Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asiabasiakasia

Siedzonko samochodowe

Polecane posty

Gość Asiabasiakasia

Witam. Zastanawiam się nad kupnem tzw. Siedzonka podwyzszajacego ale nie wiem od kiedy dziecko może w nim siedzieć. Od czego to zależy? Wagi? wzrostu? wieku?

Gość niuda
A ile ma twoje dziecko?

Gość Asiabasiakasia
Będzie mieć 3latka za 2miesiące,

Gość niuda
A jak wzrost i waga? Moje dziecko ma 4,5 i jeździ w foteliku, który można przerobić na samą podkładkę. Jest wysokie i jak na wzrost sporo waży ale wolę fotelik (mamy Graco) gdyż czasem mu się zdarzy zasnąć i może sobie głowę oprzeć o boczne zagłówki.

Dziecko moze jezdzic w samym siedzonku samochodowym DOPIERO od ukonczenia ok 6-7 roku zycia. Musza w nim jezdzic do 12 roku zycia albo osiagniecia 150 cm wzrostu. I wszystkim uzytkowniczka ktore zaraz zaczna udowadniac polecam konsultacje z policjantem albo pracownikiem pogotowia (ja miesiac temu mialam okazje skonsultowac)

Gość moj starszy jezdzi na tym sied
zonku od ok 2 roku zycia, mialam juz kilka kontroli policyjnych i nikt nigdy mi nie zwrocil na to uwagi ze powinien miec fotelik, istotne jest by pas bezpieczenstwa przechodzil ponizej szyi dziecka, z tego wzgledu czesciej wozilam dziecko na pzrednim siedzeniu, teraz mam inny samochod i z tylu idealnie pasuja pasy :) moj ma 4,5 roku i ma 116cm wzrostu jakos nie widze go w foteliku :/

Gość kawa kawa zbożżowa
dwa lata i podkładka??? kobieto to źle robisz, Twoja sprawa, Twoje dziecko, w razie wypadku na podkładce ma mniejsze szanse na przeżycie, brak bocznych ochraniaczy chociażby ale to że piszesz tu takie rzeczy to już zgroza! Inne matki czytając stwierdzą że skoro jej dziecko jeżdzi to moje tez może.... ludzie jacy wy nierozsądni jesteście.... a dlaczego zmieniłaś fotelik na podkładkę u tak małego dziecka. Moja córka ma 5 lat, jest duża i jeżdzi w foteliku od 15-36 kg. Oszczedzacie na fotelikach, w razie wypadku koszta rehabilitacji znacznie pzrebiją ten fotelik!!!

Gość kio980
moja ma 6 lat i 129 cm wzrostu i zawsze jeździ w foteliku tylko tym łatwiejszym w obsłudze tzn dziecko zapiete w pasy samochodu czasem zdarzy jej sie jechać na podstawce (gdy jedzie z wujkiem) ale nie uważam tego za bezpieczne - podstawka nie jest tak stabilna jak fotelik i pasy jej dobrze nie trzymaja