Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baranek beee

Czym myjecie nocniki?

Polecane posty

Gość baranek beee

Po siku oplukuje tylko woda, a po kupie co robicie? Ja myje mydlem ale nie wiem czy to dobry pomysl. W koncu syn zaklada nocnik na glowe, grzebie w nim, wklada tam zabawki :o Jak wy robicie?

Gość mama dwulatka :)
Nie pozwalam dziecku bawić się nocnikiem - nocnik to nie zabawka i tyle. Siada, robi na nim co potrzeba i koniec. Do zabawy ma zabawki. Płuczę go wodą.

Gość page up page down ()
po sikaniu myje wodą i wystawiam na balkon-po kupie woda plus troszke cifu i na balkon co jakiś czas2-3 m-ce kupuje nowy nie daj dziecku bawic sie nocnikiem, bo kedys nie zauwazysz i wyleje sobie siki na głowę

Gość fancloob
Po kupie to ja bym jednak uzyla jakichs chemicznych srodkow. mysle ze mydlo jest ok

Gość baranek beee
w koncu sama tez często korzystam z tego nocnika wię wypadałoby gdyby czasem go umyć

Gość nocnik to nie zabawka
myję tym samym co muszle klozetową, środkiem na bazie chloru, domestos albo biedronkowy agent. Dziecku nie pozwalam na zabawy nocnikiem.

Gość kjskjdksjdksjd
Nie wszyscy mają rozum to po pierwsze a ci co go mają ale ze wszystkim lecą na forum , zwyczajnie nie potrafią samodzielnie myśleć, używać swojej wiedzy, intuicji, są niemotami społecznymi. Jeżeli by już ochraniać i otaczać opieką te niemoty (w tym autorkę) trzeba ją poinformować jak i co ma robić. Otóż, autorko, nocnik należy po moczu zawsze spłukać ciepłą wodą z dodatkiem płynu antybakteryjnego gdyż jeżeli tego nie bedziemy regularnie robić to osadzi się na nim osad moczowy który po jakims czasie weżre się w plastik jak kamieńm, po drugie na noc po całym dniu można wlać troszkę płynu typu (sagrotan, lysoform) i zostawic do odkażenia na 10 minut. Po kazdej kupce myjemy nocnik takim sagrotanem przykładowo. Podałam nazwy płynów które sama używam do tego celu ale na pewno w Pl są podobne bądź te same. Po kilku miesiącach (6 m) kupujemy nowy nocnik dlatego polecam kupować najtańsze typu Ikeowski za grosze by móc go bez bólu wymieniać.

Gość baranek beee
TO juz nie mozna prostego pytania zadac? z ciekawosci? swoj rozum mam i robie to co uwazam ale zastanawialam sie jak robia inni i czy na pewno goraca woda z mydlem wystarczy. Z tym bawieniem sie nocnikiem to tyczy sie mlodszego syna, starszy 2,5 letni korzysta z tego nocnika sam kiedy chce wiec nie zamkne drzwi na klucz i nie schowam nocnika. A ze czasem w chwili gdy nie patrze wyciagna go z lazienki to juz na to nic nie poradze

Gość chusteczki nawilzone do
łazienki z biedronki

Gość chusteczki nawilzone do
po co kupowac nowy nocnik co 2- 3 m-ce?? kibelek tez kupujesz nowy??????

Gość Liyndaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
a poco kupowac nowy nocnik?? ja co jakis czas caly nocnik myje domestosem

Ja myję płynem do naczyń. A co 2 dzień "odkażam" domestosem. I nie pozwalaj maluchowi by bawił się nocnikiem.Nocnik ma sie kojarzyć do załatwienia się,a do zabawy są klocki itd.

Gość Nie mam nikogo, chłopak
sie kur.w, y nie zastanowią ze te nocniki sie nie rozpuszczają wyrzucone na śmietnik, jak kupujecie coi chwile nowe to trzymajcie sobie to w zasyfionych mieszkaniach a nie będziecie zasyfiać środowisko tępiary

Gość Przecież dziewczyna
tam napisała że co 6 miesięcy się wymienia nocnik a nie co 2 lub 3, co ty chusteczki nawilzone do czytać juz nie potrafisz? Ja trzymam w ręku nowozakupiony nocnik firmy NUK (zakupiłam w Austrii gdzie mieszkam) i tu na informacji pisze jak byk "Wymienić po 6 miesiącach" także jak widać to nie wymysł bo jak plastik który chłonie chemię i bakterie się zuzyje i porysuje choćby od samego czyszczenia go to należy go wymienić a nie trzymać 3 lata.

Gość Przecież dziewczyna
zuzyte nocniki zyadam, uprzednio wylizując kupę

Gość gość
naprawdę nie rozumie wymiany nocnika co chwila, tak samo dezinfekcji domestosami , czy swoje też tak myjecie po każdym załatwieniu ?