Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

En_ya

Ocet jabłkowy

Polecane posty

Mam pytanie do znających się. Chodzi o picie octu jabłkowego w celach odchudzających. Czy może to być ocet marki KAMIS? Ma on 6% kwasowości i pisze, że jest produktem naturalnej fermentacji, ale zawiera: ocet jabłkowy i przeciwutleniacz-pirosiarczyn sodu. Wszystkie octy jabłkowe, które wdziałam, miały właśnie taki skład. Czy można bezpiecznie go używać? Pytałam w temacie dotyczącym octu, ale panie tam piszące mnie zignorowały...;(

ocet jabłkowy jest bardzo zdrowy, śmiało możesz pić. czytałam też, że wspomaga wchłanianie jakiś tam witamin czy mikroelementów. w każdym razie jest ok.

Gość a ja o Tobie nie
poszukaj w sklepie ze zdrowa zywnoscia octow "czystych" bez konserwantow. mozesz tez sama taki ocet zrobi. a przede wszystkim to odradzam picie octu...

Gość lips90
moze byc ten ocet...jest naprwde dobry..tylko trzba pic regularnie i nie za duzo

jabłkowy w przeciwieństwie do zwykłych nie jest szkodliwy. a jeśli chcesz czysty to możesz śmiało sama zrobić.

Gość lips90
w sklepie ze zdrowa zywnoscia moze byc lepszy...ale nie ma napewno wielkiej roznicy

Gość ytujyuj
a czym sie rózni ocet jabłkowy od zwykłego octu? oprócz tego ze ten pierwszy jest chyba z jabłek

Gość ytujyuj
na odchudzanie dobre są normalne jabłka, jedno dziennie wystarczy

Dzięki za odpowiedzi. :) No właśnie troszkę mnie ten pirosiarczyn zaniepokoił. Zamierzam pić, bo jabłkowy jest bardzo zdrowy i ze zwykłym, spirytusowym ma tylko nazwę wspólną. ;) A domowy zrobię sobie jak już moje jabłka dojrzeją, bo te ze sklepu to też pewnie chemią nadziane. ;)

Gość a ja o Tobie nie
wysilek fizyczny i odpowiednie zywienie na odchudzanie jest dobre

Odradzam picie octu jabłkowego. Jeśli chodzi o żołądek jest szkodliwy i to bardzo. Lepiej kup w drogerii czy aptece tabletki z octem jabłkowym. Ponoć są równie skuteczne a przy okazji nie rujnują żołądka.

Gość dhjfsvhhvfsd
bo zwykły ocet jest octem spirytusowym, zaś jabłkowy jest po prostu jabłkowym :)

Gość ytujyuj
wysilek i zywienie oczywiscie ze tez, ale dlaczego nie wspomagac się innymi srodkami/produkatmi? jesli jabłka wchłaniają 50% tłuszczów bez wysiłków to czemu ma nie jesc? a jakie przy tym zdrowe

Gość seksowny tadeusz..
znajomy po occie jablkowym dostal sraczki a potem mend :-O

Gość ytujyuj
hahahaha dzieki za odp :)

Ocet jabłkowy to naturalny produkt fermentowania jabłek i ma bardzo wiele pożytecznych właściwości. Wpisz w google, to zobaczysz. :)

Gość ytujyuj
ale jakas dawka przy spozyciu musi byc zachowana? bo domniemam ze po jednej butelce nawalisz sie jak stonka :P

Zalecają go nawet lekarze. Mogą nawet stosować dzieci i kobiety w ciąży. Jedynym przeciwwskazaniem są choroby żołądka, a przede wszystkim wrzody. Przy takich schorzeniach można stosować ocet jabłkowy w tabletkach. :)

Gość ytujyuj
seksowny - bo twoj znajomy pewnie nie zna umiaru...

Dla zdrowia najlepiej jest wypić na czczo szklankę wody z 2-3 łyżeczkami octu j. i miodu. można taki napój pić 3x dziennie. A przy odchudzaniu 2 łyżki octu na pół szklanki wody, również 3x dziennie. :)

Gość a ja o Tobie nie
ytujyuj rownie dobrze mozna jesc chrom, blonnik ananasowy itp, jest milion preparatow na to

Gość a ja o Tobie nie
En_ya rownie wspanialy efekt daje wypicie soku z cytryny z woda, na czczo

Gość eeeeeee brednie
jablkowy kamisa jest do dupy bo jest winny wielkie znawczynie:(jak chcesz naturalny ocet to kup''naturalny metny ocet jablkowy''w rossmanie np jest taki firmy ener bio

Gość ytujyuj
wiem ze są inne srodki, ale jabłuszka tez są dobre, a chrom jest dobry dla ludzi obzerających sie którzy nie potrafią sie powstrzymac przed jedzeniem, tudziez słodyczami

EEEE- nie jest winny, tylko jabłkowy. A dlatego pytam czy może ten być, bo się nie znam. ;)

Gość a ja o Tobie nie
chrom podalam tylko jako jeden z bardzo ielu przykladow

Gość Prawnik91
Ocet zabija erytrocyty regularne spozywanie grozi anemia

Gość a ja o Tobie nie
En_ya na odchudzanie, oczyszczanie organizmu. poza tym co to za filozofia: ze sie nie wchlania tluszcz :D to go nie jedz w nadmiarze to nie bedziesz musiala sie nim martwic :D zreszta tluszcz, ten dobry, tez jest konieczny. dieta musi byc zbilansowana. pilam ocet jablkowy i nie widzialam absolutnie zadnych efektow poza lekka niestrawnościa, a pilam nie byle jaki tylko wlasnie ze sklepu ekologicznego