Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Girl4fun

Chce złożyć nowego kompa - POMÓŻCIE!:)

Polecane posty

Gość Girl4fun

Głównie do gry która ma niebawem wyjść - gta 5, wiem tylko tyle że na pewno chce 8gb ram ;) macie jakieś propozycje kart graficznych, procesorów, płyt głównych ? Dysk 500gb bo mam jeszcze wewnętrzny 500gb

Gość Girl4fun
Na pewno jest tu jakiś student informatyki, albo po prostu znawca :)

Gość kup lepiej PS3
:classic_cool:

2 dysk raczej ci nie potrzebny no chyba że masz en zapełniony ;) i pytanie nr. 1 ile masz kasy na kompa?

Gość sondażownia
nie znam sie na takich rzeczach ja zawsze kupuje markowy sprzęt

Gość Girl4fun
Nie konsoli raczej nie chce ;) no nie wiem z lekko ponad 2 tys - monitor i ramy już mam, obudowę też, choć trochę przepłacilam :)

Gość Girl4fun
Markowy ? Co to znaczy ? Jak chodzi ci o dobre firmy to za obudowę dałam 6stow :O

Gość Girl4fun
Ee jakie 6stow - 3 * hmm napęd czyli dvd ? A to pewnie kupię nowe, ale za 100 już znajdę ? Zasilacz też będę musiała kupić.. Taki 550-600wat styknie ?

napęd nowy ci nie potrzebny jeśli stary działa. PROCESOR CORE I3 2120 3.3GHz LGA1155 BOX - ok 550 ASROCK Z68 Pro3 Gen3 Intel Z68 LGA 1155 - ok 420 zł ZASILACZ I-BOX ATX 500W APFC 14CM BLACK PANTHER - ok 200zł GAINWARD GeForce GTX 560 1024MB DDR5/256bit DVI/HDMI PCI-E (810/4008) ok 750 zł jeśli chcesz napęd i dysk to będzie trzeba słabszą kartę i gorszą płytę główną wymiana procka na gorszy niż i3 nie ma sensu.

Gość Girl4fun
Dzięki, a co do procka nie lepiej jakiś lepszy a AMD ? Tańsze są

ale gorsze osiągi. a na tej podstawce masz też parę modeli i7 więc nie będzie trzeba w przyszłości wymieniać płyty jak byś chciała mieć mocniejszy procek

Gość Girl4fun
Aha ok dzięki ;) ps liczyłam na to że jesteś na forum i mi doradzisz :classic_cool:

a levviatan ty to sie nie znasz :D glupi jestes sprzedaj stary to po 1 i zbuduj sobie od nowa komputer 1.Western Digital AV-GP 3TB SATA II 64MB CACHE (WD30EURS) Cena od 665,98 zł w 19 sklepach Cena od 665,98 do 759,00 zł Kategoria: Dyski twarde Format: 3,5cala Pojemność: 3TB Rodzaj dysku: Wewnętrzny Interfejs: SATA2 Prędkość Obrotowa: 7200 2.ASUS P8z68-V LE Intel z68 LGA 1155 (2xPCX/VGA/DzW/GLAN/SATA3/USB3/RAID/DDR3/CROSSFIRE) w 3 sklepach od 530,00 zł do 595,25 zł . (0 opinii) Napisz opinię Typ gniazda procesora: Socket 1155 (socket H2) Chipset: Intel Z68 Rodzaj pamięci: DDR3 Płyta główna ATX oparta na chipsecie Intel Z68 z gniazdem dla procesora obsługującego Socket 1155. Obsługuje do 32 GB pamięci dwukanałowej DDR3. Posiada zintegrowaną 8-kanałową kartę dźwiękową, kartę sieciową i kartę graficzną. 3.INTEL Core i5 2500K - 3,3 GHz - Cache L3 6 MB - Socket LGA 1155 (BX80623I52500K) Cena od 789,99 zł w 67 sklepach Cena od 789,99 do 1003,00 zł Kategoria: Procesory Producent: Intel Socket: Socket 1155 (socket H2) Wersja: BOX Liczba rdzeni: 4 Częstotliwość taktowania procesora: 3330 MHz 4.APPHIRE TECHNOLOGY Radeon HD 6850 - 1 GB DDR5 - PCI-E 2.1 (11180-00-20R) w 55 sklepach od 536,97 zł do 917,26 zł . (2 opinie) Napisz opinię Karta graficzna oparta na chipsecie ATI Radeon HD 6850 ze złączem PCI Express 2.1 x16, wyposażona w 1 GB pamięci RAM GDDR5. Chłodzona za pomocą wentylatora oraz radiatora. Charakteryzuje się szyną danych 256 bitów oraz maksymalna rozdzielczością wynoszącą 2560 x 1600 pikseli. Zobacz t

flashgordon@ -> 1) ona ma dwa tysiące a nie trzy na kompa :P 2) Abit nie działa już od 4 lat wiec wątpię aby mieli płytę pod procki z serii i :P

Gość Girl4fun
aaha to juz sama nie wiem =] a gdzie kupic te czesci - allegro czy moze jakis komputronik czy cos takiego ?? a tak na marginesie - ktos polecal ps3 czy tam to drugie, moze jednak konsola ? jak myslicie

konsola jest do grania sama konsole kupisz tanio ale gry po 200zł to standard a na PC w dniu premiery często są po 100 zł ;)

Gość Girl4fun
no ale sporo gier na allegro jest po 50-100zl np mafia 2, gta 4 efcl batman i inne.. sama niewiem a konsole tez odtwarzaja filmy? ale takie rzedzse formaty Rmfb itp..

to już zależy od konsoli ;) a na PC teraz oba dodatki do GTA 4 dostaniesz za 60 zł zupełnie nowe z hurtowni ;]

Gość Girl4fun
kurcze to juz nie wiem :p komp- drogi konsola- tania ale gry drogie:d a jest mozliwosc zrobic z kompa konsole? tzn podlaczyc do telewizora, dokupic pad?

Gość Girl4fun
znaczy to ze sie da to wiem- ale na pisz co myslisz o tym pomysle ;) telewizor 32cale, jakis panasonic

jasne :D ba jeśli masz odpowiednie złącze na tv to nie będzie potrzeba dokupywać kabla do tego ;]

podłączeni kompa to świetny pomysł bo jeśli np. nie obsługuje ci danego formatu filmu wystarczy instalacja kodeków i po problemie a przy odtwarzaczu dvd/blue-ray lipka by była ;]

Gość Girl4fun
to git, a lepiej byłoby kupic pad do gier czy bezprzewodowa klawke-myszke i trzymac na kolanach;d moj znajomy tak robi =]

Gość RalphenOC
Na kolanach znajomy powinien trzymać Ciebie ;)

to już zależy w co się gra ;) bo wiadomo RTS-y lepiej klawa + myszka a np. tak zwane bijatyki to lepszy pad

RalphenOC - ja wole jednak intela jeśli chodzi o procki ;) fakt AMD jest tańszy ale z serią i na razie AMD nie może konkurować