Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ana885

Pomóżcie !!!

Polecane posty

Witam pierwszy raz pisze na forum więc z góry przepraszam za jakiekolwiek błędy:) potrzebuje pomocy niewiem co zrobić mam problem z mężem, jestem 8 miesięce po ślubie i w 3 miesiącu ciąży mój mąż z dnia na dzień stał sie agresywny sprawia mu przyjemność poniżanie mnie , nie panuje nadtym co mówi czasmi mam wrażanie że może mnie uderzyć. Niewiem co zrobić dajel kocham go chce ratować małżeństwo ale niemam siły. Jest jeszcze kwestia pracy jestem osoba wykształconą i mam dobrą prace ale jak przyjdzie dziecko niewiem czy sama sobie poradze, niemam na kogo liczyć jest tylko mama której sama pomagam finansowa. Prosze powiedzcie co byście zrobiły na moim miejscu

Gość roses111
Witaj. A próbowałaś spokojnie porozmawiać z nim na temat tej sytuacji ?

tak próbowałam z nim rozmawiac ale to nic nie daje jeszcze bardziej sie wkurza, wczoraj wyrzuciłam go z domu powiedział że zmarnowałam mu życie i gdyby nie dziecko rozwiódł by sie zemną, więc kazałam mu sie wynosić , potem dzwonił przepraszał że wcale tak nie myśli ze go poniosło, on nie zdaje sobie sprawy ze słowa ranią

Jak twój mąż może cie tak traktowac kiedy ty jestes w ciąży. Pierwsza sprawa to z nim porozmawiaj jak to nie pomoże to chyba najlepszym wyjściem "jak na razie" bedzie przeprowadzka do mamy. Przerażają mnie Twoje słowa:"stał sie agresywny sprawia mu przyjemność poniżanie mnie". Powodzenia w rozmowie

Gość roses111
Ciężka sprawa... Musisz być stanowcza i konsekwentna. Daj mu do zrozumienia, że nie akceptujesz takiego zachowania i w razie, gdyby się to powtarzało, zastosuj mu terapię wstrząsową. Odejdź z dzieckiem, np do swojej mamy. Wiesz, ja wzięłam ślub cywilny w listopadzie 2011 roku. Mam miesięczna córeczkę. Mieszkamy u mnie, u moich rodziców. Mój mąż przez całą moją ciąże pił, jeździł po pijaku autem po więcej alkoholu, nic do niego nie docierało. Chciałam nawet odejść od niego.

Nie wiem ,czy Twojemu mężowi nie zależy na dziecku no i na Tobie? przez te jego zachowanie ty sie denerwyjesz a to nie wpływa dobrze na rozwój dziecka.Na samym początku ciąży potrzebny ci jest spokój.

mój mąż pracuje zarabia więcej ale często zmienia prace bo w żadnej mu nie dogodzą, może wyda wam sie to śmieszne ale wiecie czego sie boje,, ludzkiego gadania,, mieszkam na wsi a ludzie potrafią bardzo dużo, mnie też mama wychowywała same i wiem jaka jest mentalność ludzka jak było nam ciążko mi jako dziecku i mojej mamie jako kobiecie,

Gość joli garcon
to naprawdę przykra sytuacja:( może Twój mąż ma jakieś problemy, może coś wpłynęły na jego zachowanie...nie chcę go oczywiście usprawiedliwiać, ale szukam jakiegoś rozwiązania, bo napisałaś, że nadal Ci zależy

Gość roses111
ANA885 Też mieszkam na wsi. Ale nie warto patrzeć na innych, przejmować się "co ludzie powiedzą". To Twpje zycie i nikt inny go za Ciebie nie przeżyje.

własnie mój mąż przyjechał domnie do pracy klęczał i prosił żebym go nie zostawiała i co teraz?? wybacze bedzie wporządku a na jak długo? a potem znowu to samo?? co robić????????

Najlepiej będzie chyba jak Twój mąż pobędzie sam ze sobą na jakiś czas może wtedy przemyśli wszystko i już będzie wiedział na kim mu najbardziej zależy czyli na Tobie i waszym dziecku Tak jak napisała"roses111" nie masz co patrzeć na innych przecież to ty jesteś najważniejsza . Daj spokój z tym co ludzie powiedzą w tej sytuacji bądź "egoistką". Powodzenia