Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szpilkiii

Szpilki

Polecane posty

rev - Ty chyba nie do końca rozumiesz, że założenie takich butów raz na jakiś czas jest nawet bardziej bolesne niż codzienne katowanie sobie tym nóg. Pójście w szpilkach na randkę, na imprezę czy na głupi spacer jest niewygodne. Dlatego mało kto chce je zakładać zwłaszcza wtedy kiedy chce się dobrze bawić.

"nie wyobrażam sobie kobiety codziennie w szpilach ani by ktoś tego wymagał" Więc chyba nie znasz męskiej logiki . Miałam takiego jednego partnera , który WYMAGAŁ ode mnie kobiecości , która miała objawiać sie codziennym chodzeniem w domu , w ogrodzie w szpilkach . Ogólnie rzecz biorąc 24/ 24 łażenie w na szpilkach :) Taki delikwent nawet miesiąca jednego nie był . Spierniczał szybciej niż buty zdążył włożyć . I co Ty na to ? Nie ma takich mężczyzn ? Z takimi wymaganiami ?:)

Niby jasne ale nie do końca . jednak sa mężczyźni o takim pokroju , jakim opisałam powyżej .

moor słyszałem jak czasem kobiety narzekają , stękają itd - w życiu i innych sprawach podobnie, więc nie wspomnę ;)- a jednak często się poświęcają i biorą to na luzie ...potrafią :P

Rev - sorry, ale to do mnie nie przemawia. Iść na imprezę i nie móc tańczyć albo wracać na boso? Iść na spacer i zamiast miło spędzać czas to utykać po paru kilometrach? To się mija z celem. Tym bardziej, że mogę założyć równie wysokie buty na szerszym obcasie i lekkiej koturnie i czuć się świetnie :)

Moor w tym temacie ma rację . Jezeli idzie się na spacer z bliską osobą , to po to aby wypocząć , porozmawiać , pospacerować a nie utykać .

moor dla Ciebie nie ma sensu - dla innych ma sens , bo chodzą , ubierają i nawet jak je stopy bolą , to nie narzekają ....dziwne co?

Powiem w skrócie - Dla jednych kobiet ma sens , dla drugich nie ma . Jedne kobiety cenią sobie piękno , inne zdrowie . Może być ?:D

rev - nie, każdy zaczyna utykać po jakimś czasie. To nienaturalna pozycja stopy, a na szpilkach ciężar ciała jest koszmarnie rozłożony. Można umieć chodzić na obcasach, a i tak nogi spuchną i będą boleć na szpilkach. Sama na średnich/wysokich obcasach chodzę często, właściwie codziennie (wiem, niezdrowe), ale nie narzekam na ból stóp bo mam wygodne buty. Natomiast na szpilkach zawsze po jakimś czasie bolały mnie nogi i musiałam siadać, zdejmować buty albo zwyczajnie wracać do domu taksówką bo nie dało się dalej iść.

imperia umie ale nie chce? no właśnie - wola jest podstawą - nie ma odpowiedniego władcy , nie ma przekonania , nie ma woli...:P

moor żadna z tych co znam, nie ma problemów - mówią , że czasami chcą je zakładać , bo lubią czuć sie inaczej - to są bardzo kobiece buty i nikt mi nie powie , że nie stanowią różnicy....

Gość Libera me
Władcy...? Że niby co - facetów określasz mianem "władca"? Boże, ale jesteś zjebany.

Moo .. dziękuję bardzo za pochwałę :) Nie na darmo w tym zawodzie siedzę :) Rev - mój Pan i Władca jest bardzo wyrozumiałym osobnikiem :classic_cool: :D

Rev - jestem kobietą i ja Ci mówię - mnie się szpilki nie podobają i zawsze po kilku godzinach bolą mnie w nich nogi (może kwestia chodu?). Dla mnie różnicy nie ma żadnej - buty jak buty, tylko niewygodne. nie przywiązuję wagi emocjonalnej do obuwia, więc nie wpływa ono na moje samopoczucie.

Gość Libera me
Chłopie, największa szydera to jesteś cały ty. Szydera życiowa. Serio.

Poza tym, ja nie mówię, że nikt ma tego nie nosić. Jak chce to niech sobie nosi, pewnie jak się przyzwyczaić to całkiem wygodnie się chodzi. Tylko to ma być widzimisię samej zainteresowanej, a nie jej faceta.

moor zgadza sie , ale także dla kobiet stanowią różnicę - nie wspominając o facetach - nie powiesz mi , że nie...

Rev - ja tej różnicy nie widzę. Noga prezentuje się tak samo na szerszym, stabilniejszym obcasie. Więc dla mnie różnicy estetycznej nie ma. Imperia - no, zobaczymy jak długo :P

bolą mnie w nich nogi (może kwestia chodu?)" Ten ból jeszcze zależy od Twego wzrostu . A ty cytrusie wypowiadaj się w temacie i nie szczekaj na ludzi .

Chłopie, największa szydera to jesteś cały ty. Szydera życiowa. Serio. tak - żart Boga a ty damko słaba jak pukanko pionka - nie umiesz sie nawet poruszać na planszy jak należy , dlatego siedzisz w życiowym szczęściu i kostka cię nawet nie posuwa...

Imperia - ja stawiałabym raczej na proporcje, ale nie znam się. Zwykle winę zwalałam na to jak chodzę - szybko, spore kroki i strasznie kołyszę biodrami (nawet w adidasach) więc możliwe, że jakoś "nie tak" stopę stawiam.