Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ,mhugyr65456e65

MLODE MATKI/NASTOLATKI ZAPRASZAM SERDECZNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość mireczkowataa
dziunia- dokładnie. Młode dziewczyny powinny uważać niejako podwójnie. No ale młodosć ma swoje prawa, jak mawiał klasyk :):) margarita- no nie da się ukryć, ze więkosc matek w wieku lat 30 ma pracę. I często gęsto partnera sprawdzonego w dorosłym życiu.

Gość d.z.iunia
Margarita zgadzam się w pełni. Po 30-stce wiele osób też nie ma takich świetnych warunków.

Gość zaszłam w ciążę w wieku 24lat
I była to ciąża planowana. Staraliśmy się od rocznicy ślubu przez 3 miesiące. Syn urodził się 2 tygodnie po 2 rocznicy ślubu. Mieliśmy mieszkanie-w 1/4 finansowane kredytem. Do pracy na razie nie wróciłam-mam stałą umowę. I też nie raz słyszałam,że napewno wpadka...:O teraz mam 27 i 2.5 letnie dziecko i jakoś teraz jestem już dobrą mamą,a wcześniej wiele koleżanek uważało,że to za wcześnie.

no właśnie nie wiem o co sie spinacie tak... przeciez ani jedna z nas nie napisała ,,mam dziecko w wieku 18 lat nie mam mu na pieluchy,mój partner nie chce sie zajmowac dzieckiem,żałuje że nie usunęłam itp itd,, co wy sie tak przyczepiłyście. to wątek dla dziewczyn które chcą popisać między sobą jak sobie radzą itp. a wy je z góry skreślacie i obrażacie !

mnie powalił początek tego co napisała autorka tego topicu-,mhugyr65456e65 Hejka! Zakladam ten temat dla mlodych matek 15-22 lat... jak sobie radzicie w ciazy?wpadka czy panowane??WPADKA CZY PLANOWANE

wiadomo że bywają gorsze dni,że jest nieraz ciężko ale trzeba sobie radzić. skoro wy też jesteście matkami to powinniście wiedzieć ,że nie zawsze jest tak różowo mimo ,że to już ''dobry wiek"" na dziecko.

ja za 2 miesiace bede miala 19 at, swiadomie podjelam decyzje ze chce miec wczesniej dziecko zeby pozniej w spokoju miec wszystko ogarniete a nie martwic sie w wieku 25 lat ze swiat mi sie do gory nogami przewrocil AUTORKO NIC DODAĆ NIC UJĄĆ

Gość do 2+3 :))
a Ty ile miałaś lat jak wpadłaś z 1 dzieckiem ???

Gość kfdqejjfjre
hmmm ja mam 23 lata i dziecko-meza tez mam. szczerze mowiac jak komus mowie ze mam juz rodzine to oczy wywala. maja mama wyszla za maz majac 25 lat i ja stara panna nazywali... nikomu nie dogodzisz. dziewczyny nie sluchajcie nikogo. ostatnio moj kuzyn bral slub, ma 22 lata i cala rodzina gadala ze "pewnie dzidziusia zmajstrowali"... co to kogo obchodzi...

Gość ,mhugyr65456e65
oj widze ze niezle sie rozkrecilyscie kochane ja wam powiem tak niejedna 18atka moze byc madrzejsza od 40atki jak i niejedna 40tolatka od 18nastolatki to jest kwestia zycia i charakterow jedna 18 okaze sie bardziej druga mniej odpowiedzialna

Gość ,mhugyr65456e65
zle mi klawiatura chodzi dlatego zjadam literki co racja to racja to jest indywidualna sprawa ;;mlodych'' znam niejedna mloda aske z dziecmi i powiem ze maja w glowie wiecej oleju niz niektore 30latki ktore znam

Gość krakowskatrufelka22
Ja mam 22,a mój szkrab juz cale 3 lata..ciąża planowana....obecnie studiuje,mature zdalam z 'brzuszkiem' .... przynajmniej w wieku 30stu lat będe bawiła się z mężem chociazby w sypialni,a nie latala z pieluchami i pociążowymi kilogramami,ktore z wiekiem coraz ciezej zgubić Pozdrawiam ;)

Gość hahahahhaaha
Robwalka-smiac mi sie chce jak ciebie czytam :D:D:D:D pisalam juz tu, mam 21 lat i jestem w ciazy. dlaczego piszesz, ze mlode mamy mieszkaja u rodzicow? i rodzice je utrzymuja? znasz je? znasz ich sytuacje rodzinna? znasz ich chlopakow, mezow? wez sie dziewczyno ogarnij to, ze mialas 24 lata jak mialas pierwsze dziecko to gratuluje, pewnie skonczylas jakas pedadogike albo filozofie lub jakies inne gowno nikomu nie potrzebne, raduj sie i ciesz ja jestem ze swoim chlopakiem od uwaga! 6,5 roku! pewnie wtedy kurwilas sie na prawo i lewo i do apteki latalas po gumki jak jakas szalona! wez zamilcz, niewazne ile KOBIETA ma lat, ma taki sam instynkt jak inna po 30 czy nawet 40!

hahahahhaaha-BRAVO DLA CIEBIE PRZYSZŁA MAMO ZA KULTURĘ,CZEGO TY CHCESZ UCZYĆ TO DZIECKO BYĆ TAKĄ SAMĄ PATOLOGIĄ CO TY?TWOJE SŁOWNICTWO ŚWIADCZY ZA CIEBIE I TO JAK WYCHOWASZ DZIECKO!

Gość hahahahhaaha
pierwsze dziecko urodzone-24 lata-mąż,stabilizacja finansowa,mieszkaniowa!drugie dziecko 36 lat stabilizacja finansowa,mieszkaniowa!nikt mi przy pierwszym dziecku nie pomagał oprócz męża i teraz będzie to samo!nie wyobrażam sobie mieć dziecka w wieku 19-20 lat albo mniej!w tym wieku to chodziło się do szkoły,imprezowało,wyjeżdżało ze znajomymi a nie pakowało się w pieluchy-najbardziej śmiać mi się chce jak takie dziewczyny piszą że to dziecko to świadoma decyzja(chyba że chce się faceta usidlić na amen)ale nawet to na nie każdego faceta działa! :D:D:D:D:D::D:D a kto ci to mieszkanie kupil? RODZICE? pierwsze slysze, zeby dziewczyne w wieku 24 lat bylo stac na wlasne mieszkanie i jeszcze dzieci :D jestes tak ograniczona, ze az mi ciebie zal, wspolczuje twoim dzieciom, ze beda musialy miec matke, ktora zalozy im pas cnoty do ukonczenia 24 roku zycia, i bedzie sprawdzala regularnie stan blony dziewiczej i kazala przesiadywac z druga polowka przy otwartych drzwiach. Tobie gratuluje glupoty. :)

Gość hahahahhaaha
MamusiaKubusia;) nikt tutaj w wieku 15 lat ciazy nie planowal :)

ixidscisdnsd tak, od roku uzywalam plastrow i teraz akurat w TYM CYKLU cos zrobilam zle. czlowieku, nie znasz sie, nie wiesz co wez mi nie wkrecaj. lekarz tez sie zdziwil i mowil, ze albo plastry mialy jakis defekt, albo zwyczajnie bylam przeziebiona. stalo sie, i wiecie co wam powiem? w piatek widzialam moje dziecko ktore machalo nozkami i raczkami, a pozniej wsadzilo palec do buzi. poza tym- zycie sie nie konczy, studia koncze niedlugo, mam rodzicow ktorzy sa najlepsi na swiecie i na pewno beda sie cieszyc z wnuka. i cudowna rodzine, kuzynka juz mi zaproponowala, ze jak w Polsce nie znajde po studiach pracy to mam jechac do UK do niej mowie wam, bede miala jeszcze takie zaj**iste zycze, ze wam sie w pale nie miesci- a wy, szarzy ludzie, ktorzy o dziaciach mozecie sobie pomarzyc bo nich was nie chce, albo nie mozecie- zazdrosccie, wasze zdanie i tak bede miec w dupie bo gowno o mnie, o moich chlopaku i o dziecku wiecie, wiec stulcie mordy.TO TWOJA KOLEJNA KULTURALNA WYPOWIEDŹ hahahahhaaha TYLE TYLKO ŻE POD INNYM NICKIEM-NIE DYSKUTUJĘ Z KIMŚ TWOJEGO POKROJU!!

hahahahhaaha a nie pomyślałaś że z mężem kupiliśmy mieszkanie?wiem,wiem ciebie to akurat myślenie boli :)

Gość hahahahhaaha
nie dyskutuj tylko lec zajmuj sie dziecmi, zamiast wyzywac osoby, ktore przyszly tu porozmawiac o swoich doswiadczeniach- ty sie tu nie nadajesz, wiec po co sie udzielasz?

dziewczyno stuknij się w głowę-jeśli ją posiadasz-u mnie nie tak jak u ciebie,że najpierw dziecko potem nie wiadomo co!u mnie najpierw był ślub,dorabialiśmy się,a później myśleliśmy o dziecku

to może ja dodam coś od siebie, wychodziłam za mąż mając 21 lat, przez pierwszy rok mieszkaliśmy z babcią mojego męża bo czekaliśmy na przepisanie innego mieszkania, oboje pracowaliśmy, ja robiłam studia zaocznie i super warunków nie mieliśmy jednak bardzo pragnęliśmy zostać rodzicami, i przepraszam jakbym zaszła w ciążę wówczas to też zaliczałabym się do tych "nieodpowiedzialnych i nieustabilizowanych matek?" bardzo jestem ciekawa..teraz mam 27 lat i jestem w pierwszej upragnionej od tylu lat ciąży ale jakbym zaszła w wieku 21 - 22 to byłoby źle , prawda? nie osądzam i nie potępiam młodych matek w żaden sposób, a czy mają warunki czy nie to już każdego prywatna sprawa, przynajmniej nie piszą tu o usuwaniu ciąży tylko chcą tych dzieci, chcą dać im miłość i normalnie wychować. znam mnóstwo przypadków, i ze swojej szkoły średniej czy swoich rówieśniczek, które urodziły w wieku 18-19, zdały maturę, powychodziły za mąż, pokończyły studia i normalnie żyją. nie rozumiem, skąd tyle jadu, zazdrości ale niestety czasy mamy takie, że nikomu nie dogodzisz choćbyś dupę miodem smarował i tyle w temacie. topik jak widać jest dla "młodych mam" a jeżeli komuś to nie odpowiada niech założy nowy topik w stylu "wkurwiają mnie młode matki" i tam się produkować :) pozdrawiam

Gość .smfff
margarita02 a jak tam twoja córeczka się rozwija? siedzi już sama? mój próbuje już wstawać jak się mu rękę poda i strasznie płacze jak mu nie pozwalam stać tylko do kładę albo sadzam:) najlepiej to olewać te posty które są nie na temat a ich autorzy się tylko czepiają.

Gość oj dziewczyny ;-)
Budujący jest Wasz optymizm, oby macierzyństwo jeszcze bardziej Was uskrzydliło ;-) Ale co do mądrości nastolatek większej niż 40-latek...hmmm myślę, że mimo największej mądrości, ineligencji itp. brakuje niestety doświadczenia i tzw wiedzy życiowej, której w wielu sytuacjach niestety nic nie zastąpi. Młode jesteście, nie oceniam Waszych decyzji, bo to prywatna sprawa każdego z nas w jakim wieku urodzi dziecko, ale z tą mądrością nie szalałabym. Podobnie z rachowaniem, kiedy ma się uporządkowane życie ;-) Oj, życie lubi niespodzianki, nie warto snuć takich planów... Sama urodziłam nieplanowanie w wieku 23 lat /byłam mężatką/, teraz mam 33 lata, drugie maleństwo i o wiele inne pojęcie o życiu ;-) a wtedy myślalam, że taka jestem mądra i samodzielna ;-) Życzę Wam zdrowych dzidziusiów, cierpliwości i spełnienia marzeń a dla maluszków bajkowego dzieciństa ;-) Autorko - co do porodu, to niestety nic przyjemnego, a wręcz coś okropnego. Ale widok maluszka wynagrodzi Ci cierpienie a po krótkim czasie zapomnisz, co złe. To akurat dobre u młodych dziewczyn, że z reguły szybciutko do siebie dochodzą ;-)

hahahahhaaha tylko przez takie osoby jak ty uogólnia się młode matki,zauważyłaś żeby ktoś pisał w taki sposób jak ty-chamski,arogancki,nie kulturalny-te dziewczyny mogą zawdzięczać taką opinię takim jak ty-a to że zmienisz nick nic ci nie da,twój zasób słów powtarza się w każdym twoim poście!dziewczyno i ty będziesz miała dziecko?

hahahahhaaha widzisz dużo się nie pomyliłam-jesteś bardzo dziecinna i w dodatku bardzo samotna i sfrustrowana :) zakładaj sobie dalej kolejne topicki

Gość hahahahhaaha
zmienilam nick bo tamten wygasl, a nie chcialo mi sie gu szukac poza tym to Ty jestes arogancka i masz braki ze szkoly jestes ograniczona i nietolerancyjna poza tym wcinasz sie w watek w ktorym zupelnie nie powinnas brac udzialu PONIEWAZ CIEBIE NIE DOTYCZY! :)))

Gość krakowskatrufelka22
hahahahhaaha a ja dostalam w spadku i co łyso Ci ?? .. zazdrosc przez Ciebie przemawia,wyidealizowalas sobie własne zycie,a oczerniasz kogos