Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezdomnaiiibezrobotnaiiiiixxxx

oto moj nowy watek...

Polecane posty

poszlam juz ze starego watku i ide w nowy. Bo to nie ma co. Wlasnie powiem wam odpoczelam troche od tego POSRANEGO forum i zamyslilam sie. Telefon na policje mam.Kredyt PO WIELU LATACH tez mam. I tyle. I wiecie czym ja sie roznilam od dzieci wilkow, ze ja zyje a te dzieci nie i tyle. I mialy przezyc chyba DZIECKIEM,KTORE PRZEZYLY BOMBE ATOMOWA i wyobrazcie sobie - bo pomimo tylu przeklenstw- ja sie tylko ogrywam- te dzieci wiecie NIE CHCA TYCH RODZICOW za mnie - bo ci Szkoci to mieli Brygide i tam chodzilo o renty w ogrodnictwie. To nie moga sie porownywac. Ale dzieci to wykonczyli mna. I co te dzieci beda robic wilkow, gdzie i czyje one beda? I wiecie co to jest taka historia ze cala ta Miroslawa Sz. wysiada i moze przez to tu bylam bo zeby nie powiedziec - NIE DAC IM SZANSY przez Holandie do USA wyjechac Z DZIECMI to wiecie OBLAKANY JEST TEN ZACHOD i wyobrazcie sobie, ze one beda na wschodzie. Szkoly nie, nie musza. I beda miec JAKBY szkole u tego sw.Jana Ewangelisty wiecie i tak jak dzieci brygidek u mojej matki beda sie uczyc Z KSIAZEK BRYGIDEK tak one beda MADRZEJSZE i beda w szpitalu sw. Jana Ewangelisty na ten sam rodowod pracowac. Opiekowac sie jego pacjentami.Bo on sam tam nie bedzie chodzil choc troche - taki dyrektor szkoly szpitala to bedzie. Takie cos wiecie. Zeby nie bylo, ze swiat bedzie caly zly od Elzbiety 1. Niekoniecznie. W Polsce beda Indianie wiecie. A tam bedzie na wschodzie TAKI SZPITAL. Za to co sie dzialo ze mna po tej bombie atomowej.I tyle :( No i niektore dzieci wilko dostana rodowody za prace w szpitalu sw.Jana Ewangelisty i moga isc na studia, leczyc. Z tego szpitala od razu studia medyczne beda. To sie tam ludzie zainteresuja. Tacy pielegniarze od dziecka. Bo do czego oni dojda z tymi rodzicami? I tyle. A tak do czegos dojda. Zalezy co im bedzie pasowalo. Jesli nie wiecie no to wroca praca fizyczna - wilk. A reszta nie. Bo wiecie najbardziej chodzi o to , ze te dzieci mialy przestac byc wilkami a dalej byly i taki koniec - do szkoly nie. I takie cos to tylko dlatego, ze nie do szkoly bo szkola glupia. I tak dostaly polowa fenol,polowa plyn Lugola bo zabraklo fenolu i wiecie jak jest po fenolu-i w mogile zbiorowej pochowane i tyle. Jeden po drugim . Jak w Auschwitz bo do szkoly nie.No wiecie co :(

Wiecie razem bylo tak W POLSCE rok 1989 ze te dzieci RODOWODY a ci rodzice PATRON I NIEMCy. No i wiecie rodziny to razem.Nie - dzieci oddzielnie, a rodzice oddzielnie. I zalezy co im wyjedzie. I bedzie tam sw. Faustyna Kowalska i sw.Jan Ewangelista. Ja jesli sie odwaze. A w sumie KIEDYS tez taka bylam i tyle. I beda znosic do tego szpitala roznych pacjentow, przywozic. Ale czy choroby psychiczne to nie. Ale raki , narosla, krzywizny - takie cos. Moze to beda operowac ale watpie. W Polsce. Tam to beda przywozic i 1 pomoc, zeby pasowaly studia z tego i tyle. I wiecie NICZYM SIE NIE LUDZCIE bo tak Szkoci 1. 1 bomba atomowa ograna Brygida Szwedzka w koncu zjedzona Brygida i wszystko gralo. Czyli? No troche racji mieli. 2. 30 lat NIE WYBUCHNELI a powiesili sie z powodow zdrowotnych bo nikt renty im nie chcial dac i tyle. No i racji im nikt nie przyznal. I 1 rzecz i by wybuchneli i wiecie tak to wszyscy wybuchneli SMIECHEm,a jacy chorzy byli?Nie umieli pracowac zostalo sie powiesic. 30 lat malutkie dzieci TAKIE SAMO COS JAK W POLSCE i tyle :(

Widzicie tak sie wszystko zacznie na wschodzie leczenie - od 1 pomocy Faustyny i sw. Jana Ewangelisty i dzieci wilkow. I te dzieci one tak musza zeby byc normalne. Przyszla KOMISJA i wiecie jak to bylo? Kazdego pala w leb - oddzielnie - fenol jak nieprzytomny i na stos. Jak sie budzili to wiecie jeszcze raz pala albo fenol - to znali te dzieci i kilkaset dzieci tak zabili. To byl rok 1989 i tyle.Bo nikt nie przyslal bomby atomowej zeby... klona pobic. Bo jakis klon jest na Slasku od ktorego zalezeli ich rodzice tyle ile ale zalezeli i zjadl bombe atomowa i tak sie skonczylo i tyle. I one mialy tez dostac, ale nie bylo. Za duzo dzieci i baly sie zeby przezyly i tyle. I tak skonczyly te dzieci wilkow i tyle. A najlepsze??? jest ze ci rodzice na zachod, a te dzieci do USA. I wszyscy skonczyli tak samo. I bylo to co to sa Niemcy , ze takie cos sie stalo ( TE DZIECI SAME SIE ZABILY) i Niemcy dalej sa. I sluchajcie wszystko z nienawisci, ze Niemcy DALEJ SA i co? A jak oni wygladaja a jak Polska? Wszystko przez Kevina i tyle :(

Gość wwwaaawwwaaa
bewzdonma a co ty z ta policja :D JAK KTOS SIE DOBRZE ZACHOWUJE NIKT NA NIEGO POLICJI nie nasyła, jak ktos zle , no to ma policje. logincze. hałasujesz i ktos ostrzega wezwe policje. czyli daje ci szanse..popraw sie, inaczej wezwe. masz czas, masz wybór. wyzwiska? nigdy nie sa za nic. za cos. zalezy za co za łamanie prywatnosci - nasłuchiwanie, podgladactwo a la big brother wiec slusznie sa te wyzwiska (i policja) i to nie Mirka vel mirosława vel katarzyna figura jest poszkodowana a ty. to ciebie podlgadano w big brtother. Ona tez tak robiła. zawiniła ? zawiniła. Jestes u kogos to sie zachowuj, szanuj. Inaczej wysiadasz. dziecko wybije szybe proca mama krzyknie ty maly huliganie lub mocniej;p i co ono sie obraza? ono jest ofiara? nie, to ono zawiniło. za goraco na tlumaczenia:D zmykam leki brałas;) owieczko Boza?

Napisze wam jeszcze takie cos -dzis-ten wiecie ksiadz zamordowany tu to mial krzyze rowodowe z 4 skrzydlami i tak - ludzie chcieli wiedziec co ma tam wpisane , od razu powiedzial, ze dzieci nie.Bo ma krzyze rodowodowe z 4 skrzydlami i nie chce zadnych dzieci. I sluchajcie tak sie zaczelo. I co tam ma wpisane? I wiecie taki dziwny ksiadz i no sluchajcie -co wy na to? I ta Miroslawa Sz. nic tylko nazarla sie owadow jak byla mala, schizy glosila. Wiecie ja owada od brygidek nie mialam, a ta szkola to jedna brygidka i sluchajcie ja sie za to kompletnie nie dam. No moze mial motyle wpisane? A np. mrowka? A konik polny? I tyle. I wiecie na poczatku byl przystojny a pozniej jak owad. Kalorie liczyl. I TAKI KSIADZ MOGL BYC. Takie cos. I popularny byl i tak dalej. I zgubil go WYLACZNIE slub koscielny w KJU - jeden krzyz rodowodowy. A tej Miroslawie sie nie dam - ja tez pojde do sadu za to, ze ani ona dyrektorka nie jest, ja sie tu nie podpisalam i kogo to chce wsadzic za kraty i za co? I wiecie male dziecko se tam lata - a co bylo zanim dziadkow sie pozbyla i ksiedza nozem. To juz koniec, a w miedzyczasie? I tyle. Owady jadla i to wszystko? A te dziadki to jej pozwolil. A wiecie co to taki IROKEZ? A skad miala NISKIE OGRANIE PANSTWA POLSKIEGO - z Jarocina? Takie rzeczy tam sa? I wiecie ja pojde na nia tez za 1. ogranie panstwa W SZKOLE PANSTWOWEJ PO CICHU 2. za corke Jaira, Stalina, przeora, Dawida 3. za wartosci jej 4. za wiecie - jak dostala stala prace 5. jak jej wydana - bo wiecie to wie od ojca ze nie na Anie Shirley bo to dla bylych kurew i afonsow ale na lyzke i widelec bo to godne IROKEZA , a Ania Shirley nie. I tyle. I tak jej pomogl on w zyciu sie wydac i 2 dzieci nawet miec. I wiecie godnosc ma i wszystko a ja?

Gość wwwaaawwwaaa
ja na miejscu mirosławy ze wstydu sama bym sie wyniosła. Tanie akademiki są, domy studenta pojedzie do K. to szybciej sesje zda.. i wjedzie do domu rodzinego. A tu bedzie jej tylko przeszkadzac jedna intryga, druga, w ktorej musi brac udzial mama ewangelisty wie? jej powiedz ona lewym sierpowym zrobi porzadek z mirosława:D owieczko poszukam ci dobrego lekarza nie marwt sie bedzie dobrze, mama ewaneglisty b ciebie lubi i broni, wrózki mowily:)

Nie przesadzajcie ,nie przesadzajcie bo z tego ze mnie nie odebrano i Miroslawy Sz. CORKI...???? nie wiem - taka ma schize w zyciu ja jestem BIOLOGICZNA CORKA DR MENGELEGO dlaczego tyle dzieci w 1989 roku wiecie bez pogladow spojnych z rodzicami wierzacych W KLONA NA SLASKU, ktory mial no nie wiem co za zadanie - pomoc ich rodzicom byc w tym GOWNIE bo chyba chcialy nad morze??? czy gdzie W ZDROWYM KLIMACIE to powiem to wszystko jest wina tej szkoly. 10 lat mialam dostac papiery adopcyjne, nazwisko mialo byc moje inne - nie Mengele, co to za wymysly MNIE -no to tak Stefan Batory, krolowa Wiktoria, Elzbieta 1, krolowa Bona i ... Barbara Radziwilowna vel corka Dr. Mengele. W SUMIE zabojstwo brygidek, ona mi bomby nie podala, ale chcieli zeby mnie oddac i bomba byla ze zlosci, ze nikt nie raczyl oddac mnie. Rowniez na mnie, ze dobrze sie bawilam???? no zglupieli - tak bylam ograna - dziadkiem tu ALKOHOLIKIEM, ktory zrobil ze mnie KROLIKA oraz brygidkami co mi ogrywaly rodowod na magazyn i zostawialy szkolny, dziadek rozwalil mi na wladze i rodzine. No i wiecie czemu ja lyknelam te bombe. Ale nie wiedzialam co to. Lekarstwo. No to bylam krolikiem od dziadka i zjadlam. I on sie tak pochorowal i umarl. I tyle. Chwila i go nie bylo. Nie wiem ile mialam lat.No do szkoly chodzilam. Moze w 1 klasie to bylo Sp. Moze pozniej. Po smierci jego? Ale do klatki kazal mi wlexc i tyle:(

Gość wwwaaawwwaaa
bdway ewangelista placi za H20, za gaz, prąd, za lokum, które słuzu do oczerniania i obgadywania ciebie malutka owieczko? nic im nie mowiłas jeno prawde. cos nie tak. mama ewangelisty cieszyłaby sie jakby jej maz ewangelista senior kupił lokum płacił media rachunki a mieszkał w nim ktos kto obgaduje nie sznauje oczernia ja, podglada - łamie prywatnosc? Pytanie tylko czy w jego obecnosci czy jak jest poza domem? na pewno nie. jak ktos zle sie zachowuje a zyje na łasce to robi wysiadke z lokum.

Gość wwwaaawwwaaa
bawiły sie one popros mame ewangelisty aby zabrała im lornetki/tkę i xrobiła porzadek 👄 dla mmay ewangelisty! jest spoko babka, zna zycie

Gość wwwaaawwwaaa
Jedyna droga ! zawsze dzwon;) i rozmawiaj z MAMĄ EWANGELISTY! Ona jest tam najmądrzejsza. zna zycie iciebie zrozumie. I zrobi porządek, wskaze drogę zbłądzanemu synowi,córkom itp. Ona jest jak Owieczka Boża- dobra

W tych wilkach tez bylam ograna i wiecie DLACZEGO NIE MOGLI BYC NA ZACHODZIE i wiecie ja pojde do sadu na szkole tutaj gdzie mieszkam i oskarze o to ze spowodowali masowe samobojstwo zakladu w miescie gdzie chodzilam do szkoly. Jak?Kradnac mi rosline i nazwisko babci. Bo wilkom nie pasowaly KONTA - dlatego sie kropneli, a na zachodzie nie mogli byc bo nazwisko babci mi ukradli. I co ja ich zdaniem mialam robic jak mialam 4 lata NIECALE na podjecie decyzji o dalszym moim zyciu nie wiedzac ze ograne mam panstwo W SZKOLE. Tak sa zatrudnione nauczycielki i tu wypunktowac jak leca. I wiecie no to co mialam robic dalej? Z mojego adresu stalego byla praca na poczcie. Jak ja mialam dostac przy takim a nie innym ukladzie bez krzyza rodowodowego na 3 skrzydla. I wiecie UDOWODNIE im ze MAJA NIEREALNE WARTOSCI, okradaja ludzi - i przegraja. Bo wartosc REALNA to 3 skrzydla na poczte (TEORETYCZNIE) albo 2 skrzydla Kevin na 3 skrzydla na stala prace - bo tak sie argumentuje Kevina i wiecie ja sie zapytam w sadzie GDZIE TO BYLO? Jak mogly przyjac dziecko z Kevina do szkoly z ogranym panstwem bez krzyza na 2 skrzydla kevina. JAK SMIALY i tyle. I ja je oskarze o to, ze one wykonczyly caly zaklad Bony I Mengele i o masowe samobojstwo dzieci.Powiem ze MOIM ZDANIEM jestem adoptowana, nie mam papierow przez nie, zycie mi zmarnowaly. I co one sa warte. Bo ja przegralam proces w sadzie w 2005 i 2007 DWA RAZY Z ZIELONYMI SWIATKAMI nie wiedzac W SUMIE o co ja mam pretensje i tyle. Ze leci mi rodowod na szkole i o to, ze Zielony Swiatek w pracy panstwowej nie robi nic i ma sie dobrze bo jest gownem i szczochem i tyle. No i wiecie nie wiem czy tym razem wygraja. W sumie? Wojna religijna. Nie wiem.Sprawa otwarta - jak dotychczas,ale do sadu moge isc. I powiem , ze miejscowosc jest JEDNYM PROBLEMEM i wiecie ze telefon ode mnie pasowal - siec sobie mna zalozyli, pociagneli. Tak mnie osaczyli, pracy nie dali. I co? Wygraja? Powieszone urzedy dwa - nie wiem czy wygraja. Bo ja sobie jaja robie chyba. Bardzo. Niech zaczna walke. i tyle :(

Gość Mama Ewangelisty
Kochana owieczko moja, córeczko Kurwa mac! siarczyste Big borther sobie zrobili...a miało byc romanycznie. sama go tego uczyłam. I wnuczka miała byc, a uczyłam go słowa dotrzymywac, eh.. I mobing na ulicy 3 auta, a uczyłam go skromnosci, nie chwalenia si e! a potemsie kurwa siarczyste zali, ze nie wychodzisz o5? po co jakby był inny, sam, romantyczny usmiechniety rozgadany to bys leciałajak an skrzydłach o5 po taki widok:classic_cool: pa kochana👄

wiecie ta Miroslawa poszla po ogranie panstwa do burdelu. Chciala byc kurwa nie chcieli jej. Oczywiscie wiecie to miala byc kurwa z zasadami moim zdaniem i PO COS. I moze tak chciala miec i NISKIE I WYSOKIE ogranie Polski bo byle nie Polska. I stwierdzili, ze ma sie isc uczesac i moze byc ityle. No i wiecie. To byla mloda. I tyle.No ona na pewno nie jest Polka ale co dalej? CZESZKA jeszcze jej zostawala. Wolala holenderke.Dla mnie to jest KANALIA, a reszta tej CHOLOTY tez tu i tyle. No i wiecie ja bylam przygotowana do sadu, ale powiem wam - ja tak troche nie do konca przemyslane argumenty i wiecie - jeszcze mozna sad zaskarzyc i Z TEGO MIALAM SKORZYSTAC - zaskarzyc sad, ze nie warto bylo i swiety spokoj. A ja myslalam ze sie obronie na uczelni. I bym sie obronila moim zdaniem,ale PO ZASKARZENIU SADU czyli calego PROCESU , argumentacji i wyroku. Sedzina w dupie grzebiac wydala na mnie wyrok smierci ze sie mialam poddac. ZIELONY SWIATEK bo sie nie dam. I tym przegralam - sedzina ZIELONYM SWIATEK - zaoczny wyrok smierci - za plecami. Jak amazon.de.Bo jak ja przegralam. TAK.Niestety :( Wygladem sie dowiem. Nie ona miala ZGINAC W TYM SADZIE z ogranym panstwem, a do tego powinnam byla ZASKARZYC SAD. I za ograne panstwo miala wyleciec i tyle. I tak bym miala swiety spokoj w zyciu a tak nie. I dlatego NIKOMU SIE NIE PODDAM - juz pal licho moje slownictwo - wyspowiadam sie i takdalej - ale powiem wam mialam ograna figure na Polske - Polske figura i tak przepadlam. Ale teraz wiecie wszystko mam. I JESLI MASZ FIGURY - no mnie brygidki ograly to sie taka KANALIE zaskarza i koniec. I wylatuje z pracy, a nawet to niczego nie osiagnie. A tak dzieki mnie wygodna pracka, nietykalna. Bo ja figury na panstwo mam ale wiecie GRABARKA to powyzej pogrzebu i wiecie panstwowy pogrzeb, bez chrztu i tak przegralam. Bo przegrac moglam i mozna i w pracy ZERO sie kasuje bo przegrac przegralam , ale sedzina ZERO i koniec. I juz jest figurami skasowana i wiecie kasacji nie musialo byc bo juz 1 odwolanie do zaskarzenia i WYROK takze bez sensu. To sie skarzy wyrok a nie pisze 10 odwolan i niszczy sedzine bez panstwa. No to tak wiecie widzialam ze tylko pass USA a wiecie to za malo zeby cokolwiek jej zaszkodzic a tyle mi zostalo po tym jak dyscyplinarke mi utrzymala. Oby tak samo skonczyla. Tak jej dzis zycze i koniec. To nie sa zadne zarty i tyle :(

Gość Mama Ewangelisty
kurwa mac, mega siarczyste!:P Juz Kochanienka on ci, ten mój syneczek Ewangelista, z pola chabry przyniesie:) Takie najpiekniejsze, te z głębokim lazurem jak ocean!

Wy wiecie A a ja B. To co ja pisze tu to jest BEZROBOTNA i mam ograne panstwo i tyle. I niszcza mnie SMIECI z ogranym panstwem. Tylko tyle przeciez. Tak nie mam doktoratu ale to juz z nienawisci, ale ta podstawowka KJU z moja renta to bez przesady. Panstwo mam ograne ale figury mam takze wszystko moje i tyle. Co jeszcze? I zostaja W POWIETRZU RODOWODY na panstwo za ograny mi magazyn. JAKIM PRAWEM i wieie ILE EKSPERYMENTOW 1. zniszczone rodowody 2. gdzie figury na panstwo 3. brak prawa do stalej pracy 4. dr MENGELE - czy poszedl na studia slusznie? A CO MNIE TO OBCHODZI??? I jeszcze wiecie moja babcia - matka Mengele - ze miala 3 rodowody. I rodzina krolewska na mnie. Nie ma!!! koniec!!! Dopoki ktos sie nie kapnie, a tak to spierdalaka i tyel :(

Gość dobreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Mamę Ewangelisty i synową łączy to: kura mac i poezja kwiaty, ogródek kuchnia dekoracje domowe oby wiecej rzeczy;) powodzenia

Gość Mama Ewangelisty
pod drzwi, tak go uczyłam a on pety rzuca karteczki pod drzwi zamias sam z chabrami;) no to bedzie pieknie, w koncu..KURWAAAAAAAAAAAAA MACCCCCCCCCC:d:classic_cool: pa córeczko

A spierdalcie - zachowujecie sie MYSZKA MIKI IKACZOR DONALD. Wy macie nie po kolei w glowie ale to kafe i tyle. Panstwo mam ograne wysoko MATMA i mam was gdzies. Filologiem z matmy ktorego wy nie cenicie. Wy macie takie wartosci ze dupa swietlika wiecej warta nawet jak prad mu poszedl, a ja sie z was nigdy nie smialam. NIE MOGLAM. To jak macie tyle wartosci to choc te Szkocje. A ci tez SAMYCH SIEBIE SIE WSTYDZILI, ale to sie nie dziwie. Kilkudziesieciu osobom renty nie dali po bombie atomowej to maja opinie na swiecie za calosc. A eksperymenty to niech koncza na owcy Dolly bo tyle to jeszcze choc tyle ile. A reszta? Maja swoje eksperymenty. Wykonczyli Niemcow i spowodowali tam susze. Bo wilki NAPRAWDE KROPNELY SIE BRAKIEM KONT. A co ja tak chcialam w Polsce pozostac? To bylo normalne? Jak Flip i Flap. Bo jak sie pozbyc tej cholernej Myszki Miki. Flip i Flap- tylko na nich dziala i nastepne gwaizdy. Operowe i tyle :(

gdziejest moja renta???!!!! 😡😡😡😡 :( :( :( :( cdn. :( :( :( :(

Gość Mama Ewangelisty
i uczyłam ich, ze nie czyta sie cudzje korespondencji plików cv, ksiazek, .. kurwa maccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc dzieci mi sie wyrodziły gdzie ojciec????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kurwa macccccccccccccccccccccccccccccccccccc

Gość Synowa Mamy Ewangelisty
ja Mamusi opowiem co robili:( bo to nie wszystko. A teraz zaparze mamusi herbatke z aronii obniza cisnienie. Kiedys parzyłam swojej babciunii:((((((((((((((((((((((((((((((((((( :(

Tutaj ponizej podaje o co mi chodzilo. Ja apelowalam sie o kase. I ZE WZGLEDU WYLACZNIE na studia doktoranckie napisalam APELACJE, a mialam - sedzina nie miala figur - napisac ZASKARZENIE WYROKU i wszystko olac. Tylko tyle. I bylabym w takiej samej sytuacji, o wiele NIZEJ i bym miala obrone na uczelni a tak nie. I wiecie tym zaskarzam OSKARZAM uczelnie TAKIE GOWNO jak dla mnie - o to,ze tyle zyczliwosci dla 5 lat harowki mojej ZAOCZNEJ mieli, tak im zalezalo i tak dalej, ze wiecie dajcie mi swiety spokoj z nimi i tyle. I tylko tyle. Takze nie mialam figur na panstwo i bez sensu sie skonczylo i 2 proces, a tak moglam odejsc z pracy przed matury gdybym ZASKARZYLA pierwszy wyrok i wiecie wyjechac, zarobic, moze obrona na innej uczelni bo wiecie ta mnie wpierdala od 20 lat i tak dalej. I tyle. I to wszystko. Bo nie mam racji. No wiecie - tyle ile tam mialam. To wszystko. Jak dla mnie :( ================================================ Zaskarżenie wyroku sądu pierwszej instancji Zobacz artykuły na temat:apelacjapostępowanie przyspieszonewyrok Roland Szymczykiewicz Ekspert Wieszjak.pl Adwokat Zgodnie z konstytucyjną zasadą postępowanie wykroczeniowe, podobnie jak postępowanie karne jest dwuinstancyjne. Powyższe oznacza, iż strona ma uprawnienie (nie obowiązek) do zaskarżenia wyroku sądu pierwszej instancji i tym samym poddania tego wyroku merytorycznej kontroli sądu drugiej instancji. Standardowo odbywa się to na drodze wniesienia apelacji w terminie 7 dni od doręczenia wyroku z uzasadnieniem, ale ustawa przewiduje również inne sytuacje. Zaskarżenie wyroku sądu pierwszej instancji odbywa się w drodze apalacji. Zaskarżenie wyroku sądu pierwszej instancji zasadniczo odbywa się na drodze wniesienia apelacji, wyjątkiem jest jedynie postępowanie nakazowe, gdzie wnosi się sprzeciw. W odniesieniu do terminu wnoszenia apelacji należy wskazać, iż jest on zasadniczo powiązany z zagadnieniem doręczenia stronie wyroku z uzasadnieniem. Strona w w większości przypadków musi złożyć wniosek o jego sporządzenie i doręczenie ( jeżeli uzasadnienie jest sporządzane z urzędu tylko o jego doręczenie). Standardowo termin do złożenia środka odwoławczego to termin 7 dni od otrzymania wyroku sądu pierwszej instancji z uzasadnieniem. Dotyczy to również wyroku zaocznego. Terminy te są tzw. zawite, tj. ich przekroczenie powoduje brak skuteczności prawnej wniesionego środka. Zobacz również: Jak wnieść apelację Wyjątki od powyższej reguły występują w : postępowaniu nakazowym tutaj wyrok zaskarża się nie apelacją, a sprzeciwem w ciągu 7 dni od jego doręczenia; postępowaniu przyśpieszonym apelację wnosi się w ciągu 3 dni od doręczenia stronie wyroku (gdy wcześniej zgłosiła stosowny wniosek o jego doręczenie). Co napisać w treści apelacji W treści apelacji należy wskazać sąd, który wydał zaskarżony wyrok, wskazać precyzyjnie wyrok lub zakres wyroku jaki jest zaskarżony i podać sygnaturę sprawy. Strona w apelacji musi sformułować tzw. zarzuty, czyli określić jakie błędy jej zdaniem popełnił sąd wydając wyrok pierwszej instancji oraz na końcu pisma zgłosić tzw. wniosek końcowy, tj. przedstawić czego ostatecznie się domaga: uniewinnienia, zmiany wysokości kary, przekazania sprawy do ponownego rozpoznania czy też w ogóle umorzenia postępowania. W odniesieniu do sprzeciwu, poza wymogami formalnymi dotyczącymi oznaczenia sygnatury sprawy, zaskarżonego orzeczenia i sądu, który je wydał przepisy kodeksu postępowań w sprawach o wykroczenia, wymagają jedynie precyzyjnego określenia, iż strona nie zgadza się z wydanym wyrokiem, neguje jego treść. Wówczas następuje ponowne rozpoznanie sprawy przez sąd pierwszej instancji, oznacza to, że postępowanie jest prowadzone od początku. Czytaj więcej na Wieszjak.pl: http://wykroczenia.wieszjak.pl/postepowanie-wykroczeniowe/212595,Zaskarzenie-wyroku-sadu-pierwszej-instancji.html#ixzz1yjjhPOgl ===============================================

acha i jestem chora..mam tarczyce alergie kiedys mnie dusiło byłam bliska astmy a tu mi sie zarzuca, ze ja nie latam 3 razy na dzien w taki skwar:O a to wiadomo spadek formy, hormony, sennosc, złe samopoczucie, zasychanie w gardle to tylko nie ktore bol nóg, z tarczycy.. zamiast do mnie na góre, 5 krokow. Mama tez:D?;) tu

Wiecie to jest chyba tak - OD RAZU po wyroku zaskarza sie wyrok sadu jesli sedzina nie ma figur. Piszesz ZASKRAZENIE i apelacja jest NIEZALEZNIE od tego - pozniej. Ale sedzine nalezy od razu zaskarzyc bo tak apelacja nie ma sensu , leca szkoly , wszystko. Ktos ma szkole to poleci. I o to mam pretensje, ze tak im zalezalo na uczelni ze zaczeli DZWONIC i ONI!!! w 2 proces mnie wpedzili. A JAKIM PRAWEM? Kto to sobie dzwonil do tej szkoly mojej w 2007 roku wiecie?No to dziekanat i tyle. Ze w sadzie bylam czy znowu jestem. Co pracownik naukowy? Zwariowaliscie? A tak przepadlam. No i NIBY mogl dzwonic, ale co BIOLOG DZWONIACY DO DYREKCJI W SPRAWIE ANGLISTY? Zwariowaliscie? i tyle :(

napisałam 3 artykuły prasa szara, juz na makulaturze pisze na papier kolorowy beda w necie napisałam 2 ksiazki, skonczyłam. Jak babcia umierała skonczyłam dla dzieci bajke... zawsze mi ona babcie przypomina. I dałam wiele pomysłów ewangeliscie, nie spr konta nie wiem, czy za nie zapłacił. W koncu. Nie miałam co jesc...Umowa o dzieło. I mam jeden z rolandkiem aby Polska Była Góra. To sie kurwa obraził, mama to rozumie? zamiast byc dumnym ze mnie a TE plotkary mnie do niej mirosławy vel katarzyny porownuja co ja osiagnelam a co ona, mama o tym wie?

Gość Mamy Ewangelisty
A kurwa nie rozumie, ide z nim ;pogadac, pa córciu👄

To i tak sie kupy dupy nie trzyma a wiecie powiem wam tak rozwalilam Sobie cale zycie - do wszystkich mam pretensje. Dzwonil ktos bez figur i PO CHOLERE? Ityle. A tu dyra Zielony Swiatek bez figur i co? I tak wiecie losy tej mojej apelacji mogly byc rozne, a tak DALSZY CIAG bez bez figur bylam. A czemu? I sie nie dam. A co w Polsce nie zylam? Panstwo mozna ograc sie dowiem. A jak? I tyle. I wiecie no to sa skomplikowane rzeczy i ja sie nie dam. Tak chce rente i koniec. A emigracja do pracy fizycznej to trzeba miec zdrowie, sily witalne, pogode ducha, a nie taki zechlak jak ja. To na rente. Mam i prosze oddac i tyle:(

I jak płakałam, to mnie nie przytulił.:( .a jak był to siedział w aucie zamiast do mnie wyjsc...:( a ta wredna katarzyna mogła rzec..nie idz sam co macie do siebie to macie, pogadajcie ja jade autem dalej z ciotka, bo zatryzmali auto i wysiedli kawałek odemnie. I szli i gadali a Ewangelista ani me ani be ani nic. Tak go Mama nie uczyła, bo sie mowi czesc na widok dziewczyny. To było aby mia smutek sprawic...ona wie, ze bierze udział w inrtygach swiadomie. Mama jej powie pare słow? I da na akademik do Krakowa, aby wyjechała? Bo sie tu głupotami zajmuje.W wieku 30 lat. dzieki mamausi👄 Mama go pewnie inaczej uczyła..

I to nie był spacer, bo wyusiedli z auta. specjalnie autem podjechali. Współczuije Mamie, ze sie mama wstydu najada przez tak duze dzieci i obca kuzynke na łasce syna. Niezle sie zabawia nie? Ale mama zrobi porzadek. Dzieki. pa Mum!👄

Gość Mirosława Sz.
Owieczko Boża, Basieko kochana? czytałam dziś, że ograłaś Polskę i nas? hahahahaha TAk naprawdę to ja ograłam Twoją rentę, której nie ma, nie było i nie będzie :P