Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malinowa herbata

jak wygląda dzień z noworodkiem ?

Polecane posty

Gość Malinowa herbata

Witam. Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda wasz dzień z noworodkiem. Ile śpi dziecko co jesteście w stanie zrobić, czy ciągle wisi wam na piersi itp..

Gość wszystko zalezy od dziecka
mój np. bardzo duzo spał - karmilam go co pare godzin. Jest czas na zrobienie wielu rzeczy - jesli sie ma sile po porodzie, ja jej nie mialam chyba z dwa miesiace. tyle stracilam krwi. Teraz jest gorzej ma prawie 2 lata i jest wszędzie:) hehe

Gość giyh
mój ciągle wisiał na piersi i bardzo dużo płakał więc jak widać wszystko zależy od dziecka.

Gość gfdddd
pobudka zwykle ok 6 rano i od tego czasu ciągle z dzieckiem na ręku, moja mała spała tylko po 20-30 minut. Pierś co 1,5-2 godziny. Właściwie nie miałam czasu na siku :)

Gość Niuniulkai
A mja od pocatku regularnie co 3 godziny jadła jak spała to ja tez bo przez pierwsze 2 miesiace w nocy dała popalic miedzy czasie oiad troche posprzatac ii nie miałam siły czasami o tym by sama cos zjesc przypominałam sobie wieczorem jak mała spała

Mam sporo wolnego czasu;-) Je średnio co 3 h. Po karmieniu na 99% trzeba pieluchę zmienić. Większość czasu przesypia. Spi tak dobrze, że nie przeszkadza jej nawet tw czy odkurzanie. Normalnie zajmuję się domem i nawet na Kafe sporo czasu zostaje;-) Jak jest ładnie to spacer przynajmniej raz , a czasem 2 razy dziennie.

Mój mały spła praktycznie cały czas przez pierwsze 2-3 tygodnie. Teraz nie śpi od 6 do 12... Dobrze że zaczął cos kumać i albo włączę mu karuzelę i zajmie się nią przez jakiś czas, albo wali rączką w grzechotki nad łóżeczkiem. Je co 2i pół - 3 godziny. Nie noszę go na rękach chyba że dostaje ataku histerii;-) Mam duzo czasu dla siebie. I spacer obowiazkowo.

Gość wakacyjna90
ja nie mialam czasu dla siebie wcale,nawet siku czy jeść, mimo ze mieszkam z mama i mama gotowala obiady. nie mialam zadnej organizacji, doswiadczenia nie wypuszczalam dziecka z rąk,bo czesto ulewało i balam sie ze udusi sie;( czesto plakalam i czulam sie jak w klatce, na szczescie juz jest ok bo mala ma 18mies zazdroszcze wam organizacji i czasu dla siebie, ja chyba bylam wystrzaszona nie przygotowana do macierzyństwa....

Gość Malinowa herbata
Moj maluszek też ciągle wisi na piersi i nie mam czasu czasami zjeść nie noszę go tylko siedzę z nim przy piersi i jedyne co mogę zrobić to otworzyć kompa i oglądać tv. Jak zaśnie na pół h to wtedy ogarniam co się da, zazwyczaj jak zaczynam robić obiad nagle się przebudza. Najdłuższy sen trwa od ok 20 do 00 a później praktycznie pobudka co godzine..

Gość dshcsj
Dzień jak dzień. Zapytaj lepiej jak wygląda noc z noworodkiem :D

Gość No to może...
Malinowa Ty lepiej jak on śpi to też się prześpij. Ja na początku też sprzątałam ale później już byłam tak wypompowana, że każdą wolną chwilę spędzałam na spaniu. Oczywiście nie da się odespać, ale zawsze coś. Też mi tak wisiał na cycu więc tylko na kafe siedziałam i seriale oglądałam a mąż mi kanapki przynosił a w dzień to starałam się zawsze mieć coś do przegryzienia bo czasem to karmienie to i 40 minut trwało :D. Pocieszę Cię że będzie lepiej, ale nie z dnia na dzień, no i po pół roku nie przespanych nocy to i dwie pobudki nocne są męczące.

Gość Malinowa herbata
Przekąski mam pod nosem. Czasami nawet ciężko zjeść śniadanie :) mam nadzieje, że będzie lepiej z dnia na dzień. PS. Mój maluszek ma 4tyg i już unosi główkę i długo trzyma, dziś nawet na rączkach się oparł . To nie za szybko ?