska ona*
Ok można np być uczulonym na lateks ale są obecnie prezerwatywy nielateksowe;) Mam wrażenie , że tu chodzi o wygodę ponad zdrowie.

Gość bgbbb
a przy laczenieu opakowan mialyscie plamienia podczas brania tabletek? ja niestety mialam. pojawilao sie po ok 7 dniach brania kolejnego opakowania pod rzad. i zamiast braku krawienia przez 42 dwa dni, bylo 28 dni spokoju i niekonczace sie palmienie do konca drugiegi opakowania. tak mialam przy novynette, cilest, harmonet. moje kolezanaki niestety tez nie ustrzegly sie plamien podczas laczenia opakowac.

Gość bgbbb
z prezerwatywa czuje sie niekomfortowo. to tak jakby zjesc cukierka z papierkiem. niby fajnie, niby slodko,ale ten papierek przeszkadza i cukierek nie smakuje tak,jak powinien ;) ale co kto woli. nie neguje.

Gość ehhhh....
tu chodzi tez o mojego partnera ktory ma pewnien problem ze swoim "przyjacielem" :) niestety prezerwatywy sie u nas nie spisuja i tyle. ja mam po takim seksie dyskomfort - o ile w ogole do takiego seksu dojdzie a to juz lezy po stronie "przyjaciela" mojego partnera :)

Gość ehhhh....
kasjerka moglaby CI tylko zazdroscic :D a tak powaznie - to jest tez strach ze gumka peknie. jezeli uprawiacie seks codziennie to taki strach dzien w dzien to chyba nic fajnego.

Gość ciekawska ona*
Czyli czego się nie zrobi dla męża ;). Co do obliczeń 25 prezerwatyw 25zł (kupuję na Allegro). Mało które tabletki kosztują 25zł ;) Każdy robi jak uważa i absolutnie nikogo nie krytykuję tylko śmieszy mnie powiedzenie, że w stałym związku prezerwatywy odpadają.

Gość ehhhh....
opuszczam was na 20 minut, lece zrobic jakis obiad. ale wroce jeszcze, nie odchodzcie :D

Gość lokemeotj
to pogratulować męża - jemu gumka na kutasie przeszkadza, ale to że ty sie trujesz tabletkami to już mu nie przeszdakadza

jezeli wyjezdzasz za miesiac to troche za pozno z tymi tabletkami wiadomo, ze kazde wplywaja inaczej na rozne kobiety, moze byc tak, ze w polowie opakowania okaze sie, ze akurat te nie sa dla ciebie, bo sie zle po nich czujesz

Gość lokemeotj
to spoko że wolisz sie truć, ja mojej żonie nie pozwoliłem brać tabletek mimo że sama chciała,gumek też nie uzywany bo obydwoje nie lubimy. no i co nam zostało? kochamy się tylko w dni niepłodne, niekiedy w okołopołodne -stosunek przerywny. ta robimy od blisko 10 lat, i tym sposobem mamy dwojke planowanych dzieci -5 letniego synka i 3letnia coreczke.

Gość bgbbb
ja nie robie tego dla meza,bo takowego nie mam i nie zamierzam posiadac ;) ale mam stalego partnera i robie to (bez lateksu) dla siebie. on korzysta przy okazji :) i w MOIM stalym zwiazku prezerwatywy odpadaja. P.S. moze Cie to zdziwi,ale w polsce jest siec aptek kwiaty polskie i wlasnie tam kupuje tabletki novynette za 19,99. a w kazdej innej aptece kosztuja ok 30,ooPLN. durexy - opakowanie 3 sztuki ok 10,00 PLN. w miesiacu 21 dni seksu. koszt durexow - 70,00 PLN.

Gość bgbbb
to pogratulowac zony, skoro mozesz jej rozkazywac i zakazywac, a ona jest posluszna ;) rozumiem,ze te dni plodne okreslacie za pomoca testu owulacyjnego plytkowego ?

Gość lokemeotj
puknij sie w glowe, co ty w ogole gadasz. troche zalosny ten tekst byl nie uwazasz? po prostu kocham swoja zona i dbam o jej zdrowie, nie chce zeby sie trula, jej tez bylo milo ze o nia dbam. dni plodnych nie okreslnym zadnym testem, przez te 10 lat doskonale wiemy keidy wystepuuja u niej dni plodne. tyle lat to trwa i nie mielismy zadnej wpadki.

Gość lokemeotj
tak tak, teraz ci nawet babka w poradni powiedziala ze w twoim wypadku lepiej brac tabletki. maz milion argumentow na obrone twojego egoistycznego malzonka

lullaby - czytajac Was wlasnie sobie uswiadamiam ze za pozno :( ale i tak pojde do gina, zobacze co powie. Niby nie moge miec pretensji do siebie bo o wyjezdzie dowiedzialam sie w trakcie trwania okresu wiec i tak juz bylo pozamiatane. Coz, znajac zycie wyladuje na tamponach i z mega bolem brzucha, just grat! :(

Gość lokemeotj
masz - mialo byc. o prosze teraz to nawet sie okazalo ze jestes biologiem - ekspertem. przestan juz sie pograzac :P i bierz te tabletki zeby zadowolic swojego pana

Gość kremooweczka
yaz, yasminelle, jeanine, qlaira, midiana, novynette cilest. Ten ostatni najgorszy reszta powodowała różne skutki uboczne, głównie plamienia i płaczliwo-nerwowy nastrój, który miejscami robił ze mnie kogoś kim nie jestem, nie byłam i być nie chcę już nigdy :o Od pół roku stosuje krażki i jest o niebo lepiej. Wreszcie.

Gość bgbbb
LOKEMOT sam napisalees 14:34 lokemeotj to spoko że wolisz sie truć, ja mojej żonie nie pozwoliłem brać tabletek mimo że sama chciała,gumek też nie uzywany bo obydwoje nie lubimy. czyli sam napisales,ze jej nie pozwoliles. nie pozowliles, ona sie polsuchala, czyli... JEST POSLUSZNA ;) winszuje malzonki ;)

Gość ciekawska ona*
Sex uprawiam często bywa, że codzinnie . Przez 8 lat zero wpadki, jedna planowana ciąża. Tak że argument o braku skuteczności do mnie nie przemawia. A artykuły na temat szkodliwości tabletek jak najbardziej. W większości aptek jednak tabletki kosztują więcej niż 25 (oczywiście są wyjątki). Koszt prezerwatyw Durex , kupuję hurtowo (50 albo 100 szt) to 50zł -100zł.

Gość lokemeotj
"Dba o mnie bardziej niż ty o swoją żonę " - tak dba ze przystaje na twoje trucie sie. poza tym kzdy kto uprawia sex, powinien wiedziec ze moze sie skonczyc ciaza, nawet jak sie bierze tabletki - nauka juz zna takie przypadki. mam propozycje dla twojego "dbajacego" meza - niech sobie podwiaze albo sie wysterylizuje.

Gość ehhhh....
ja nigdy nie mialam regularnych cykli wiec nie moglabym sobie pozwolic na naturalne metody kalendarzykowe. raz moj cykl trwal 28 dni, raz 30, a raz 36. to co, ryzyk fizyk i kolejne niechciane dziecko w naszym pieknym kraju? dzieki, wole nie.

Gość lokemeotj
ale jestes wstretne jedze i zazdrosnice w łapiące za slowka. napisalem ze nie pozwolilem, ale to nie znaczy ze wydalem jej rozkaz. powiedzialem po prostu ze nie chce abys ie trula i nie chcialbym aby brala tabletki, ze lepiej sprobujmy naturalnej metody, troche sie przy tym podszkolmy, zobaczymy co wyniknie. metoda sprawdzila sie w 100% wiec po co zona ma brac tabletki?

Eh, i tego sie bałam. Moj topik ścisle chemiczno-farmaceutyczny o pigułkach przerodził sie w wojne pt. "która z metod antykoncepcyjnych jest lepsza" :( Przyznaje ze spodziewalam sie takiego obrotu sprawy, ale przyznajcie ze prawie 3 str ROZMOWY NA TEMAT to i tak nieźle :P

Gość lokemeotj
"Sam jesteś wygodnicki a kłócisz się zajadle. Co jak co ale nikt mi nie wmówi,że metody naturalne są bezpieczne i skuteczne To może mi wmawiać moja babcia" jak nie wiesz i nie probowalas to czemu tak kategorycznie stwierdzasz? tylko malointeligenty czlowiek wydaje o czyms opinie mimo ze tego nawet nie probowal.

Gość ehhhh....
kurde, tak mowisz jakbysmy wszystkie byly zadowolone z tego ze sie trujemy. blagam Cie. jakbym miala wybor to bym stosowala taka metode jak wy a nie tabletki. niestety ta metoda nie jest dla mnie bo mam inny organizm jak Twoja zona.

Gość lokemeotj
""A mój mąż nawet nie wie,że teraz idę do gina po tabletki. NIGDY nie nalegał - to moja decyzja" to fajnie ze ze soba czesto rozmawiacie :) on nawet nie wie ze idziesz bo przyjal to pewnie za pewnik, wieczorem sobie pociupcia, bo ma ta swiadomosc ze glupia zona lyka bo ma lykac

Gość bgbbb
lokemeotj - "lepiej sprobujmy naturalnej metody, troche sie przy tym podszkolmy, zobaczymy co wyniknie." ciekawe,czy rodzice malej madzie tez mieli takie podjescie? a moze rodzice chlopca z cieszyna? rodzice dzieci z lodzkich beczek? jak sie uda,to sie uda. a jak sie nie uda, to sie bedziemy martwili. jakiez to polskie...

Gość ehhhh....
brawo! :D