Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wakacyjna90

doradzcie co zabrać przydatnego nad morze dla 1,5roczniaka

Polecane posty

nad morze?zwariowałaś?tutaj u nas jest tak zimno,że bania mała!daj sobie spokój,a poczekaj jak zejdziesz na plaże!!to ci łeb urwie wiatr i zamarzniecie z dzieckiem.Ty chyba pojęcia nie masz jaka u nas jest pogoda:P

Gość fancloob
Jezu ale tu glupie kurwy siedza. autorka zadaje normalne pytanie,a tu najazd jakby chciala kogos zatluc. Nie wiem jak wy ,glupie dziwki,ale ja sobie tak.z tydzien przed wyjazdem robie liste,co zabrac. i i tak zdarzy sie,ze czegos zapomne. Autorko,niedawno bylam z 16-mies corka nad morzem polnocnym. moze troche chlodniej,niz baltyk,ale warto zabrac cieple ubranie. rowniez czapke,moze fest wiac. nie wiem,jaka masz prognoze pogody. Zabawki do piasku,ale tez do domu,jakies misie ksiazeczki,zeby sie wieczorami nie nudzilo. Stroj kapielowy,najlepiej taki z rekawkami itp,bo dziecko lepiej chronic przed sloncem. parasol przeciwsloneczny na plaze albo taki maly namiocik. krem do opalania,sandaly piankowe,jesli sa ostre muszle (choc nad baltykiem raczej nie ma). To tak pierwsze,co mi przyszlo do glowy. Aha dziecku lepiej.zakladaj jasne przewiewne ubrania,ale z rekawem,na plazy latwo.sie przypiec

Gość wakacyjna90
dzieki:) własnie mam parawan mam parasol ale stroju dla małej nie mam, myslałam ze bedzie w samej pieluszce albo bluzeczce.. serio kupowac strój takiemu maluchowi??? dzieki za rady wszystkim

Gość wakacyjna90
o własnie woda utleniona- i jest już coś co mi zabrakło a moze się przydać! PRZYDAĆ:) fenistil mam z leków sterimar, apap, sol morska nurofen dla dzieci, dla mnie na wzdęcia;) polopiryna, nasivin orsalit smecta... to chyba tyle z leków jeszcze plaster macie racje:)

Gość wakacyjna90
ja dopiero za tydz jade ale juz się spakowałam może nie całość bo wiadomo są rzeczy co spakuje na godz przed podróża ale czesci wieksza juz mam w walizkach:) mam nadzieje ze pogoda sie poprawi:(

Gość fancloob
Hehe moze i nie trzeba stroju :) ja mam,bo chodzimy na basen i kupilam,bo mi sie podobal,a na alonce/plaze kupilam juz specjalnie taki dluzszy,spodenki i koszulka -ale w sumie moze byc i pielucha plus koszulka.

ja ci napisze co dla nas było przydatne: mały namiot plażowy dający cień dziecku, parawan, mały dmuchany basen, do którego laliśmy wody i po pewnym czasie jak woda się w nim nagrzała, mały miał świetną zabawę; płaszcz przeciwdeszczowy i kalosze, lek (syrop) z wapnem na ukąszenia np. os, bo tych od groma na plaży, Ibufen - w razie czego na gorączke, termometr, wode utlenioną, plastry, spacerówkę z moskitierą i folią na deszcz, łóżeczko turystyczne.