Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość 1 000 000

7 mieś. niemowlę a wenflon

Polecane posty

Gość 1 000 000

Witam wczoraj wypisali Nas ze szpitala synek miał biegunkę okazało się, że to rotawirusy, ale na całe szczęście świetnie to znosi zero marudzenia, wymiotów czy gorączki miał tylko biegunkę przez 4 dni z czego 2,5 spędziliśmy w szpitalu jednak martwi mnie bardzo to, że łapka, w którą miał wbity wenflon jest opuchnięta twarda w miejscu wkłucia jest ropa i dookoła mocno czerwony rozogniony ślad dodam, że miał podawane dożylnie następujące preparaty : sól mineralna x 1 300ml i glukoza x 1 300ml dnia 22.06.2012 następnie dnia 23.06 dostał potas 5 mmol/l kroplówka miała 500ml no i 24.06 na odchodne też dostał potas z tym, że już 3 mmol/l :) dodam, że synek waży 10kg i mierzy 80cm :) słyszałam gdzieś, że ponoć kroplówka z potasem może wypalać żyły sama miałam ją podaną kilka razy i jedynie co to piekła gdy szybciej leciała, ale osobiście jakoś w to nie wieże z tym wypalaniem żył jedynie myślę, że może nieco podrażniać żyłę przy miejscu wkłucia. Dzwoniłam do lekarza i stwierdził, że nie ma sensu zgłaszać się z dzieckiem... a ja się bardzo o niego boję, bo specjalnie staram się podawać mu zabawki do tej ręki a on chwyta je drugą i prawie nie używa tej, w którą miał wbity wenflon. Czy ktoś z Was też tak miał ? proszę o odpowiedź

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować