Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jamototu.

MANDAT!!!!!!!!!!!!! POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość jamototu.

Mam pytanie, spisali mnie w autobusie, ale ten kontroler był jakis dziwny, nie miał tego standardowego blankietu, tylko spisał moje dane do zwykłego notesu a mi dał do podpisania kwit odbioru mandatu, ale na nim nie było moich danych, nic, maznełam co kolwiek, i teraz przyszło mi wezwanie, nie ma tam pełnych danych, jest błąd w nazwie mojej miejscowości, numer sie zgadza, jest błędna nazwa miejscowości poczty jedynie kod się zgadza, dlatego pewnie doszło, nie ma mojego nr PESEL... czy mogę sie odwoływac że to jakas pomyłka? skoro spisywał z dowodu to dane powinien być PESEL i dokładne dane...

Gość jamototu.
nikt nie pomoże?????

Gość jamototu.
jest tu ktos??

Gość pęczek drutu
no oczywiście, że się odwołaj! jeśli pesel się nie zgadza i inne dane też, to idź w zaparte, że to nie byłaś ty.

Gość pęczek drutu
"spisał moje dane do zwykłego notesu a mi dał do podpisania kwit odbioru mandatu, ale na nim nie było moich danych, nic, maznełam cokolwiek" niech ci przedstawią druczek (z twoimi pełnymi danymi) potwierdzający, że odebrałaś mandat. jeśli nie, to mogą ci naskoczyć.

Gość jamototu.
no własnie... tak myślalam, że teraz to nic na mnie nie mają...

Gość sratatata...
zadzwoń do nich i powiedz że nie wiesz o co chodzi, powiedzą co i jak spytaj na jakiej podstawie wypisany został mandat jeśli okoliczności będą się zgadzać w 90% to niestety będzie ciężko z wyparciem się, ale jeśli oni nie mają twoich pełnych danych a ty odebrałaś polecony to zawsze możesz spróbować wyprzeć się wszystkiego, nie jeździsz autobusami tylko autem, nie mogło cię tam być bo akurat bylaś\es w innym miejscu i co to za naciaganie ludzi na mandaty, zrob awanture i moze dadzą sobie spokój, zwykle jest tak że dochodzi do konfrontacji z kontrolerem, on wyjasnia w jakich okolicznościach cie spisał itp

Gość jamototu.
chyba tak zrobie, a najlpsze jest to że to nie był list polecony tylko zwykły, ja nie wiem, myślą, że człowiek się przestraszy i wszystko zapłaci... tak to każdemu możnabyłoby wypisać mandat.

mialam to samo tylko ze u mnie byl normalny "mandat" dane poza adresem, nazwiskiem data urodzenia (pesel ok ale data ur juz nie) i imionami rodzicow bylo bledne. Zadzwonilam doszefowej baby ktora mnie spisala bo mandat podpisalam XYZ i mowilam ze nie zaplace bo dane sie nie zgadzaja. Byla konfrontacja nastepnego dnia ale ja mowilam ze smigam autem no i ta cala szefowa mowila ze maja na kamarze wszystko, powiedzialam ze chce nagranie (u nas nie ma kamer w autobusach) a ona ze mi nie pokaze wiec powiedzialam ze dzwonie na policje i zobaczymy jak kanar sie wytlumaczy skoro nie umie spisac danych. Zanim zadzwonilam kobieta porwala mandat i kopie, minelo dwa lata i nic nie przyszlo do domu;)

*mialam to samo tylko ze u mnie byl normalny "mandat" dane poza adresem, data urodzenia (pesel ok ale data ur juz nie) i imionami rodzicow bylo poprawne.

Gość jamototu.
to i git :) niech się bujają :D