Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniczkaaa13131

PROBLEM Z BYŁĄ DZIEWCZYNĄ

Polecane posty

Gość moniczkaaa13131

Witam, mam problem z facetem. Sytuacja jest dość zawiła, ponieważ poznaliśmy się rok temu. To ja zrobiłam pierwszy krok, aczkolwiek bardzo szybko odczułam, że facet strasznie zafascynowany jest moją osobą. Nasza znajomość nigdy nie zamieniła się w związek, ale ewidentnie przez ten rok odczułam nie raz jego zazdrość. Często się obrażamy na siebie o różne głupoty, zawsze unikając kłótni. Po prostu przestajemy się do siebie odzywać, najczęściej to on pierwszy wyciąga rękę odzywając się do mnie w sposób "jakby nic się nie stało". Ale przejdę do sedna sprawy. Moim problemem jest jego była. Zanim się poznaliśmy byli ze sobą jakieś 1,5 roku. Wiem, że ją bardzo kochał, a ona jego, ponieważ początek naszej znajomości (wirtualnej jeszcze) został budowany na koleżeństwie i o wszystkim mi mówił, że z nią jest inaczej, że nią się nie znudzi. Zaczęliśmy się spotykać, ale nie spotykaliśmy się często, ponieważ mieszkaliśmy kawałek od siebie. Gdy wracałam od niego pisał mi smsy, że za mną tęskni. Zostawałam u niego na noc, pomimo że mieszkał z rodzicami. Nasi wspólni znajomi byli również bardzo dobrymi znajomymi jego byłej. Niestety któregoś dnia troszkę się posprzeczaliśmy. Wylądowaliśmy na tej samej imprezie. W ten dzień pierwszy raz zobaczyłam jak Adam całuje się na moich oczach ze swoją byłą. Wyszłam z imprezy z jego kolegami, ponieważ nie chciałam już na niego patrzeć. Po pół godziny zaczął do mnie dzwonić, jednak ja nie odbierałam telefonu. Później zaczęły się telefony z pretensjami do jego kolegów, jakim prawem oni spędzają ze mną czas. Minął pewien okres. Wybaczyłam mu to, udając, że nic się nie stało, on przyjął podobną strategię. Jednak dalej ma kontakt z byłą. Ostatnio nawet dowiedziałam się od koleżanki, że poszli na taki układ, że mogą spotykać się z kim chcą, jednak za rok on ma w planach jej się oświadczyć. Niestety nie mogę z nim o tym porozmawiać, gdyż obiecałam dyskrecję. On nie wie, że ja o tym wiem. Pomimo wszystko, doszłam do wniosku, że muszę się odkochać. Zerwałam z nim kontakt. Jednak on ciągle się do mnie odzywa, pisze, prosi o spotkanie. Za wszelką cenę chce utrzymywać ze mną kontakt. Nawet gdy powiedziałam mu, że wiem że łączy go coś z Kaśką on nie zaprzeczył. Dałam mu do zrozumienia wtedy, że chcę zakończyć tą znajomość, on na drugi dzień i tak się do mnie odezwał. Adam nie wie, że go kocham, ponieważ zawsze udaję przed nim silną kobietę. Teraz praca zmusza mnie do przeprowadzenia się do jego miasta. Trochę się tego obawiam. Bardzo go kocham, ale on nie potrafi zrezygnować ze swojej byłej dziewczyny. I nie wiem dlaczego nadal stara się ze mną utrzymywać kontakt, pomimo iż jestem dla niego zimna i nieuprzejma. Na dodatek bardzo dobrze dogadujemy się ze sobą w łóżku, mogę nawet zaryzykować stwierdzając, że do tej pory był moim najlepszym kochankiem. Co mam zrobić? Bardzo mi na nim zależy. PROSZĘ O POMOC !

Gość kxchcgvcdiaygyccdv
Masz skłonność do pisania dziesięcio-stronnicowych esejów? Nie możesz zamieścić problemu w kilku zdaniach? Nikomu nie będzie chciało się tego czytać. Przeczytałam tylko parę zdań. Kobieta nie powinna robić pierwszych kroków. To prawie zawsze le się kończy. Mi się wydaje, że facet ma Cię po prostu gdzieś.