Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Piczka z piczkostanu

Gdzie w Warszawie można zjesc dobrze zrobiona koninę?

Polecane posty

Gość mamuuniaa
a mozesz to rpzetłumaczyć teraz na polski bo za bardzo nie zrozumiałam??

Gość Green Stormm
mamuunia "ale po ch*j włączac do naszego jadłospisu koninę!! juz ciepria swinie cierpia kurczaki i krowy to teraz ludzie zaczynaja pytac o koninę bo im za mało cierpienia w sklepach leży w chłodniach!" 10/10 O to właśnie chodzi. Niestety wyobraźnia pewnych wałków "chowanych w tzw nowoczesnym społeczeństwie"tego typu przemyśleń nie ma. Nie jest do nich zdolna.Dała się zamknąć w pułapkę pozornie logicznych rozważań nad wyższością kury nad koniem. Nie jest w stanie wyjść poza jej obszar i znajduje się w punkcie najkorzystniejszym dla pseudo-liberalizmu. W punkcie pt-"A choy!Dajmy żarżnąć na stół wszystko co się rusza." Bardzo łatwo jest manipulować jest ludźmi jakich emocjonalna inteligencja uległa już dawno stosownemu upośledzeniu dokonanemu przez tzw mainstream.

Gość TankJR[R]
"można też przyprowadzić swoich czteronożnych przyjaciół." To super.A z koniem można przyjść?? :classic_cool:

Gość konina w polsce jest
nielegalna.

Czemu sie tak rzucacie o te koninę? Jest to bardzo dobre mięso!!!! Ja sie dziwie jak Ty możesz świnie jeść?? Albo kurczaka?? Przecież one są takie słodkie! Mówię poważnie. Mięso jak mięso. Nawet ludzkie jest zjadliwe 🖐️

Gość Ludziesazalosni
Co za debile jeny... nie rozumiem jak dla chwili przyjemności zjedzenia kawałka konia można spokojnie patrzeć i nie mieć wyrzutów sumienia że przez to abym mógł sie podelektować takie zwierzę bardzo inteligentne jak koń traci zycie. Konie od dawnych czasów pomagali nam w wojnach ile koni jest przyjacielem człowieka Ilu ludzi kocha te zwierzęta one dają ludzią szczęście a ty sb je jesz. Równie dobrze można zjeść psa który jak sie mówi jest najlepszym przyjacielem człowieka.

Gość gość
ja osobiście nie jadłam nigdy konia, i nie zamierzam, ale szkoda szkoda wam konia, te czemu jecie cielęcinę, jagnięcinę ? mi jest szkoda małej owieczki i krówki !

Gość gość
Koniny nigdy nie jadłam, ale wiem gdziem ogólnie można dobrze zjeść. Polecam tę restaurację, można dostać tutaj wiele tradycyjnych polskich dań :) http://restauracjarozdroze.pl/

Gość gość
Czasami kupuje w sklepie grot. Polecam wejść na stronę www.jasamjaslo.pl (Wszystko wysyłają mi kurierem 30 zł paczka 20 kg) . Właśnie tam bardzo często robię zakupy z koniny i polecam kiełbasę suchą belgijską, kiełbasę gorzowską, polędwice z koniny, szynkę z koniny. zamawiam również w tej masarni świeże mięso zazwyczaj udziec i polędwice(robię z nie tatara polecam niebo w ustach) . Jeżeli chodzi o wieprzowinę to jadłem tylko kiełbasę wiejską smakuje jak na wsi u babci.

Gość gość
Tego nie wiem. Wiem natomiast gdzie można zjeść coś włoskiego - w Osteria Limoni. Gotują tak, że naprawdę można poczuć się jak we Włoszech.

Gość łiatłak
Na koninie się znam tylko troszkę, ale jeżeli chcesz dobre dania z miesa, to mogę polecić Dom Kresowy niedaleko Piaseczna, więc w sumie prawie w Warszawie :)